Beauty

Laboratoires de Biarritz suncare

30 juni 2020

laboratoires de biarritz producten 1 - Laboratoires de Biarritz suncare
Ik blijf het leuk vinden hoe ik zo door de jaren heen toch nog regelmatig kennis kan maken met – voor mij – nieuwe merken en producten. Zo kreeg ik een tijdje geleden suncare van Laboratoires de Biarritz toegestuurd, een merk met volledig biologische zonproducten. In dit artikel vertel ik je er graag wat meer over én ik mag een aantal pakketten weggeven. Fijn om de zomer goed beschermd mee door te komen!

‘Lees ook: Het Grote Zondossier 2020 | Alles dat je moet weten over zonbescherming.’

laboratoires de biarritz producten 4 - Laboratoires de Biarritz suncare

Laboratoires de Biarritz

Het merk werd in 2011 opgericht door Muriel en Jean Marc Dubois. Vanuit persoonlijke en ecologische overwegingen was er een grote wens naar kwalitatieve dermo-cosmetische verzorging en ze besloten hiervoor zelf producten te gaan lanceren.

Het begon met de ontdekking van een specifieke rode alg met een hoge antioxiditieve werking waaruit ze het actieve ingrediënt Alga-Gorria hebben ontwikkeld en hieruit ontstond de lijn met zonbeschermingsproducten ‘Alga Maris’. Inmiddels bestaat uit het assortiment uit een uitgebreide lijn met producten in verschillende texturen, met verschillende zonbeschermingsfactoren en zelfs zonproducten voor kinderen, en wordt het in meer dan 25 landen verkocht.

De producten worden in Frankrijk ontwikkeld met respect voor het milieu en zijn dus niet belastend voor de natuur. De verpakkingen zijn 100% recyclebaar en de producten bevatten 100% minerale filters, geen ‘risicovolle’ bestanddelen, geen allergenen, geen nano-deeltjes en heeft het een effectieve bescherming tegen UVA- en UVB-stralen.

–> Neem voor meer informatie over het merk en de producten een kijkje op de website van Laboratoires de Biarritz.

laboratoires de biarritz producten 3 - Laboratoires de Biarritz suncare

Mijn ervaring

Als het op zonproducten aankomt dan heb ik zeker zo mijn voorkeuren en ik kijk daarbij vooral naar de zonfactor, of er geen irriterende ingrediënten in verwerkt zijn en of de formule niet belastend is voor het milieu. Daarnaast moet de formule zeker niet stroef uitsmeren of de huid wit achterlaten. De producten van Biarritz waarmee ik kennis heb gemaakt voldoen hier allemaal aan. Ha, dat is nog eens een leuke eerste kennismaking!

De verpakkingen zijn hygiënisch in gebruik vanwege de pompflacons en tube met sprayfunctie. Zelfs de crème met SPF 50 voor baby’s en kinderen smeert niet te wit weg, trekt lekker vlot in en laat een fijn zijdezacht gevoel achter op de huid. Hij loopt ook niet uit tijdens het spelen in water en is behoorlijk waterbestendig waardoor je niet na iedere plons opnieuw hoeft te smeren.

De producten zijn verder zo goed als geurloos en dat is eigenlijk wel prima. Parfum laat een product namelijk wel lekker ruiken, maar kan – zeker in combinatie met de felle zon – vaak ook zorgen voor huidirritatie of draagt bij aan zonneallergie. Dat een zonproduct dan niet een ‘lekker zomers geurtje’ heeft, vind ik persoonlijk minder erg :)

laboratoires de biarritz producten 2 - Laboratoires de Biarritz suncare

Winactie

In samenwerking met Laboratoires de Biarritz mag ik twee mooie suncare pakketten weggeven met daarin een aantal producten voor het hele gezin. Wil jij hier kans op maken? Laat dan een fijne feel good reactie achter onder dit artikel en beantwoord daarin de volgende vraag:

–> Wat staat er op jouw programma voor aankomende zomer? Heb je al leuke plannen gemaakt met het gezin?

Liefs,
Desirée

* Meedoen met deze winactie kan tot en met zondag 5 juli 2020, 23.59 uur. De winnaars ontvangen na afloop persoonlijk bericht.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Marianne
  Reply Marianne 7 juli 2020 at 21:00

  Heerlijk thuis chillen, zwembadje achterhuis…moeders in de luie stoel ;)

 • Avatar van cobi
  Reply cobi 7 juli 2020 at 12:18

  Vooral heel erg ontspannen veel leuke dingen doen als gezin en uitgerust voor de nieuwe uitdagingen komend jaar…. de oudste naar het mbo en ik start aan een hbo opleiding

 • Avatar van Gea Jager
  Reply Gea Jager 5 juli 2020 at 17:59

  fijn om me ook thuis te beschermen tegen de zon

 • Avatar van Sabrina
  Reply Sabrina 5 juli 2020 at 10:02

  Fingers crossed dat we weer naar Oostenrijk kunnen! De gezonde berglucht doet altijd goed!

1 3 4 5

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

More in Beauty
tips tegen wallen en donkere kringen
How to | Tips tegen wallen & donkere kringen

Wallen en donkere kringen kunnen helaas erfelijk bepaald zijn, maar helaas gaan ze vaak hand in hand met slaapgebrek, vermoeidheid...

Close