Beauty

Foundation Friday | Estée Lauder Futurist Hydra Rescue moisturizing make-up

31 juli 2020

Estée Lauder Futurist Hydra Rescue foundation review/ervaring beautyblog
Wat vind ik het toch leuk om aanvragen en verzoekjes voor artikelen en bepaalde producten binnen te krijgen vanuit jullie kant! Zo kreeg ik van een mede #beautylover de vraag of ik deze foundation al eens uitgeprobeerd had en wat ik ervan vond. Ik kende de Estée Lauder Futurist Hydra Rescue nog niet, begon me erover in te lezen en werd nieuwsgierig. Dus.. ik kocht hem en heb hem uitgebreid getest!

‘Lees ook: Foundation Friday | Esse foundation review.’

Estée Lauder Futurist Hydra Rescue foundation review/ervaring beautyblog

Estée Lauder Futurist Hydra Rescue foundation

De Belofte

“Dekking + Verzorging: voorzien van een krachtige huidverzorgingsformule van Estée Lauder + Volledig dekkende, ademende, huidvriendelijke make-up voor een stralende teint, tot wel 12 uur. Verrijkt met ionisch water, probiotische technologie en extract van chiazaad. Klinische testen toonden aan dat het zichtbare roodheid en irritatie verlicht, beschermt tegen verontreiniging en de huid hydrateert.”

Dit is duidelijk een make-up & skincare product in één en heeft daarnaast ook nog een SPF45 om te beschermen tegen de schadelijke effecten van de zon.

Ingrediënten

Als ik naar het ingrediëntenlijstje kijk, dan word ik als #skincarejunkie zeker blij. Ik zie er onder andere glycerine, probiotica, komkommerextract, hyaluronzuur, algenextract, chia-extract, zonnebloemolie, cafeïne, kokosextract, vitamine E en urea. Het is een foundation op siliconenbasis en er zitten zeker redelijk wat verzorgende ingrediënten in verwerkt. Ik denk dat deze foundation hierdoor niet voor ieder huidtype geschikt is en raad hem dan ook eerder aan voor normale tot drogere huidjes.

Prijs & Verkrijgbaarheid

De Estée Lauder Futurist Hydra Rescue foundation is voor €50,50/35ml verkrijgbaar bij onder andere ICI Paris XL, Parfumerie.nl, Douglas en De Bijenkorf. Tip: ik spotte hem op dit moment bij zowel Douglas als Parfumerie met 25% korting! Deze foundation is in Nederland in 20 kleuren verkrijgbaar met verschillende ondertonen, de kans is dus best groot dat jij er een goede match tussen zal vinden :)

Estée Lauder Futurist Hydra Rescue foundation review/ervaring beautyblog Estée Lauder Futurist Hydra Rescue foundation review/ervaring beautyblog

Review

Ik vind een foundation in een verpakking als deze heel erg prettig. Het is een tube met een pompje. Niet alleen werkt dit heel erg gemakkelijk om te doseren, ook is het een fijne vorm om met je mee op reis of vakantie te nemen omdat het geen glazen flesje is en daardoor ook niet kapot kan vallen. Ook vind ik het handig dat er een transparant deel op de tube zit waardoor je kan zien hoeveel foundation je nog in de verpakking hebt.

De foundation doet me qua geur denken aan die van Estée Lauder skincare; heerlijk subtiel bloemig en luxe. De textuur is opvallend en iets waar je rekening mee moet houden: deze is namelijk best dun! Iets dat ik vanwege het verzorgende skincare-aspect van de Estée Lauder Futurist Hydra Rescue foundation niet had verwacht.

Estée Lauder Futurist Hydra Rescue foundation review/ervaring beautyblog Estée Lauder Futurist Hydra Rescue foundation review/ervaring beautyblog

Het staat duidelijk op de verpakking dat je de foundation voor gebruik goed moet schudden, dus dit doe ik dan ook maar netjes :) Als ik hem aanbreng ben ik verbaasd over de dekking van zo’n dunnere foundation, want deze is best behoorlijk. Met de vingers uitgewerkt is het een licht-medium dekking en met een foundationkwast haal je er een goede medium dekking uit. En ja, je kan hem zeker opbouwen met een tweede laagje voor een volledige dekking. Je kan er dus best veel kanten mee op; van wat transparanter voor ‘iedere dag’ tot aan meer dekkend voor een feestje bijvoorbeeld.

De finish van deze foundation is redelijk glowy. Niet vettig glanzend en geen glitters, maar duidelijk een mooie glans. De kleur van de foundation oxideert niet als je hem hebt aangebracht en ik zit hierdoor met de lichtste kleur (1N0 Porcelain) gelukkig safe. De kleur is neutraal qua ondertoon, te zien aan de ‘N’ in de kleurcode en matcht mooi met mijn huid. Blij mee!

Estée Lauder Futurist Hydra Rescue foundation review/ervaring beautyblog

Zijn er ook negatieve punten te benoemen? Jep! Ik vind dat deze foundation de textuur van de huid ietwat kan accentueren. Als je grovere poriën of wat onzuiverheden hebt, bijvoorbeeld. Ook vind ik de Estée Lauder Futurist Hydra Rescue foundation minder longlasting dan ik naar aanleiding van de belofte had verwacht. Komt natuurlijk grotendeels door de verzorgende ingrediënten die erin zitten en dit is op te lossen door een primer vóór het aanbrengen en een poeder ná het aanbrengen te gebruiken. Kies dan liever wel voor een transparante finishing powder, omdat je anders al snel die mooie glow van de finish kwijt bent.

Gedurende de dag vind ik de foundation dan weer wel heel comfortabel dragen en dat is – zeker in de zomermaanden – een pluspunt. Van een afstandje ziet de foundation er ook tot in de avond mooi en fris uit, maar kieskeurig als ik ben (en goed te zien op de ‘einde van de dag foto’) zie je dat hij rondom de neus wel iets in de lijntjes is gaan zitten en is vervaagd.

Overall vind ik het nog steeds een fijn product en dat heeft voornamelijk te maken met de mooie ingrediënten, de fijne dekking, mooie glow én een hoge SPF45 dekking. Ik zal hem deze zomer dan ook gewoon blijven gebruiken. Zeker ook omdat hij redelijk foolproof is; even snel snel in de ochtend met de vingers aanbrengen waarbij je niet snel harde lijnen of strepen zal krijgen. Daarna een poeder, blush, mascara en lipbalm en je bent good to go voor een zomers dagje!

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Laura Meenhuis
  Reply Laura Meenhuis 3 augustus 2020 at 08:33

  Zelf ben ik meer een BB crème fan, maar heb onlangs van Delilah de time frame foundation ontdekt. Wat is dit een fijne foundation! Fijn gevoel op de huid, geen masker effect en op basis van fijne ingrediënten. Aanrader voor mensen die een natuurlijke dekking willen. Deze foundation ziet er bij jou goed uit Desiree!

 • Avatar van Anita
  Reply Anita 2 augustus 2020 at 20:43

  Weer een foundation die prachtig bij je staat. De tube doet mij een beetje denken aan de IT cosmetics CC cream alleen is die wat aan de dikkere kant.

 • Avatar van Heidi
  Reply Heidi 1 augustus 2020 at 16:20

  Wauw deze kende ik zelf niet.
  Ik zelf gebruik veel van BB.

 • Avatar van Vera
  Reply Vera 31 juli 2020 at 09:35

  Wat een mooie finish heeft deze foundation! Ik ben alleen zelf niet zo’n fan van siliconen maar aan de andere kant de bestanddelen zijn wel heel fijn. Nog nooit een foundation van Estee Lauder geprobeerd dus word toch een tijd.

 • Avatar van Lisa
  Reply Lisa 31 juli 2020 at 08:33

  Ik was ook heel erg benieuwd naar deze foundation dus bedankt voor de review! Het ziet er mooi uit en ook mooie ingrediënten, jammer van de siliconen, daar reageert mijn huid nooit goed op :(

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.