Lifestyle

Health | CBD olie, wat is het & wat kan het voor je doen?

16 juli 2020

CBD olie informatie en voordelen gezondheid
Zo door de jaren heen heb ik al best een aantal keer over CBD olie geschreven en ik heb het een aantal jaar geleden zelf een langere periode gebruikt. Regelmatig komen er vragen binnen over dit onderwerp en of ik er in begrijpelijke taal iets meer over kan vertellen. In dit artikel lees je meer informatie over CBD olie, waar het vandaan komt en wat het voor je kan doen!

CBD olie | Wat is het en welke voordelen kan het hebben?

Laat ik beginnen met de naam: CBD is simpelweg de afkorting van cannabidiol, en dat is dan weer één van de werkzame bestanddelen uit de hennep van de cannabisplant. Dit specifieke stofje staat bekend om zijn geneeskrachtige werking en zou onder andere kunnen helpen bij:

– spanning- en stressgevoelens
– slaapstoornissen
– angsten
– gewrichts- en spierpijn
– het remmen van ontstekingen
– het geven van een boost aan je immuunsysteem
– het meer geestelijk in balans komen
– het concentratievermogen, het geheugen en een betere leerprestatie.

Maak je geen zorgen dat je high wordt van CBD olie, want er zit minder dan 0,2% THC (de stog waar je high van wordt) in de olie. Het is een niet verslavend, legaal en goedgekeurd product zonder vervelende bijwerkingen en is bij verschillende gezondheidswinkels te koop. CBD olie is in capsulevorm en als vloeibaar product verkrijgbaar en de prijzen variëren heel erg per merk. Dit heeft te maken met de inhoud van het flesje en het percentage CBD dat erin verwerkt zit.

Vanuit de wetenschap zijn er redelijk wat onderzoeken gedaan naar de werking van CBD olie en kort samengevat komt er uit meerdere onderzoeken dat de resultaten veelbelovend zijn. Maar er mag duidelijk meer toezicht komen op de kwaliteit van de producten in de vrije verkoop en ook zou het interessant zijn als er meer aandacht zou komen in de spreekkamer over producten als deze omdat het een mooie aanvulling kan zijn naast de reguliere zorg.

‘Lees ook: Health | Het effect van CBD koffie.’

CBD olie informatie en voordelen gezondheid

Zelf CBD olie maken

Er zijn steeds meer mensen die zelf aan de slag gaan om hun eigen CBD olie te maken. Dit zou als voordeel hebben dat je zo meer controle hebt over de kwaliteit en het percentage werkzame ingrediënten. Zo kwam ik erachter dat er echt heel veel verschillende soorten wiet zaden verkrijgbaar zijn, waarbij de grootste zadenbanken van de wereld hier gericht voor kweken. Deze specifieke wietzaden zoals die van CBD Therapy en Royal Medic zouden niet alleen veel CBD bevatten, maar ook goed uitgebalanceerd zijn met THC voor een optimale verhouding. Heel interessant als je het mij vraagt en zeker iets om verder in te duiken als je een fervent gebruiker van CBD olie bent.

CBD olie informatie en voordelen gezondheid

Mijn ervaring

Ik heb zelf een jaar of vier geleden best een langere tijd CBD olie gebruikt als ondersteuning bij mijn innerlijke onrust en aanhoudende sluimerende hoofdpijn. In die tijd heb ik er ook eens een artikel over geschreven en ik zocht mijn bevindingen er nog even bij.. Ik weet nog goed dat ik maar niet aan de smaak kon wennen, zelfs niet de variant met muntsmaak, maar ik was té nieuwsgierig en heb het een flinke periode trouw dagelijks gebruikt.

De werking? Na een paar weken begon ik gemakkelijker in slaap te vallen, werd ik meer uitgerust wakker en hiermee vertrok stukje bij beetje ook mijn sluimerende hoofdpijn. Geen overnight wondermiddel dus, maar zeker iets dat me ondersteuning gaf en een stukje verlossing bij mijn klachten. Na verloop van tijd raakte het uit mijn routine en had ik het ook niet meer nodig, maar de innerlijke onrust is de laatste tijd best wel weer wat teruggekomen dus ik denk er zeker aan het weer een kans te gaan geven..

Ik vind het trouwens altijd interessant om te zien hoe dat gaat met ‘trends’ als het op bepaalde ingrediënten aankomt. Zo is hennep en CBD olie echt booming in de beauty industrie, met onder andere de Aussie Nourish haarverzorging met hennep en The Body Shop Hemp producten :)

–> Heb jij wel eens een product als CBD olie gebruikt? Zo ja, wat is jouw ervaring hiermee? Zo nee, spreekt het je aan om eens te gaan proberen?

Liefs,
Desirée

* Dit artikel is uit informatief oogpunt geschreven en vervangt geen bezoek aan je (huis)arts bij twijfel over je gezondheid en/of te kijken of je dit veilig kan gebruiken naast eventuele andere medicatie.

Reacties op dit artikel

    Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.