Beauty

Foundation Friday | Esse foundation

24 juli 2020

esse foundation review f2
Alweer een tijd geleden schreef ik een artikel over probiotica in skincare en wat daar de voordelen van zijn voor je huid. Heel interessant, als je het mij vraagt! Het merk dat ik daar als voorbeeld aanhaalde was Esse en ook dit merk heeft een foundation in het assortiment. Ik review deze Esse foundation dan ook graag uitgebreid voor je en kan alvast verklappen dat het een aanrader is voor droge tot zeer droge huidjes!

‘Lees ook: Foundation Friday | Clarins Skin Illusion foundation.’

esse foundation review f2

Esse foundation review

De belofte

“Goede dekking beschikbaar in 10 tinten en daarbij heeft deze natuurlijke, probiotische foundation ook een SPF 30. Makkelijk aan te brengen en gelijk te verdelen voor een natuurlijk resultaat en een gezond huidmicrobioom. Geschikt voor alle huidtypes.”

Ingrediënten

Waar veel foundations op water of oliebasis zijn met daaropvolgend vaak één of meerdere siliconenvarianten, is deze Esse foundation er eentje op basis van aloë vera en jojoba olie. Daarnaast zit er onder andere kokosextract, shea olie, squalaan, baobabextract, glycerine, vitamine E, zonnebloemolie, prebiotica en probiotica, vitamine C én een SPF30 in. Good to know: de foundation van Esse is cruelty free en vegan.

Dat het een foundation op basis van een hele rij aan verzorgende ingrediënten is, merk je direct als je hem op je vingertoppen en op je huid voelt. En daar worden droge huidjes héél erg blij van. Het is echt een heel mooi voedend en beschermend skincare product dat óók nog eens je huid egaler maakt. Ja, hier gaat mijn #skincarejunkie hartje zeker sneller van kloppen!

Prijs & Verkrijgbaarheid

De Esse foundation is in 10 kleuren verkrijgbaar voor €66,00/30ml bij onder andere Cosmic Beauty. Maar er zijn veel Esse salons door het land te vinden waar je ook terecht kan voor dit product. Klik hier om een verkooppunt bij jou in de buurt te vinden. Mocht je in het Oosten van het land wonen, dan kan ik de prachtige salon van de warme en deskundige Romy aanraden: Zuiver & Ontspannen in Boven-Leeuwen.

esse foundation review f2 esse foundation review f2 esse foundation review f2 esse foundation review f2

Review

Deze foundation komt in een pompflacon en daarmee kan je heel mooi de foundation doseren. Je hebt maar één pompje nodig voor je gehele gezicht en de foundation versmelt tijdens het inwerken al bijna gelijk mooi met de huid. De foundation heeft een zachte, licht kruidige geur en een romige textuur. Ik draag zelf deze foundation in de kleur F2 en dat is een mooie match. Niet te koel, niet te warm en mooi aansluitend bij de tint van mijn huid.

Qua dekking kan je met deze Esse foundation nog best wat kanten op. Breng je hem met je vingertoppen aan dan zit je op een heel natuurlijke lichte dekking en kies je voor een foundationkwast dan is hij mooi op te bouwen tot een medium dekking. De finish is er wel echt eentje waar je van moet houden, want die is redelijk glanzend. Niet op de glimmende of vettige manier en er zitten ook zeker geen glittertjes in verwerkt, maar het is duidelijk een glanzende finish op die manier alsof je huid net een gezichtsbehandeling heeft gehad en er mooi gevoed en stralend uit ziet. Zelfs na een beetje afpoederen heb je eigenlijk geen highlighter meer nodig, want de foundation geeft voldoende glow.

Vanwege de voedende en verzorgende ingrediënten van deze foundation vind ik het er wel echt eentje die meer geschikt is voor de normale tot droge, tot zelfs zeer droge huidjes. Hij accentueert lijntjes, rimpeltjes en droge plekjes niet en voelt heel comfortabel aan op de huid. Niet alleen tijdens het aanbrengen, maar ook gedurende de dag. Echt transferproof is deze foundation hierdoor niet, dus wel een beetje opletten met knuffelen en je gezicht aanraken. Maar een goede finishing powder kan hier zeker verandering in maken en zorgt er gelijk voor dat de foundation de hele dag door mooi op z’n plek blijft zitten.

Ik vind het best wel lastig om deze foundation ook echt alleen als een foundation te reviewen, want het is duidelijk méér dan ‘alleen’ een foundation. Er zitten prachtige ingrediënten in die op zowel korte als lange termijn je huid goed zullen doen en dat het daardoor ook nog eens een mooi skincareproduct is moét ik dan ook zeker benoemen :)

–> Ken jij de skincare van Esse al? Spreekt deze foundation je aan om eens te proberen?

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

* Dit artikel bevat producten die door een merk of bedrijf zijn toegestuurd, dit beïnvloedt niet mijn mening over het product.

Reacties op dit artikel

  • Avatar van Anita
    Reply Anita 25 juli 2020 at 10:03

    Voor mijn gecombineerde huid helaas niet fijn maar het ziet er wel prachtig uit bij jou. ik ben zeker fan van een foundation die ook skincare benefits heeft. Ben er weinig tegengekomen voor de wat vettigere huid.

    Zou je de NYX Can’t Stop Won’t Stop foundation of Total Control drops ooit eens willen reviewen?

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.