Beauty

Foundation Friday | Zoeva Authentik Skin foundation

12 juni 2020

Zoeva Authentik Skin foundation review/ervaring
Jaren geleden was Zoeva qua make-upmerk echt een enorme hype in de wereld van de beautybloggers. De laatste jaren zakte het merk een beetje weg qua aandacht, en dat terwijl ze toch echt wel heel erg mooie en fijne producten in het assortiment hebben. Zo kwam ik er onlangs achter dat ze inmiddels ook een foundation in het assortiment hebben: de Zoeva Authentik Skin natural luminous foundation. Tijd voor een uitgebreide review!

‘Lees ook: Foundation Friday | Armani Luminious Skin foundation (review).’

Zoeva Authentik Skin foundation review/ervaring

Zoeva Authentik Skin foundation

De belofte

“Positively Beautiful. Authentically you.” De Zoeva Authentik Skin foundation glijd over je huid en heeft een op te bouwen dekking, voelt zijdezacht aan en blijft de hele dag zitten. Deze stralende foundation heeft een lichtgewicht formule die de huid egaler maakt maar natuurlijk laat uitzien. Bevat huidverzorgende ingrediënten om de huid te verzorgen, te beschermen en de foundation de hele dag door comfortabel aan te laten voelen. De toegevoegde microsphere poeders geven de foundation een soft focus effect, alsof er een filtertje op de huid ligt als een live Instagramfilter.

Ingrediënten

Deze foundation heeft een siliconen-in-water basis waar een aantal fijne verzorgende ingrediënten aan toegevoegd zijn:

– squalaan, staat bekend om haar verzorgende en beschermende eigenschappen
– rozenbottelolie, verzorgt de huid en helpt tegen/bij rimpels, huidherstel en littekens
– extract uit olijfolie, dat de huid helpt soepel en zacht te houden en de huidbarrière versterkt.

Prijs & Verkrijgbaarheid

Deze foundation is verkrijgbaar in 44 (!) verschillende kleuren, in meerdere huidtonen. Hij kost €26,00 voor 30ml en is onder andere verkrijgbaar bij Parfumerie Douglas en via de Zoeva website.

Zoeva Authentik Skin foundation review/ervaring Zoeva Authentik Skin foundation review/ervaring

Review

De Zoeva Authentik Skin foundation komt in een vierkante glazen flacon die zwaar in de hand ligt en heeft een pompje waardoor je de foundation goed kan doseren. De geur is redelijk neutraal en qua textuur is het een wat dikkere foundation, maar alsnog wel fijn uit te werken. Ik kan hiervoor trouwens de Zoeva 104 buffer brush aanraden. Ik bestelde deze bij Douglas mee omdat ik er al een tijdje nieuwsgierig naar was en het is echt de perfecte kwast voor vloeibare foundations als deze.

Ik heb zelf deze foundation in de kleur 030N Ambition. Het is er eentje met een neutrale (N) ondertoon en daarmee iets ‘geler’ / warmer dan ik normaal draag, maar gelukkig misstaat het niet. Een tintje lichter was namelijk waarschijnlijk echt te licht voor mij geweest, zeker nu richting de zomermaanden. De kleurenrange vind ik trouwens echt een enorm positief punt bij deze foundation. Dat ik eens niét de lichtste kleur nodig heb (en welke bij sommige merken dan nóg te donker is..) maakt deze foundation ook een tip voor de echte Sneeuwwitjes onder ons en hij gaat door tot in heel erg mooie diepe kleuren. Op de website van Zoeva is er een shade finder te vinden die je helpt bij het uitzoeken van jouw perfecte kleur en dit was voor mij een goede hulp.

Zoeva Authentik Skin foundation review/ervaring Zoeva Authentik Skin foundation review/ervaring

De foundation laat zich heerlijk over de huid verdelen en tijdens het aanbrengen voelde ik al dat dit een foundation is waar de drogere huidtypes heel erg blij van worden. De toegevoegde verzorgende ingrediënten zorgen ervoor dat de foundation niet trekkerig indroogt, mooi blijft stralen zonder dat de huid er vettig door lijkt en hij voelt gedurende de dag ook zeker comfortabel aan. De dekking is een goede medium en met één pompje krijg je het resultaat zoals je op bovenstaande foto’s ziet. Iets van de pigmentvlekken en andere plekjes komen er een heel klein beetje doorheen, maar dat houdt het resultaat wel natuurlijk. Mocht je meer dekking nodig hebben dan kan je eventueel een tweede laagje aanbrengen of een concealer gebruiken. Mocht je minder dekking willen, dan kan je een half pompje gebruiken en/of mengen met je dagcrème.

Zoeva Authentik Skin foundation review/ervaring Zoeva Authentik Skin foundation review/ervaring

Het eindresultaat is trouwens m’n ik-heb-geen-tijd-5-minuten-lookje en bestaat uit vijf producten:

– Zoeva Authentik Skin foundation
– The Balm Balm Beach bronzer & oogschaduw
– Bobbi Brown Maui bronzer als blush (is echt véél te roze & glowy als bronzer?!)
– MAC veluxe brow liner in Dirty Blonde voor de wenkbrauwen
– Collistar mascara Volume Unico.

Ondanks dat de foundation volgens de belofte de hele dag op z’n plek zou moeten blijven zitten, heb ik hier een kleine kanttekening bij. Als ik de foundation op zichzelf draag dan merk ik dat hij zo in de middag toch wel wat begint te vervagen, helemaal zo bij de beweeglijke delen zoals rond de neus, mond en onder de ogen. Maar als ik er een primer onder draag en hem lichtjes afpoeder blijft hij wel de hele dag op z’n plek. Ik ken ook maar weinig foundations met een wat meer glanzende finish en met verzorgende ingrediënten die wél de hele dag als een huis blijven zitten, maar wilde het toch even vermelden omdat hij wel echt een primer en poeder nodig heeft om longlasting te zijn.

Overall vind ik dit een heel erg mooie foundation en zeker een tip voor mensen met een normale tot drogere huid. Hij brengt fijn aan, heeft een prachtige natuurlijke en stralende finish, verzorgt de huid en.. ik krijg sinds ik deze foundation gebruik ineens opvallend meer complimentjes over mijn huid. En als ik dan zeg dat het wel met behulp van wat make-up is zijn er al wat verbaasde reacties gekomen omdat ze niet dachten dat ik foundation had gebruikt. Yes! Dat is toch wat je wil bereiken :)

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Anita
  Reply Anita 20 juni 2020 at 13:06

  Ik vind ook dat je enorm straalt. Of het nou door de foundation komt of door jezelf, je ziet er stralend uit.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 22 juni 2020 at 14:28

   Wat enorm lief, dankjewel voor het compliment!

 • Avatar van Marieke
  Reply Marieke 14 juni 2020 at 18:09

  Wat leuk dat je ook echt meer complimentjes krijgt met deze foundation! Ik huiver toch nog wat bij de beschrijving van meer dikkere foundation, ik zoek meer luchtige texturen in de zomer merk ik. Komt ook doordat ik weliswaar enorm droge wangen heb, maar wel een vette t-zone. Een fijne middenweg vinden is dan lastig. De nyx bare with me tinted skin veil foundation is daarbij wel een aanrader, ook voor de drogere delen. Ken je die toevallig? Ook daarbij ziet het eruit alsof je geen foundation draagt, dus meer vergelijkbaar met de finish van deze zoeva!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 14 juni 2020 at 20:53

   Die ga ik dan zeker eens proberen, dankjewel voor de tip!

 • Avatar van Heidi
  Reply Heidi 12 juni 2020 at 21:24

  Ziet me een behoorlijk goeie Make-up uit. Ik zelf kende het merk niet, maar ga het me zeker eens aanschaften.

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.