Huis & interieur Lifestyle

Love it! | La Bella wasparfum uit Italië

6 juni 2020

la bella wasparfum 1 - Love it! | La Bella wasparfum uit Italië
Ik maakte onlangs kennis met zó iets fijns, namelijk wasparfum! Als je houdt van die frisse wasgeur die door je hele huis te ruiken is en kleding en beddengoed dat écht lang lekker ruikt, dan is dit ook zeker iets voor jou. Ik vertel je er graag meer over én mag ook een aantal van jullie kennis laten maken met deze producten :)

Waarom een wasparfum

Een wasparfum voorziet je wasgoed van een heerlijk parfum dat dagen tot zelfs weken lang zal blijven ruiken. Het zijn geconcentreerde geuren van hoge kwaliteit die je textiel de ultieme frisse geur geven en ook nog eens superzuinig in gebruik zijn. Je hebt slechts één dopje (5ml) wasparfum nodig om een volledige was te voorzien van de heerlijke geur. Je voegt het simpelweg toe in het bakje van je reguliere wasverzachter en zal zo in de laatste spoelronde meegenomen worden om je kleding, handdoeken en beddengoed onweerstaanbaar te laten ruiken.

– Bij het gebruik van een wasparfum heb je in principe geen wasverzachter meer nodig, maar je kan er voor kiezen om het te combineren met een parfumvrije wasverzachter voor wat extra zachtheid. Wist je trouwens dat wasverzachter een soort vettig laagje achter laat in je wasmachine, het absorptievermogen van je handdoeken vermindert en irriterend kan werken op de huid? Met La Bella wasparfum heb je geen wasverzachter meer nodig en bespaar je dus naast de kosten, ook nog eens je huid en je wasmachine
– zelfs wanneer je je wasje vergeet uit de trommel te halen en dit pas de volgende dag uithangt zal er geen muffe geur in je was zitten, maar deze alsnog heerlijk ruiken
– doordat wasparfum zo zuinig in gebruik is kan je met één fles van 500ml zo’n 100 wasjes voorzien van een heerlijke geur.

‘Lees ook: Mijn top 5 | Huishouden hacks.’

la bella wasparfum 2 - Love it! | La Bella wasparfum uit Italië

La Bella Lavanderina wasparfum

Een tijdje geleden ontving ik een mailtje van La Bella Lifestyle of ik kennis met deze Italiaanse wasparfum wilde maken en ik was direct nieuwsgierig. Ik heb namelijk een enorm zwak voor de geur van ‘verse was’ en ben dan ook eigenlijk altijd wel op zoek naar de perfecte wasverzachter die die geur heeft én waarvan de geur ook wel echt lang in de stof terug te ruiken is.

De producten kwamen binnen en ik besloot er gelijk een wasje mee te gaan draaien. Ik koos voor het beddengoed en omdat een lits-jumeaux nogal omvangrijk is besloot ik twee dopjes in het wasverzachtervakje toe te voegen. Toen deze klaar was en ik de trommel opende kwam de heerlijke geur me al tegemoet en na het uithangen van de was – op zolder – rook daarna letterlijk ons hele huis naar vers wasgoed. Nadat het beddengoed gedroogd was, maakte ik het bed ermee op en het is sindsdien iedere dag heerlijk onder de dekens kruipen vanwege de geur. Het is gek eigenlijk hoe zoiets simpels als een geur kan werken op je welzijn!

Omdat de geur best wel intens was, heb ik sindsdien bij de was telkens één dopje toegevoegd en dat bleek ook al meer dan voldoende voor een heerlijke geur. Ik twijfelde wel nog even of dat ik het echt in plaats van een wasverzachter kon gebruiken, maar merk helemaal niets aan de kleding of het beddengoed dat ik dus geen wasverzachter heb gebruikt. Mijn favoriete geur is trouwens de Favola, vanwege het nostalgische gevoel die deze geur heeft. Zo’n typische ‘ouderwetse’ verse-was-geur dat een tikkeltje zeperig en poederig is met bloemige en houtachtige tonen. Maar eerlijk? Ook de andere geuren die je op de foto’s ziet zijn stuk voor stuk heerlijk!

La Bella wasparfum is verkrijgbaar in 8 verschillende geuren en er zijn ook bijpassende homesprays van verkrijgbaar waarmee je bijvoorbeeld een bank, auto en je gordijnen weer fris kan laten ruiken en waarmee je nare geurtjes kan neutraliseren. Good to know: alle producten zijn dierproefvrij!

– La Bella wasparfum 500ml, €23,95
– La Bella wasparfum 30ml, €3,95
– La Bella wasparfum proefsetje 8x 10ml, €11,50
– La Bella wasparfum proefsetje 8x 30ml, €27,65
– La Bella homespray 250ml, €12,95
– drogerballen, 3 stuks, €9,95

Nog een laatste tip: mocht je de droger gebruiken om je was te drogen, dan kan je door het toevoegen van drogerballen (te zien op de foto’s) de was zachter maken, de droogtijd aanzienlijk verkorten, de was minder statisch maken en je kan er vóór gebruik een paar druppels wasparfum op doen waardoor je was nog intenser zal gaan ruiken.

la bella wasparfum 3 - Love it! | La Bella wasparfum uit Italië

Winactie

Ik vind het enorm leuk om mijn enthousiasme te mogen delen en mag 2x een leuk pakket weggeven met daarin een fles van 500ml wasparfum + een homespray in geuren naar keuze. Het enige dat je hoeft te doen:

– Bekijk op de website van La Bella Lifestyle de geuren en laat in een reactie onder dit artikel achter welke geur wasparfum en welke geur homespray je zou willen proberen :)

Natuurlijk vind ik het ook leuk vinden als je mij wil volgen op Facebook en/of Instagram en het berichtje over deze winactie wil liken, delen en/of er een reactie onder achter laat ♥

–> Welke geuren wasparfum en homespray zou jij willen proberen?

Liefs,
Desirée

* Meedoen met deze winactie kan tot en met woensdag 10 juni 2020, 23.59 uur. De winnaars ontvangen na afloop persoonlijk bericht.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Ello
  Reply Ello 13 juni 2020 at 15:40

  Ik heb nu 3 wassen ermee gedraaid en er steeds wat meer bijgedaan maar zelfs met een heel dopje ruik ik aan het wasgoed helemaal niets! Ik vind het dus nogal een tegenvaller eerlijk gezegd.Ik zal het niet nog een keer bestellen dus.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 14 juni 2020 at 20:54

   Hi Nicole, dat kan ik me bijna niet voorstellen. Zelfs met een half dopje op een echt volle trommel ruikt alsnog het hele huis ernaar. Doe je het wel in het vakje van de wasverzachter en een normaal programma?

 • Avatar van Heidi
  Reply Heidi 12 juni 2020 at 21:37

  Wat ziet ze der super mooi uit. Ik ben der echt reuze benieuwd naar.
  Ik zelf hou van heerlijke geuren in de badkamer.

 • Avatar van Kika
  Reply Kika 12 juni 2020 at 20:39

  Ik ben verliefd op heerlijk ruikend wasgoed als wasparfum zou ik graag de geur Favola willen proberen. Een homespray kan ik met 2 hondjes ook wel gebruiken want na in een flinke regenbui te hebben gezeten met die 2 ruikt het niet altijd even fris. Ik zou hier voor wel de geur Incanto willen proberen.

 • Avatar van Gerda
  Reply Gerda 10 juni 2020 at 23:55

  Wat heerlijk als je dit mag testen, want ik hou zeker van geurend wasgoed. 😊 Door publicatie op jouw blog is de proefset tijdelijk uitverkocht! Ben echt heel benieuwd nu wat er zo anders is dan de wasverzachter die ik nu gebruik. Dan zou ik eerst de geur Favola willen proberen.

 • Avatar van Sylvia Tol
  Reply Sylvia Tol 10 juni 2020 at 22:16

  Ik heb gek op lekkere geurtjes in huis en natuurlijk ook voor de was, ik zou graag beide in de geur Muschio bianco willen proberen.

 • Avatar van Diana
  Reply Diana 10 juni 2020 at 07:02

  Oh wasparfum is hemels 💕 dit merk kende ik nog niet, dus ben razend benieuwd! De flessen zien er ook al zo leuk uit! Ik zou héél graag winnen! De Muschio bianco als wasparfum en de lollipop als homespray 🙏😍

 • Avatar van Lida
  Reply Lida 9 juni 2020 at 20:37

  Marsiglia, dat is de geur die ik voor beide zou kiezen. Geen verschillende anders krijg je van die verwarde geuren. Graag doe ik mee om dit eens uit te proberen.

 • Avatar van Marieke
  Reply Marieke 9 juni 2020 at 20:07

  Wat een heerlijke winactie! Ik wilde net een proefsetje bestellen, maar lees dat deze door de promotie op jouw blog is uitverkocht. Dat is nog eens een overweldigend compliment voor curvacious.nl, gefeliciteerd!
  Ik zou heel graag de wasparfum en de homespray in de geur Favola willen proberen, dus ik doe graag mee met de winactie! Ik ben echt een sucker voor die ‘ouderwetse’ schone-was-en-zeep-geur en jouw beschrijving klinkt heerlijk! Vanwege het vettige laagje dat wasverzachters achterlaten ben ik daar inderdaad maar mee gestopt (mijn wasmachine is al een oudje, die moet je koesteren :) ), en nu is de geur van alleen wasmiddel helaas al heel snel vervlogen. Sinds de uitbraak van Corona heb ik ook een geweldig thuiskantoor kunnen inrichten waar ik heel wat uurtjes doorbreng, het lijkt me heerlijk om dezelfde geur lekker op de gordijnen te sprayen om daar de hele dag van de schone geur te genieten!

1 5 6 7

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

More in Huis & interieur, Lifestyle
KOAK Design (IKEA Metod keuken hack designkeuken)
IKEA hack | Creëer een unieke designkeuken met KOAK Design

Okee, hoe tóf is deze IKEA hack?! Vorige week kreeg ik een persbericht binnen van KOAK Design en bij het...

Close