Lifestyle Persoonlijk

Puppyspam! | Coosje 7 maanden update

15 juli 2020

Puppy Coosje 7 maanden update
Eind januari vertelde ik voor het eerst over onze toekomstige puppy en sinds half februari hebben we Coosje in huis. Ik krijg sindsdien heel vaak vragen over hoe het nu met haar gaat, hoe we de coronaperiode doorgekomen zijn met een puppy in verband met de socialisatie en hoe de combinatie kinderen en een puppy ons bevalt. Antwoord op onder andere deze vragen en een heleboel puppyspam in dit artikel dus. Let’s go!

‘Lees ook: Webshop tip | The Pet Empire.’

Puppy Coosje 7 maanden update

Coosje

Inmiddels is Coosje alweer zeven maanden oud en ze is ook al flink gegroeid. Het blijft natuurlijk een klein hondje maar dat komt door het ras (driekwart Toypoedel en een kwart Shih-Tzu) en we verwachten dat ze vanaf nu ook niet echt meer heel veel zal gaan groeien. Een heerlijk handzaam formaatje dat goed past binnen ons gezin en huis en wat je gemakkelijk ergens mee naartoe kan nemen :)

Coosje is een enorme knuffelkont en ligt het liefst de hele dag lekker tegen je aan als je op de bank ligt, op schoot als je op de bank zit, op je voeten als je aan tafel zit.. kortom: als ze maar contact met je kan maken. Daarnaast is ze een heel slim hondje, heeft ze routines supersnel in de gaten en ook als we haar uitdagen met een spelletje zijn we verrast hoeveel ze oppikt en al snel kan herhalen. Heel erg leuk om mee bezig te zijn. Wellicht wil ik wel iets als de BOG-training en/of Agility met haar gaan doen. Ik denk dat ze dat geweldig gaat vinden!

Vanwege de coronacrisis is de hele socialisatie best wel een uitdaging aangezien de puppycursus ineens on hold werd gezet en je op straat afstand moet houden met andere mensen en dieren. Coosje heeft hiervoor én vanwege haar zachte karakter best een neiging tot onderdanig gedrag, maar inmiddels is ze ook buiten de deur steeds ‘opener’ naar andere honden toe. Totaal geen blaffertje, maar gewoon even snuffelen aan een andere hond en vervolgens het liefst er een stukje samen mee rennen en spelen. Heel erg leuk om te merken dat ze hier in de buurt met de meeste honden – groot en klein – al snel een klik heeft.

Puppy Coosje 7 maanden update

Een puppy en (kleine) kinderen samen

Ja, dit was best even een beslissing die je niet zomaar maakt. Maar je kan niet kiezen wanneer er een puppy geboren zal worden van een gewenst ras en een fokker waar je een goed gevoel bij hebt. We hebben dit van tevoren goed met elkaar besproken en besloten deze uitdaging aan te gaan. Omdat we toch nog met gebroken nachten en een druk dagschema met Cate zaten/zitten konden we de drukte van een puppy er net zo goed gelijk bij doen. En ondanks dat het best wel even pittige momenten met zich mee heeft genomen, zijn we heel blij dat we deze keuze hebben gemaakt.

Want de meiden zien opgroeien samen met Coosje is echt geweldig! Natuurlijk heeft het een boel voordelen omdat je kinderen zo leren over zorgen voor een dier en verantwoordelijkheid, maar vooral omdat het zo enorm vertederend is. Ze wandelen samen, spelen samen, knuffelen samen, ze geven haar af en toe brokjes, water of een snack en hebben ook fijne relaxmomentjes met elkaar ♥

Het is ook echt net alsof je er een derde kind bij hebt in huis, toch duidelijk net even anders dan met de poezen. We hebben zelfs van Coosje alle tandjes die we tegenkwamen tijdens het wisselen bewaard haha!

Puppy Coosje 7 maanden update Puppy Coosje 7 maanden update

Voeding

Qua voeding zijn we nu op dit moment een beetje zoekende. We hebben nu nog steeds dezelfde puppybrokjes die ze ook vanuit de fokker had en daar doet ze het goed op, maar ze kan over op een normale brok en daar is zóveel keuze in.. Gelukkig wordt de keuze al een stukje kleiner als je een voorkeur hebt voor een kwalitatief betere brok met het liefst zoveel mogelijk natuurlijke ingrediënten en een hoger percentage aan vlees/vis. Een beetje zoals de voorouders van honden ook aten en dus rijk is aan dierlijke eiwitten zonder vreemde toevoegingen.

Door middel van een proefpakket kwamen we in aanraking met Orijen hondenvoer dat gemaakt is van regionale en verse ingrediënten. Zo heeft bijvoorbeeld de Original-variant minimaal 85% dierlijke ingrediënten van scharreldieren, een mooie combi van zowel vlees als vis en ook heel belangrijk: Coosje vindt deze brokjes heel erg lekker en doet het er goed op! Prijstechnisch liggen ze een beetje hetzelfde als de brok die we nu voeren, dus ik denk dat we deze overstap gaan maken.

–> Mocht je nieuwsgierig zijn naar dit merk hondenvoer, dan loopt er nu bij EKO4Petz een fijne 2+1 actie om een proefpakketje uit te kunnen proberen. Klik hier voor meer informatie. Fijn om te weten: EKO4Petz is een online eco dierenwinkel met duurzame en eerlijke producten dat een flink deel van hun winst doneert aan goede doelen. Zo mooi als een bedrijf kiest voor een groene bedrijfsvoering en hun steentje bijdraagt aan een mooie(re) wereld!

Winactie Orijen hondenvoer

In samenwerking met Orijen en EKO4Petz mag ik een proefpakket met drie verschillende zakjes Orijen hondenvoer weggeven. Het enige dat je hoeft te doen is een reactie achter te laten onder dit artikel, de bijbehorende Instagrampost of de Facebookpost en je maakt automatisch kans. Leuk natuurlijk als je daarbij een leuk moment van jou met je hond wil delen :) De winnaar krijgt begin komende week persoonlijk bericht. Good luck!

Puppy Coosje 7 maanden update Puppy Coosje 7 maanden update

Zindelijkheid

Als er dan één dingetje is waar we ons op verkeken hadden, dan is het misschien wel de zindelijkheid. Op de één of andere manier had Coosje dit ’s nachts best wel snel in de gaten, maar overdag kan ze nog steeds wel eens een plasje binnen doen terwijl ze toch echt vaak genoeg uitgelaten wordt. En dit is in combinatie met een rondkruipende Cate nog best wel eens lastig, omdat die een plasje een heel aantrekkelijk iets vindt om mee te gaan spelen. Ja, ieuw dus. Maar *fingers crossed* het gaat met de week beter dus we hebben er goede hoop op dat ze binnenkort echt goed zindelijk zal zijn :)

Inmiddels zit het hele dagelijkse ritme van een leven en huishouden mét hond er helemaal in en is Coosje echt niet meer weg te denken in ons gezin. Ja, de opstart was best wel even pittig maar het was het waard en we genieten er heel erg van om dit krullebolletje erbij in huis te hebben. ♥

–> Heb jij een hond in huis? Dan ben ik benieuwd of je ervaring hebt met een hondentraining ná de puppycursus?

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

* Dit artikel is geschreven in samenwerking met Orijen dierenvoeding.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Heidi
  Reply Heidi 20 juli 2020 at 09:31

  • Wat fijn om te lezen.
  • En wat een schattig pup is het.
  • Ik zelf heb een Franse bulldog van nu 6 maandjes oud. En ik moet zeggen hij doet het elke dag beter. We kunnen al helemaal niet meer zonder hem.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 20 juli 2020 at 15:20

   Ahwww, Franse Bulldogs zijn ook zó leuk (en lekker eigenwijs). Bijzonder he, hoe zo’n frummeltje al snel echt helemaal bij het gezin hoort?!

   • Avatar van Heidi
    Reply Heidi 22 juli 2020 at 11:55

    Eigenwijs is hij zeker en vast 😂

 • Avatar van bychristiana
  Reply bychristiana 18 juli 2020 at 15:06

  Wat een moppie! Wij zijn met onze pomeriaan Sketch een keer naar hondentraining geweest, maar dat was helaas geen succes:-( Het was echt een heel onvriendelijke, dominante man en we hadden er allebei een heel naar gevoel bij. In het begin maakte ik me er wel zorgen over, maar uiteindelijk is het met de socialisatie gelukkig helemaal goed gekomen. En net als Coosje vind ze het leuk om buiten met andere hondjes te rennen en te spelen (of er onder door te lopen als ze heel groot zijn en ze niet eens gezien wordt haha;-) Luisteren doet ze over het algemeen ook goed, meestal in ieder geval, alhoewel we soms het idee hebben dat die lieve oortjes van haar er voor de sier zitten, maar dan is ze afgeleid door iets anders;-)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 20 juli 2020 at 15:21

   Jammer dat je bij de hondentraining zo’n slecht gevoel had, groot gelijk om dan niet meer te gaan en fijn dat het socialiseren alsnog goed gegaan is! Ik was even door je foto’s aan het kijken en wat is Sketch een leukerdje!! ♥

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 16 juli 2020 at 10:15

  Wat is ze leuk en zo schattig.
  Mooie foto’s.

  Xoxo

 • Avatar van Kelly
  Reply Kelly 15 juli 2020 at 22:18

  Oe ik zou heel graag mee willen doen met deze winactie. Onze dwergteckel Puck is een moeilijke eter en ik ben benieuwd of deze brokjes wel in de smaak vallen en wil ze daarom graag proberen.

  Pootje van Puck :)

 • Avatar van VarenkaW
  Reply VarenkaW 15 juli 2020 at 20:44

  Ik doe onwijs graag mee, aangezien onze boerenfox terriër nogal selectief is qua brokken 🙄 dachten wij hier thuis er al langer om Orijen uit te proberen aangezien we al vaak deze tip gekregen hebben van de baasjes van zijn loop en speel vriendjes.
  Spannend een nieuw merk , maar ook heel benieuwd.

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.