Beauty

Beauty Food | Collageen tegen huidveroudering

1 juli 2020

collageen huidveroudering supplement anti age beautyfood
Er is een heleboel dat je zelf kan doen als het op huidverbetering aankomt, waarin niet alleen de verzorging van de huid van buitenaf maar ook voeding een grote rol heeft. Wist je dat bijvoorbeeld collageen een must is als het op huidveroudering aankomt? En het heeft nog veel meer fijne voordelen.. In dit artikel vertel ik je er graag wat meer over!

‘Lees ook: Health | Waarom is gemberthee zo gezond?

collageen huidveroudering supplement anti age beautyfood

Collageen tegen huidveroudering

Wat is collageen en wat doet het voor je huid?

Collageen is een eiwit en komt van nature voor in je lichaam. Het is onderdeel van het bindweefsel en zorgt voor de stevigheid van je organen, waarvan de huid de grootste is. Maar het werkt door tot in je nagels en haren want ook die bestaan voor een groot deel uit collageen. Collageen zorgt in de huid voor de stevigheid en werkt samen met het eiwit elastine, dat op haar beurt zorgt voor een goede elasticiteit van de huid.

Zoals ik hierboven schreef wordt collageen van nature aangemaakt door je lichaam, echter neemt dit proces af wanneer we ouder worden. Vanaf ongeveer ons 25e levensjaar neemt de aanmaak ervan met één tot twee procent per jaar af en dat is de reden dat we vanaf die leeftijd fijne lijntjes, rimpeltjes en een drogere en slappere huid beginnen te krijgen. Daarnaast zorgen UV-stralen en slechte gewoontes als alcohol drinken, roken en het teveel eten van suikers voor een extra afbraak van collageen.

Wat je dus eventueel zelf kan doen om de afbraak van collageen te remmen is er een gezonde leefstijl op na te houden. Zorg dat je voldoende water drinkt, smeer je goed in met minimaal een SPF30 als je naar buiten gaat, drink niet teveel alcohol, stop met roken/rook niet en eet voldoende groente en fruit.

collageen huidveroudering supplement anti age beautyfood

Collageen als beautyfood

In veel anti-age crèmes wordt collageen toegevoegd als ingrediënt tegen huidveroudering, maar de structuur van collageenvezels is eigenlijk te groot om echt tot in de huid terecht te kunnen komen. Dit kan je omzeilen door bijvoorbeeld voor het aanbrengen van een crème je huid te behandelen met microneedling met behulp van een dermaroller, maar dan nog is het de vraag of collageen in een crème voldoende zal worden opgenomen om het bindweefsel te kunnen versterken.

Dit is één van de redenen waarom je collageen beter van binnenuit kan laten werken. Dit kan je doen door voedingsmiddelen die bekend staan voor de hoeveelheid collageen die ze bevatten of omdat ze de productie van collageen bevorderen. Denk hierbij aan uien, knoflook, vlees, avocado, vette vis, zuivelproducten, donkere bladgroenten en bessen. Of je kan collageen als supplement aan je dagelijkse routine toevoegen, zodat je zeker weet welke dosering je binnenkrijgt.

Het is alleen lastig om collageen via het maag-darmkanaal ook echt ín het bindweefsel van je huid terecht te laten komen. Daarom is het aan te raden een supplement te nemen waar bijvoorbeeld ook vitamine C aan toegevoegd is. Deze antioxidant staat erom bekend de collageenaanmaak te stimuleren en helpt daarnaast om vrije radicalen ‘op te ruimen’ zodat collageen en de daarin voorkomende aminozuren beter op de plek van hun bestemming te laten komen, zodat het ook echt een positieve uitwerking kan hebben op de toename van elasticiteit en vermindering van lijntjes en rimpeltjes in de huid. Daarnaast is bijvoorbeeld ook van vitamine A bewezen dat het de huidstructuur kan verbeteren, stoffen die collageen afbreken kan remmen en het de celvernieuwing stimuleert.

collageen huidveroudering supplement anti age beautyfood

Tip | SUPP24 Skin Collagen

SUPP24 Skin Collagen is een supplement waar collageen in verwerkt zit. Hierbij is specifiek gekozen voor viscollageen, omdat dit een type 1 collageen is dat identiek is als die in het collageen in onze botten en huid gevonden wordt.

Skin Collagen bevat 10 gram gehydrolyseerd ASC-gecertificeerd marine-collageen. Dit is de hoogst mogelijke dosering en zorgt voor een effectieve opname door het lichaam. Daarnaast bevat het vegan hyaluronzuur, 12 vitamines (waaronder vitamin A, C, E en K) en mineralen om de werking en opname van collageen in het lichaam te ondersteunen en versterken. Door deze samenstelling van ingrediënten kan SUPP24 Skin Collagen helpen om de collageenvoorraad in je huid aan te vullen. En dat zie je dan weer terug in een vermindering van fijne lijntjes en rimpels, een meer elastische en stevige huid, het verminderen van cellulite en striae en kan het een boost geven aan de groei en versteviging van je haren en nagels.

SUPP24 Skin Collagen komt in een kant-en-klaar kuurproduct. Je neemt voor een periode van 60 dagen iedere dag één flesje, daarna bouw je het af naar 3 tot 6 flesjes per week voor een periode van vier maanden. Good to know: dit product is vrij van suiker, gluten en lactose en is geschikt voor pescotariërs.

–> Klik hier voor de website van SUPP24 voor meer informatie en de webshop.

Tip: Met de kortingscode Curvacious10 krijg je 10% korting op je bestelling.

collageen huidveroudering supplement anti age beautyfood

Ik blijf het interessant vinden hoe je door middel van de juiste verzorging je lichaam zowel van buitenaf als binnenuit een handje kan ondersteunen om op een zo mooi mogelijk manier natuurlijk oud te worden. Ik geloof dan ook zeker dat een gezonde levensstijl ondersteund kan worden met het juiste gebruik van supplementen zoals deze, zodat je (nog) niet gelijk aan de fillers of botox hoeft te gaan :)

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks

* Dit artikel is geschreven in samenwerking met SUPP24.

Reacties op dit artikel

    Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.