Huis & interieur

Interieur | ESSENZA herfst/winter 2020 collectie

9 juli 2020

ESSENZA herfst/winter 2020 collectie home & homewear
Ik heb een groot zwak voor het merk ESSENZA vanwege de mooi rijke kleuren, botanische prints én de kwaliteit van de producten. Ik zou er bij uitkomst van iedere nieuwe collectie zo een make-over mee kunnen doen in huis ♥ Ook de nieuwe ESSENZA herfst/winter 2020 collectie vind ik wederom prachtig! In dit artikel meer over deze collectie met beddengoed, interieuraccessoires en nachtkleding. Ik waarschuw je alvast: hier word je hebberig van..

‘Lees ook: Home | 3x droogbloemen in je interieur.’

ESSENZA herfst/winter 2020 collectie home & homewear ESSENZA herfst/winter 2020 collectie home & homewear ESSENZA herfst/winter 2020 collectie home & homewear ESSENZA herfst/winter 2020 collectie home & homewear ESSENZA herfst/winter 2020 collectie home & homewear

“A taste of art..”

ESSENZA herfst/winter 2020 home collectie

Voor komend najaar vond ESSENZA de inspiratie in een verrassende hoek, namelijk: food! De hele foodtrend is leading en trekt duidelijk door tot in de wereld van design. ESSENZA maakt hiermee een mooie combinatie tussen food, interieur en kunst. Get ready for a taste of art! Zoals een chefkok verschillende smaken, technieken en invloeden combineert tot prachtige gerechten, zo mixt ESSENZA kunst met prints in nieuwe kleuren en patronen. Qua kleuren zien we krachtige blauwtonen als denim en indigo gecombineerd worden met de warme tonen van cinnamon, leather brown, rabarber en kersenrood.

Ook de knipoog naar oude ambachten zien we terug; van schilderachtige en getekende bloemen uit eeuwenoude stillevens tot gefotografeerde en artistieke exemplaren in een moderne vormgeving. Naast de bekende bloemenprints zien we ook opvallende patronen, lijnenwerk en een klassieke ruit terugkomen. Perfect voor de koudere seizoenen, zeker gedrukt op warm katoen flanel ♥

Mocht je juist wat meer rust zoeken, dan heeft ESSENZA een mooie tegenhanger op de uitgesproken prints. Er zijn namelijk ook prachtige klassieke uni’s en subtiele prints terug te vinden om heerlijk bij te kunnen ontspannen in een toned down kleurenpalet. De collectie wordt verder aangevuld met een flinke collectie woonaccessoires, uitgevoerd in prachtige stoffen, zoals velvet sierkussens, ultrazachte poefjes van fake fur, mooie vloerkleden en fluwelen dekens.

ESSENZA herfst/winter 2020 collectie home & homewear ESSENZA herfst/winter 2020 collectie home & homewear ESSENZA herfst/winter 2020 collectie home & homewear ESSENZA herfst/winter 2020 collectie home & homewear ESSENZA herfst/winter 2020 collectie home & homewear ESSENZA herfst/winter 2020 collectie home & homewear ESSENZA herfst/winter 2020 collectie home & homewear ESSENZA herfst/winter 2020 collectie home & homewear ESSENZA herfst/winter 2020 collectie home & homewear ESSENZA herfst/winter 2020 collectie home & homewear ESSENZA herfst/winter 2020 collectie home & homewear ESSENZA herfst/winter 2020 collectie home & homewear

ESSENZA herfst/winter 2020 homewear collectie

Natuurlijk is er ook weer een prachtige homewear collectie die mooi aansluit bij de interieurproducten. Het kleurenpalet is hetzelfde en ook hier zien we het eerbetoon aan de Nederlandse kunsthistorie duidelijk terug in de mooie stillevens van bloemen en prints.

Deze collectie is vooral elegant te noemen en dat komt voornamelijk door de prachtige sierlijke paisleyprint en klassieke strepen, maar de polkadots en het stoere randje door onder andere de denimblauwe ondergrond maakt het een collectie die voor iedereen geschikt is. Met zo’n zwierige kimono van heerlijk viscose voel je je toch gelijk een 50’s actrice in een prachtige hotelkamer? Love it!

Good to know: bij ESSENZA zijn ze bezig om hun collectie verder te verduurzamen en het productieproces meer transparant te maken. Alle premium dekbedovertrekken en de nieuwe badstoflijnen zijn gemaakt van GOTS-gecertificeerd katoen. Dit garandeert dat het katoen biologisch geteeld is en dat de productie op een milieubewuste en sociaal verantwoorde manier plaats heeft gevonden. Mooi!

De nieuwe collectie van ESSENZA herfst/winter 2020 collectie bestaat onder andere uit beddengoed, ochtendjassen, vloerkleden, handdoeken en sierkussens en is vanaf nu te koop via de website van ESSENZA en bij verschillende warenhuizen en linnenspeciaalzaken zoals De BijenkorfWehkampbol.com en Fonq.

Mijn persoonlijke favorieten? Ik denk dat ik mijzelf aankomende herfst zo’n mooie kimono cadeau ga doen, ik vind ze prachtig en ben gek op viscose. Daarnaast ga ik ook zeker kijken naar waar ik zo’n prachtig beprint poefje kwijt zou kunnen in huis.. Want wat vind ik ze mooi! Maakt echt een eyecatcher in een kamer :)

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

    Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.