Beauty

How to | Tips tegen wallen & donkere kringen

28 juni 2020

wallen donkere kringen tips 2 - How to | Tips tegen wallen & donkere kringen
Wallen en donkere kringen kunnen helaas erfelijk bepaald zijn, maar helaas gaan ze vaak hand in hand met slaapgebrek, vermoeidheid en stress. Zeker als je er aanleg voor hebt dan is er bijna niet onderuit te komen. In dit artikel deel ik enkele tips tegen wallen waar je zéker verbetering mee moet merken.

De huid rondom de ogen

Je zal vast wel merken dat de huid rondom de ogen kwetsbaarder is dan de rest van de gezichtshuid. Er is minder bloeddoorstroming en een zwakkere celstofwisseling. Daarnaast is de huid rondom de ogen ook nog eens de hele dag door in beweging: is het niet met praten, lachen, huilen en/of knipperen dan is het wel doordat je gedurende de dag bijvoorbeeld eens over je ogen wrijft. Het is daarom ook niet gek dat de eerste tekenen van huidveroudering rondom de ogen te zien zijn!

‘Lees ook: Make-up tips voor brildragers.’

wallen donkere kringen tips 1 - How to | Tips tegen wallen & donkere kringen

Make-up

Ik vind het altijd mooi om te zien hoe make-up kan werken en dat je echt geen uren voor de spiegel hoeft te staan voor een mooi en fris resultaat. Het zit bij mij echt in m’n dagelijkse routine, zelfs met twee kleine kinderen en een eigen bedrijf :) Met slechts een paar minuutjes tijd kan je je wallen op een mooie manier wegwerken met make-up. Het volgende stappenplan werkt hier heel goed voor:

– zorg dat je huid gereinigd is, dat je een dagcrème met SPF hebt aangebracht en een klein beetje oogcrème onder je ogen. Dit zorgt ervoor dat je huid goed gehydrateerd is zodat make-up beter zal blijven zitten en minder in fijne lijntjes en rimpeltjes zal trekken
– werk in heel dunne laagjes met een concealer, je zal merken dat het resultaat dan natuurlijker oogt en wederom: hoe minder product, hoe minder er op kan hopen. Want opgehoopte make-up kan juist rimpeltjes en lijntjes accentueren en daarmee bereik je juist het tegenovergestelde effect
– mocht je met een normale concealer niet voldoende effect behalen, dan kan je ónder je concealer een corrector gebruiken. Deze is voor onder de ogen vaak wat meer oranje, wat de blauwe verkleuring van wallen neutraliseert
– poeder je concealer en/of corrector altijd af met een heel dun laagje poeder, hierdoor ‘zet’ je de make-up vast en zal het gedurende de dag mooi op z’n plek blijven
– door het accent op een felle lipstick te leggen haal je de aandacht al snel van je wallen weg en door je wimpers te krullen en op enkel je bovenste wimpers mascara aan te brengen creëer je vervolgens een zo open en fris mogelijke blik. Ik zeg maar zo: alle beetjes helpen :)

Levensstijl

Ook al heb je er aanleg voor en heb je wellicht veel stress: probeer een zo gezond mogelijke levensstijl aan te meten. Roken en alcohol zijn funest voor je huid, droogt deze uit en laat haar doffer ogen. Voldoende afwisseling in je eten, goed je vitamines tot je nemen en voldoende drinken helpt bij een goede vochthuishouding wat afvalstoffen helpt af te voeren en je huid er zo mooi mogelijk uit te laten zien. En zorg vooral voor voldoende rust en slaap (en dat doe je natuurlijk pas nádat je je huid gereinigd en goed verzorgd hebt!).

wallen donkere kringen tips 3 - How to | Tips tegen wallen & donkere kringen

Oogcrème

Heel lang heb ik gedacht dat oogcrème enkel een marketingproduct was en een onnodige toevoeging aan je huidverzorgingsroutine. Totdat ik iets ouder werd, de slapeloze nachten van de eerste jaren moederschap voorbij kwamen en ik gewoonweg verschillende oogcrèmes een kans begon te geven. Een wondermiddel is het zeker niet, maar het kan wel degelijk een heel verschil maken. Er zitten vaak ingrediënten in die de huid hydrateren, iets strak trekken, lijntjes subtiel opvullen  en helpen een teveel aan vocht (de bekende puffy eyes) af te voeren en stimuleren de afvoer van afvalstoffen.

Nog een heel erg fijn voordeel van het gebruiken van een oogcrème: je zal al snel merken dat de huid rondom je ogen minder droog wordt, droogtelijntjes en fijne rimpeltjes daardoor minder opvallen of zelfs wat opgevuld worden én je make-up rondom je ogen daardoor mooier aan te brengen is. Good to know: oogcrèmes zijn vaak hoger geconcentreerd en daardoor heel zuinig in gebruik. Zo’n klein potje of tube-tje gaat je dus echt een lange tijd mee :)

Een aantal aanraders op een rij:
Olaz Eyes deep hydrating eye gel, 15ml/€24,99 met onder andere hyaluronzuur en peptides voor een frisse look (ieder huidtype)
esse eye contour cream, 15ml/€120,00 met onder andere probiotica en pakt zowel gezwollen huid, verkleuring als huidveroudering aan (normale tot droge en rijpere huid)
Remescar eye night repair, 20ml/€34,99 een oogcrème voor de nacht die hangende oogleden lift, huidveroudering aanpakt en wallen en donkere krijgen vermindert (alle huidtypes en rijpere huid)
philosophy anti-wrinkle miracle worker eye, 15ml/€64,25 mijn persoonlijke favoriet want pakt zowel op langere termijn lijntjes en rimpeltjes aan én geeft direct een soft blurr waardoor make-up mooi aanbrengt en lijntjes gelijk minder aanwezig zijn (alle huidtypes)
La Roche-Posay Redermic-R eyes, 15ml/€28,00 met retinol in een zachte formule om wél effectief huidveroudering aan te pakken zónder huidirritatie. Ook zeker een aanrader, net als het Redermic-R retinolserum voor de rest van je gezicht (normale tot droge huid en zeker ook de rijpere huid).

De minder subtiele aanpak

Heb je echt teveel last van donkere kringen omdat je er helaas erfelijk mee belast bent. Ben je lang ziek geweest of heb je in een langdurige periode van stress gezeten? Of ben je na alles al geprobeerd te hebben gewoonweg toe aan ‘meer’? Dan kan je ook eens informeren bij een goede huidkliniek voor een traangootbehandeling. Ja, dat lees je goed! Hiermee verdwijnen klachten als wallen, donkere kringen en volumeverlies (zogenaamde ‘zakken’ onder de ogen) in slechts een half uurtje tijd en ben je er voor ongeveer een jaar tot anderhalf jaar vanaf. Er wordt tijdens de behandeling langzaam een filler in de traangoten geïnjecteerd en zachtjes op de juiste plek gemasseerd totdat het gewenste resultaat is bereikt. Dit is iets waar ik persoonlijk zéker benieuwd naar ben en wellicht ga ik het eens testen..

–> Heb jij nog aanvullende tips tegen wallen? En.. zou jij open staan voor een cosmetische behandeling zoals in de laatste tip?

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 30 juni 2020 at 19:21

  Dit zijn zeer handige tips!
  Nadat ik uit coma kwam had ik gezien hoe erg de donkere kringen onder mijn ogen waren…..
  Heb er nu regelmatig last van….

  Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.