Beauty

Foundation Friday | Deborah Milano Nude Perfect foundation

17 juli 2020

Deborah Milano Nude Perfect foundation review/ervaring
Een zomerse foundation die fris aanvoelt op de huid en een medium dekking geeft, met een longlasting effect én ook nog eens een SPF20? Dan zit je met deze Deborah Milano Nude Perfect foundation helemaal goed! Ik heb hem getest en deel in dit artikel de uitgebreide review met je.

‘Lees ook: Review | Deborah Milano BB Cream.’

Deborah Milano Nude Perfect foundation review/ervaring

Deborah Milano Nude Perfect foundation

De belofte

“De Deborah Milano 24Ore Nude Perfect Foundation is een superlichte, hydraterende foundation die effectieve verzorging voor de huid combineert met een prachtige no-make up nude skin look. De formule van deze foundation is verrijkt met het zogenaamde Aqua System dat de hele dag lang zorgt voor een gehydrateerde huid en een DH Oxygen Complex, die de huid laat ademen.

De lichtgewicht formule van deze foundation voelt heel comfortabel aan op de huid en geeft met de medium dekking en het natuurlijke resultaat geen masker-effect. Dankzij de SPF 20 in deze foundation is de huid ook beschermd tegen UV-stralen van de zon.”

Ingrediënten

Als ik naar het ingrediëntenlijstje kijk dan zie ik dat het een foundation op water- met siliconenbasis is en dat hier enkele verzorgende ingrediënten aan toegevoegd zijn, zoals propanediol dat niet alleen andere ingrediënten helpt om beter opgenomen te kunnen worden maar het heeft ook hydraterende eigenschappen en staat erom bekend die mooie dewy finish te kunnen geven. Daarnaast zit er onder andere glycerine en extract van de Oost-Indische kers in en de toegevoegde SPF20 is – zeker in de zomermaanden – een welkome extra.

Prijs & Verkrijgbaarheid

De Deborah Milano Nude Perfect foundation is voor €16,95/30ml verkrijgbaar bij The Make Up Spot, voor €17,29 bij Parfumerie Douglas, voor €17,80 bol.com en bij geselecteerde DA winkels. Wel is deze foundation in slechts zeven kleuren verkrijgbaar, je moet dan maar net geluk hebben of ‘jouw’ kleur ertussen zit én hopen dat het verkooppunt ook alle kleuren in het assortiment heeft..

Deborah Milano Nude Perfect foundation review/ervaring Deborah Milano Nude Perfect foundation review/ervaring

Review

Deze foundation komt in een glazen flacon die transparant is, dus je kan goed zien hoeveel product er in de verpakking zit. Ook vind ik het een pluspunt dat de foundation een pompje heeft want hiermee kan je de hoeveelheid product goed doseren.

De Deborah Milano Nude Perfect foundation heeft een lichte, bloemige geur en de textuur is zoals die van een crème. Ik had vanwege de naam van de foundation een dunnere textuur verwacht, maar zodra je hem uit gaat vegen merk je dat hij toch echt lekker fris aanvoelt en zich gemakkelijk laat verspreiden. De dekking is medium te noemen en de finish is heel naturel; in ieder geval zeker niet te mat maar ook niet te glanzend.

Ik heb deze foundation in de kleur 01, dit is een lichte kleur met een neutraal tot koele ondertoon. Hij is misschien nét héél ietsje te donker voor mij op dit moment maar niks heel opvallends en daardoor kon ik hem alsnog goed testen. Er bestaan nog twee lichtere kleuren (00 en 0) dus zelfs in de wintermaanden zou ik er een goede match mee kunnen vinden :)

Deborah Milano Nude Perfect foundation review/ervaring Deborah Milano Nude Perfect foundation review/ervaring

Het beloofde longlasting effect vind ik altijd een mooie om te testen. Met mijn drogere huid zijn de meeste longlasting foundations namelijk geen succes, aangezien ze zo goed ‘setten’ op de huid waardoor rimpeltjes en (droogte)lijntjes helaas vaak geaccentueerd worden. En dát is nu iets dat ik natuurlijk niet wil. Maar aan de andere kant heb ik er wel een voorkeur voor, want als mijn make-up er eenmaal op zit heb ik geen zin om me er gedurende de dag zorgen over te hoeven maken of het één en ander bij te moeten werken. Deze foundation checkt beide wensen af en dat heeft me positief verrast. Ondanks het longlasting effect trekt hij niet in de lijntjes, voelt hij niet droog aan gedurende de dag en als ik tijdens de dag mijn make-up in de spiegel check valt het me op dat het allemaal netjes op z’n plek blijft zitten. En dat terwijl het voelt alsof ik geen make-up draag. Wat dat betreft maakt het ook de naam ‘nude perfect’ zeker waar :)

Overall vind ik dit een fijne foundation. Hij maakt de huid net wat egaler (zoals je ziet blijven de pigmentvlekken op mijn jukbeenderen en moedervlekjes nog licht zichtbaar) maar het geeft verder een heel mooie basis voor een frisse make-up. Dat hij longlasting is en je hem niet echt op de huid voelt zitten vind ik ook zeker mooie pluspunten. Een fijne formule voor de zomermaanden!

–> Gebruik jij wel eens make-up van Deborah Milano? Zijn er verder nog aanraders waar ik eens naar zou moeten kijken?

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

    Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.