Beauty

Foundation Friday | Rimmel Lasting Matte foundation

5 juni 2020

Rimmel Lasting Matte foundation review/ervaring
Als mooie tegenhanger voor de high-end Armani foundation vorige week, laat ik deze week een budgetvriendelijke foundation aan je zien. Namelijk de nieuwe Rimmel Lasting Matte foundation (full coverage mattifying foundation). In dit artikel een uitgebreide review online!

‘Lees ook: Giorgio Armani Luminous Silk foundation (review).’

Rimmel Lasting Matte foundation review/ervaring

Rimmel Lasting Matte foundation

De belofte

“Als een echte game changer, biedt de lasting matte foundation een langdurige volledige dekking met een lichtgewicht gevoel en een compromisloze, niet glimmende finish. Deze unieke mousse-foundation verandert in een zachte, poederachtige finish in een transpiratie- en vochtbestendige dekking die de hele dag perfect blijft zitten.”

Prijs & Verkrijgbaarheid

De nieuwe Rimmel Lasting Matte full coverage mattifying foundation is in 17 kleuren verkrijgbaar, van 001 Fair Porcelain tot aan 605 Deep Chocolate. De foundation komt in een tube van 30ml en is onder andere bij bol.com, Wehkamp, Kruidvat, en Etos te koop voor €11,99. Tipje: bij bol.com zie ik verschillende kleurtjes in de aanbieding met 55% korting en bij Etos is er op dit moment een 1+1 actie op producten van Rimmel.

Rimmel Lasting Matte foundation review/ervaring

Review

Qus verpakking is dit een mooie basic, matzwarte tube met een transparant lijntje zodat je goed ziet welke kleur je in handen hebt. De foundation doseer je door middel van een ‘tuutje’ en door de dikkere textuur kan je hem eenvoudig doseren zonder teveel product te pakken. Deze foundation heeft een neutrale geur en qua ingrediënten is dit een foundation op een wat dikkere siliconenbasis zonder bijzondere huidverzorgende ingrediënten. Een matterende foundation heeft dit meestal niet, omdat verzorgende ingrediënten juist vaak voor meer glans zorgen of de huid sneller een glow mee kunnen geven. Dus verwacht geen verzorging, maar echt een goede matte foundation die zit als een huis.

Want ja, dat is misschien één van de grootste pluspunten van deze foundation: hij zit vanaf het moment van aanbrengen tot in de avond goed op z’n plek. En dat is met wat warmer weer en het van hot naar her rennen (achter de kids aan..) toch ook wel net zo fijn.

Qua textuur is de Rimmel Lasting Matte foundation duidelijk een dikkere foundation, eentje die aanvoelt als een mousse en daardoor wat droog is. Dit betekent ook dat je hem redelijk vlot uit moet werken, omdat hij anders wel wat streperig op kan drogen. Mijn tips hiervoor: de huid vooraf goed hydrateren met een dagcrème, de foundation in stipjes over je gezicht verdelen en dan met een buffer brush uitwerken. Dan zit het er in hooguit twee minuutjes tijd egaal en mooi op. De finish is duidelijk matte, maar dan niet zo matte als de vroegere mousse-foundations waren. Dat is iets waar ik deze matte foundation zeker om kan waarderen. Hij matteert absoluut goed de huid, maar dan zónder dat de huid er doods en ‘vlak’ uit ziet. En dat is iets dat eigenlijk altijd wel gebeurt bij een matte foundation. Well done, Rimmel! De dekking zou ik medium tot full coverage noemen en is met een eventueel tweede laagje zeker op te bouwen tot echt een volledig dekkende foundation.

Rimmel Lasting Matte foundation review/ervaring Rimmel Lasting Matte foundation review/ervaring

Ik kreeg drie kleuren toegestuurd om kennis te maken met deze foundation. De kleur die ik op de foto’s draag is 100 Ivory. De kleur is misschien ietsjes te donker, maar de 086 Fair Beige is duidelijk te warm/oranje voor de ondertoon van mijn huid. Ik gok dat de 001 Fair Porcelain een perfecte match zal zijn qua ondertoon en kleur, zeker omdat de foundation een klein beetje oxideert. Dat wil zeggen dat hij tijdens het opdrogen op de huid – in dit geval – een half tintje donkerder wordt. Iets om rekening mee te houden als je hem aan gaat schaffen.

Qua huidgevoel heb ik een klein beetje moeite met deze foundation, maar dat heeft er waarschijnlijk mee te maken dat ik een drogere huid heb. En dat is geen goede match met een matte foundation. Ondanks dat de finish erg mooi is, merk ik dat hij mijn huid gedurende de dag wat strak/droog kan laten aanvoelen en dat hij fijne lijntjes en rimpeltjes wat kan accentueren. Iets dat je van een kleine afstand niet kan zien, maar van dichtbij is het bij de neus-mond-plooi en bij de kraaienpootjes helaas wel zichtbaar.

Overall vind ik de Rimmel Lasting Matte foundation zeker een goede, helemaal gezien de prijscategorie. De dekking is erg goed, de belofte van een matte finish gedurende de hele dag wordt waargemaakt, de foundation blijft de hele dag op z’n plek en is ook nog eens knuffelvriendelijk. Wat mij betreft zeker een aanrader als je een wat jongere, vettere tot normale huid hebt

–> Wat is jouw favoriete finish in een foundation? Hou je van dit matte resultaat, of ga je liever voor wat meer glans?

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Rian Baremans
  Reply Rian Baremans 4 augustus 2020 at 16:24

  Is er in de foundation ook een hypoallergeen product?

 • Avatar van Brigitte
  Reply Brigitte 11 juni 2020 at 11:29

  :D

 • Avatar van Brigitte
  Reply Brigitte 9 juni 2020 at 21:11

  Hmmm deze lijkt me toch minder fijn, ik ben denk ik meer van de dewy finish :)

  En zit en haar nou in een staartje?! Dan roeit het goed :)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 9 juni 2020 at 22:09

   Haha, goed gezien! Inderdaad in een ministaartje hier :)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.