Huis & interieur

Home | 3x droogbloemen in je interieur

7 juli 2020

droogbloemen in je interieur tips en inspiratie
Droogbloemen zijn nu al langere tijd een trend en dat lijkt ook nog wel even te blijven. Persoonlijk vind ik het een heel erg leuke trend; ze staan romantisch in je interieur, blijven lang mooi en is daarmee een duurzamer alternatief voor een bos bloemen en je kan er veel kanten mee op. In dit artikel deel ik drie leuke ideetjes met je hoe je droogbloemen in je interieur kan verwerken.

‘Lees ook: Home | Tips om zelf droogbloemen te maken én ze langer mooi te houden.’

droogbloemen in je interieur tips en inspiratie

Droogbloemen op tafel

Natuurlijk kan je gewoon een mooie bos droogbloemen op tafel neerzetten. Wij hebben op tafel een dienblad van mangohout waar onderzetters, ‘rommeltjes’, een bril etc. op gelegd kunnen worden zodat dit minder chaotisch oogt dan van alles los te hebben liggen. Hier heb ik een klein vaasje op staan met daarin een subtiel bosje droogbloemen. Wanneer we aan tafel eten schuif ik het gehele dienblad zó aan de kant en daarna weer terug midden op tafel. Het fijne aan zo’n kleinere bos is dat het niet gelijk de tafel ‘dichtmaakt’ waardoor je ook nog iemand aan de overkant van de tafel ziet zitten.

droogbloemen in je interieur tips en inspiratie

Droogbloemen als een centerpiece

Heb je nu echt een heel erg grote eettafel waarop je de ruimte hebt – of bijvoorbeeld een groot dressoir tegen de muur staan zoals op de foto hierboven – dan is het ook erg mooi om voor een groot centerpiece van droogbloemen te gaan. Kies dan zeker voor een opvallende vaas die in het oog springt en durf ook voor een meer uitgesproken boeket van droogbloemen te gaan. Droogbloemen in combinatie met pampasgras, dat ook in veel kleuren verkrijgbaar is, is hierbij zeker een mooie optie om wat meer de hoogte in te kunnen werken. En ach, als je het los niet allemaal kan vinden dan zijn er gelukkig heel wat (web)winkels waar je terecht kan voor prachtige boeketten en bloemstukken van droogbloemen.

–> Ben je benieuwd naar de andere interieurtrends van dit moment? Neem dan zeker eens een kijkje in een trendrapport waarin alle laatste interieurtrends te zien zijn, zoals die op de website van Westwing bijvoorbeeld :)

droogbloemen in je interieur tips en inspiratie

Droogbloemen aan een krans

Eén van de laatste trends op het gebied van droogbloemen, zijn toch wel de kransen voor aan de muur waarin droogbloemen verwerkt zijn. Je hebt ze van heel vol en uitbundig tot aan juist een meer minimalistisch ontwerp waarbij je de ring zelf ook nog goed ziet met langs de onderzijde een rustige ‘slinger’ aan droogbloemen. Vooral dit laatste vind ik persoonlijk heel erg mooi! En ook nog eens handig als je bijvoorbeeld eigenwijze katten in huis hebt of kinderen met grijpgrage handjes, want een krans aan de muur is voor beide een veilige mogelijkheid om ook dan die prachtige droogbloemen in huis te kunnen halen ♥

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

*

Reacties op dit artikel

  • Avatar van Vera
    Reply Vera 7 juli 2020 at 16:10

    Vind droogbloemen ook echt heel mooi! Alleen jammer dat droogbloemen altijd best duur zijn, aan de andere kant blijven ze wel eeuwig staan natuurlijk.

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.