Lifestyle

Een druk leven? Met deze tips krijg jij genoeg lichaamsbeweging!

27 juni 2020

meer lichaamsbeweging tips
Daar waar we voorheen nog dagelijks op kantoor waren, werken een heleboel mensen al een tijd vanuit huis. Dag in dag uit probeer je je te concentreren op je werk, maar net een druk gezinsleven is het lang niet zo makkelijk om alle ballen hoog te houden. Velen van ons zijn dan ook opgelucht dat de basisscholen weer open zijn en de kids weer lekker naar school kunnen. Dat geeft jou ruimte om je tijdens schooluren weer even helemaal te focussen op je werk. Buiten schooltijd zul je de kinderen nog altijd bezig moeten houden. Daarnaast moet het huishouden ook nog eens draaiende gehouden worden, waardoor er minder me-time overblijft dan je zou willen. Hoe je dan toch aan voldoende lichaamsbeweging komt? Hier lees je twee eenvoudige tips!

Hardlopen met de hond

Je dagelijkse routine kent vast een strakke planning. Je weet precies hoe laat je moet opstaan om jezelf en de kids klaar te maken voor de dag en genoeg tijd over te houden om ook een rondje te doen met de hond. Echter kun je door een paar aanpassingen te doen in je daily routine al een groot verschil maken in de hoeveelheid lichaamsbeweging die je dagelijks krijgt. Grote aanpassingen zijn helemaal niet nodig. Trek de volgende keer dat je je ochtendwandeling met de hond gaat doen je hardloopschoenen aan. In plaats van een wandeling kan je lekker een stukje gaan hardlopen met de hond. Zo start je je dag sportief en vol energie. Je zult zien dat die power je gedurende de dag extra energie zal geven.

Elektrisch fietsen

Af en toe hardlopen met de hond is leuk, maar dat is natuurlijk niet iets wat je jezelf iedere dag ziet doen. Soms heb je helemaal geen zin om tijdens je eerste activiteit van de dag zo intensief bezig te zijn. Wat je dan ook kan overwegen is om de auto te laten staan en te fietsen naar het werk. Zeker nu we langzaamaan in kleine groepjes af en toe weer naar kantoor mogen. Fietsen is namelijk ontzettend goed voor spieren en gewrichten,maar ook voor je conditie. Zie je het niet zitten om dagelijks bezweet aan te komen op het werk, of werk je net wat te ver om op de fiets te komen? Dan kan je een elektrische fiets van Stella overwegen.

Elektrisch fietsen zorgt er namelijk voor dat je lange afstanden kunt fietsen met een steuntje in de rug. Je wordt dan minder snel moe. je moet natuurlijk wel zelf trappen en de nodige inspanning verlenen, maar je zult zien dat lange afstanden je makkelijker afgaan. Elektrisch fietsen naar je werk zorgt ervoor dat je lekker in beweging blijft, maar ook dat je zowel de ochtend- als avondspits voorbij fietst. Zeg dus ook maar dag tegen de lange files! Wil je zelf zo’n e-bike eens uitproberen? Vraag een vrijblijvende proefrit aan :)

* Artikel in samenwerking met Stella.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 30 juni 2020 at 19:23

  Met een hond lopen is zo fijn…..
  Ik viel er vele kilo’s door af.
  Men krijgt voldoende beweging.
  Je rent, springt en gebruikt de armspieren door met een bal te gooien.
  Dit kan niet meer…..

  Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.