Beauty

Getest | Alessandro Striplac Peel or Soak starter kit

22 juli 2020

Alessandro Striplac review (peel or soak starter kit)
In nog geen kwartier tijd zelf een gel-like manicure doen die eruit ziet alsof je het bij een salon hebt laten doen en tot wel drie weken blijft zitten? En dat zonder dat je nagels te beschadigen? Dat klinkt ideaal! Ik ging aan de slag met de Alessandro Striplac Peel or Soak starter kit en vertel je graag meer over deze LED nagellak voor thuisgebruik met uitgebreide review en foto’s van alle stappen :)

‘Lees ook: Mijn favoriete crèmes met SPF voor het gezicht.’

Alessandro Striplac Peel or Soak

Eigenlijk werkt een systeem zoals dit heel eenvoudig; je brengt de nagellak aan zoals je een normale nagellak aan zou brengen, laat dit onder een LED lamp uitharden, brengt de topcoat aan, laat ook deze onder een LED lamp uitharden en daarna zijn je nagels droog en uitgehard waardoor je gelijk door kan met je dagelijkse bezigheden.

En dit blijft vervolgens tot zo’n drie weken mooi op z’n plek. Dit is wel een klein beetje afhankelijk van de kwaliteit en ‘vettigheid’ van je natuurlijke nagels en wat je zoal doet met je handen en nagels, want als je hele dagen in sopjes bezig bent of druk aan het klussen bent is het logisch dat deze lak minder lang zal blijven zitten.

Alessandro Striplac review (peel or soak starter kit)Alessandro Striplac review (peel or soak starter kit) Alessandro Striplac review (peel or soak starter kit)

Stappenplan voor het aanbrengen

1. Vijl je nagels in de gewenste vorm en lengte
2. Verwijder oude nagellak en ontvet je nagels met een reinigingspad
3. Polijst je nagels zachtjes met de polijstvijl
4. Lak je nagels in een dunne kleurlaag en laat dit 60 seconden onder de LED lamp uitharden
5. Lak je nagels in een dunne laag topcoat en laat dit 90 seconden uitharden onder de LED lamp
6. Verwijder het ‘zweetlaagje’ met een reinigingspad. Klaar!

Alessandro Striplac review (peel or soak starter kit)

Stappenplan voor het verwijderen

Je kan bij het Alessandro Striplac Peel or Soak systeem kiezen voor één van de volgende manieren van verwijderen:

Peel-off
1. Breng de peel-off activator aan op de nagelplaat en laat dit zo’n tien minuutjes intrekken
2. Druk met een bokkenpootje voorzichtig tegen de zijkant van de lak aan en je kan de nagellak vervolgens zonder moeite van het nagelbed verwijderen.

Soak-off
1. Breng een kleine hoeveelheid Soak-Off Liquid op de foliepads aan (of gebruik watjes en aluminiumfolie) en wikkel deze om je nagels waarna je een kleine tien minuten wacht
2. Met behulp van een bokkenpootje verwijder je de nagellak van je nagelbed.

Beide manieren zijn niet heel erg moeilijk en het verwijderen is zó gedaan, maar mijn voorkeur heeft toch wel de Peel-off methode. Ik kan zo tijdens het inwerken van de peel-off activator gewoon nog wat doen zoals een tijdschriftje lezen of wat mailtjes beantwoorden bijvoorbeeld en ik heb het idee dat deze methode net even wat milder is voor je nagels en nagelriemen. Zoals je ziet haal je op deze manier echt zonder moeite de Alessandro Striplac van je nagels af, je ziet de lak in de vorm van mijn nagels op het watje liggen. Heel grappig om te zien :)

Alessandro Striplac review (peel or soak starter kit)

Inhoud starter kit

In de starter kit zit echt alles wat je nodig hebt om aan de slag te kunnen met de Alessandro Striplac:

– bokkenpootje
– nagelvijlen
– soak-off liquid
– soak-off foliepads
– peel-off activator
– reinigingspads
– LED lamp
– kleurlak Velvet Red
– topcoat
– gebruiksaanwijzing.

Prijs & Verkrijgbaarheid

De Alessandro Striplac Peel or Soak starter kit is verkrijgbaar voor €89,00 en losse kleurtjes Striplac zijn te koop voor €19,33 per kleur. Alle producten uit de kit zijn ook los (bij) te bestellen. Je koopt de producten van Alessandro onder andere bij Parfumerie Douglas.

Alessandro Striplac review (peel or soak starter kit)Alessandro Striplac review (peel or soak starter kit)

Mijn ervaring

Ik vind een nagellaksysteem zoals dit echt ideaal. Bijvoorbeeld voor als je op vakantie gaat en je de hele tijd mooie, verzorgde nagels wil hebben. Of wanneer je gewoonweg te druk bent om iedere paar dagen met je nagels in de weer te ‘moeten’. Het aanbrengen is echt zó gedaan en in een kwartier heb je je handen of voeten wel klaar. Ja, voeten ook! Onder het lampje wat bij de starter kit geleverd zit past ook – met een klein beetje rare houding – het voetdeel van je tenen. Hoppa! Zijn die ook gelijk weer summerproof! Ook het verwijderen is zonder moeite te doen en ik heb er geen beschadigde nagels aan overgehouden. So far so good!

Maar Dees, heb je dan helemaal geen nadelen ondervonden? Als ik dan toch iéts moet benoemen dan is het dat de meeste kleurtjes, zeker de donkere, toch wel twee laagjes lak nodig hebben voor een mooie dekking en dat betekent ook een keertje extra uitharden onder de lamp. Daarnaast trekt de lak een héél klein beetje terug tijdens het uitharden waardoor het aan te raden is tot net ‘over’ je nagelrand heen te lakken. Ook moet je vooraf echt secuur je nagels ontvetten omdat anders de randjes al sneller los kunnen laten. Iets om rekening mee te houden tijdens het stappenplan.

Maar verder ben ik oprecht heel enthousiast over dit product en wil ik er een heel aantal kleurtjes bij gaan verzamelen. Het is snel aangebracht, oogt heel salon-achtig, de lak heeft een prachtige glans die tot het verwijderen aanwezig blijft, de lak krast of chipt niet en je hebt gedurende de draagtijd mooie, stevige nagels. Dat gellaagje versteviging kan dus ook zeker helpen als je bijvoorbeeld nagels bijt om er die drie weken vanaf te blijven en verstevigt de natuurlijke nagel. Ik ben fan!

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

* Dit artikel bevat producten die door een merk of bedrijf zijn toegestuurd, dit beïnvloedt niet mijn mening over het product. Ook bevat dit artikel een affiliate link.

Reacties op dit artikel

  • Avatar van Fleur
    Reply Fleur 24 juli 2020 at 21:48

    Deze set heb ik ook in huis, maar nog niet gebruikt. Ik ga morgen meteen aan de slag ermee na het lezen van je artikel! Ben super benieuwd hoe lang het mooi blijft. Met gewoon lakken kan ik soms toch zeker 4 tot 6 dagen vooruit, het verschilt een beetje. Mijn nagels verkleuren heel erg van gewone lak. Hopelijk minder met deze gellak ♥️

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.