Beauty

Love it! | FNGRPRNTS haarverzorging op maat

28 juli 2020

FNGRPRNTS shampoo conditioner review ervaring
Het is misschien een tíkkeltje decadent, maar tegelijkertijd heerlijk om jezelf cadeau te doen ♥ Bij FNGRPRNTS kan je haarverzorging op maat bestellen. Je doet de online haartest, geeft jouw haartype en haarwensen door, kiest een geur voor de producten en daarna ontvang je een prachtige set shampoo en conditioner thuisgestuurd. Ik vertel je er in dit artikel graag meer over!

FNGRPRNTS shampoo conditioner review ervaring

FNGRPRNTS

In het artikel met tips om liever te zijn voor je haren zodat ze zo gezond mogelijk worden haalde ik deze producten al even aan, maar ze verdienen duidelijk hun eigen artikel. Het gehele concept achter dit merk is tamelijk uniek en ik vind het leuk om ook wat dieper op producten in te kunnen gaan.

FNGRPRNTS is een nieuw merk van Nederlandse bodem, waar je gepersonaliseerde haarverzorging kan bestellen. Op de website kan je een haartest doen, je haartype invoeren, welke specifieke haarwensen en haarbehoeftes je hebt of het belangrijkste vindt en vervolgens kan je ook nog uit verschillende etiketkleuren en vier geuren kiezen, óf een ongeparfumeerde variant als je dat liever hebt. Vervolgens krijg je met ongeveer een week jouw haarverzorgingsproducten op maat binnen, prachtig verpakt en mét jouw naam op de etiketten.

Ik kan echt enorm enthousiast worden van een merk waar er echt wordt gekeken naar de ingrediënten in producten en ook wat bepaalde combinaties ervan kunnen doen voor het haar. Wat wordt weggelaten is net zo belangrijk als wat er wordt ingestopt. Zo gebruikt FNGRPRNTS geen onnodige chemische of schadelijke ingrediënten, geen siliconen, zijn de producten 100% veganistisch en worden ze niet op dieren getest. Daarnaast worden de producten verpakt in flessen van gerecycled materiaal en ze doneren een percentage van de winst aan de Bijenstichting.

–> Klik hier voor de website van FNGRPRNTS voor meer informatie. Een set met een flacon van 500ml shampoo en 500ml conditioner kost €99,00. Tip: schrijf je in voor de nieuwsbrief voor 10% korting op je bestelling!

FNGRPRNTS shampoo conditioner review ervaring

Mijn ervaring

Ik kreeg voor mijn bedrijf en nieuwsgierigheid naar mijn mening een prachtig cadeaudoosje toegestuurd van het merk met de vraag of ik kennis wilde maken met dit product. Daar kan ik als beautyliefhebber natuurlijk geen nee tegen zeggen en zo bestelde ik mijn eigen shampoo en conditioner. Wat een verwennerij!

Vanwege mijn gevoelige hoofdhuid, geverfd haar, toch met enige regelmaat gebruik van een föhn en/of stijltang en ietwat droger en fijner haar kwam er bij mij de volgende combinatie uit:

Hair goals
– intensive care
– soothe
– color protection
– anti-static
– thermal protection.

Qua geur vond ik het nog best even lastig, want de wat kruidigere omschrijving van Sandelwood Compote leek me ook erg lekker, maar toch koos ik voor de Rose & Jasmine Sorbet variant. Een juiste keuze hoor, want wat is ‘ie lekker! Het is een wat zachtere luxe bloemengeur, waarbij de rozen en jasmijnbloesem duidelijk herkenbaar zijn. Tijdens het wassen een heerlijke geursensatie en zelfs als de haren droog zijn ruik je het nog subtiel terug. Niet te overdreven dus, maar precies goed!

De shampoo bestaat uit een neutralere basis waaraan verschillende serums toegevoegd worden, aangepast aan jouw wensen. In de shampoo zitten geen SLS en SLES (sulfaten) en daar ben ik heel erg blij mee, aangezien onder andere deze ingrediënten ervoor zorgen dat mijn hoofdhuid droog en trekkerig aan gaat voelen. Ook zitten er geen siliconen in en geen ‘harde’ uitdrogende alcohol. Wat er wel in zit? Een heerlijke lijst vol aan verzorgende, beschermende en voedende ingrediënten zoals kokosextract, quinoa extract, jojoba olie, vitamine E, squalaan, lijnzaadolie en hyaluronzuur.

In de conditioner zitten wederom geen siliconen, geen sulfaten, geen ‘harde’ uitdrogende alcohol, maar vooral voedende en beschermende ingrediënten als macadamia olie, aminozuren, soja olie, squalaan, rijstolie, ceramide, vitamine E en hyaluronzuur.

Omdat FNGRPRNTS producten geen sulfaten en geen siliconen bevatten, kan het zijn dat je haren hier even aan moeten wennen. Veel haarverzorgingsproducten bevatten dit namelijk wel en deze ingrediënten leggen min of meer een laagje om je haar. Dit betekent dat je haren dit ‘laagje’ eerst kwijt moeten raken, waarna alle mooie ingrediënten ook echt wat voor je haren kunnen doen. Geef de producten daarom eerst even een paar weken de kans en je zal zien dat je daarna echt een verandering begint te merken aan zowel je hoofdhuid als je haren. En vanaf dit moment zal je ook duidelijk steeds minder product nodig hebben om je haren schoon en gevoed te krijgen. Daarnaast schuimen producten zonder die ‘harde reinigers’ (die dus ook je huideigen beschermlaagje verwijderen) een stukje minder, dus ook dat kan even wennen zijn. Maar trust me: het is het waard en zowel je hoofdhuid als je haren zullen je dankbaar zijn ♥

Vanwege de flinke lading aan voedende ingrediënten was ik even bang dat deze shampoo en conditioner misschien te rijk zouden zijn, waardoor het volume in mijn haar ver te zoeken zou zijn of mijn hoofdhuid misschien te snel weer vettig zou worden. Maar als je niet teveel product gebruikt en de tijd neemt om je haren goed uit te spoelen, dan valt het juist erg mooi en merk je na verloop van tijd dat het steeds mooier valt en je het juist minder vaak hoeft te wassen. Ik zit nu op ongeveer één keer wassen in de vier/vijf dagen en dat is dan ook weer heel fijn voor m’n gekleurde lokken :)

Eerlijk is eerlijk: de prijs is wel eventjes schrikken. Het is duidelijk een high end product en daar zit een hogere prijs aan. Maar aan de andere kant.. Het zijn wel flacons die een dubbele inhoud hebben van veel andere haarproducten en als je het dan vergelijkt met een kappersproduct, dan scheelt het qua prijs niet eens zo heel erg veel. En dan is het daarnaast ook nog eens een compleet gepersonaliseerd product, serieus zuinig in gebruik, aangepast aan jouw wensen, met prachtige ingrediënten, geen nasties én dierproefvrij!

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

*

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Anita
  Reply Anita 2 augustus 2020 at 20:42

  De prijs is mij toch net iets te hoog voor een shampoo en conditioner. Er zijn gelukkig tegenwoordig best wel veel shampoo’s en conditioners die dezelfde vervelende ingrediënten niet bevatten.

  Als kado om te geven aan een dierbare of te krijgen wel een leuk ideetje, maar voor eigen gebruik aanschaffen helaas niet iets wat ik zou doen.

 • Avatar van Laura
  Reply Laura 28 juli 2020 at 13:42

  Leuk idee en fijn dat er geen uitdrogende alcoholen, sl(e)s en silliconen inzitten. De prijs is wel heel erg aan de hoge kant en dat houdt mij ook zeker tegen. Dan blijf ik bij de producten die ik nu al gebruik die ook vrij zijn van deze ingrediënten.

 • Avatar van WILLEMSE
  Reply WILLEMSE 28 juli 2020 at 08:52

  Ik vind het concept heel mooi, net als de verpakking, echt prachtig hoor.
  Ook de geur (niet onbelangrijk) lijkt mij ontiegelijk lekker.
  Ze klinken verzorgend en zou ze zò besteld hebben, mits ze niet zo onwijs duur zijn.
  Voor een goede haar verzorging betaal je meer, voor een grotere verpakking , heel logisch, uiteraard ook.
  Maar pffffffffffttt bijna 100€ , dat gaat me te ver.
  Daar kan ik hele goede haar producten voor krijgen plus nog geld over voor wat anders ;-)
  Nee, ik ben serieus heel enthousiast hier over, maar de prijs ervan houd mij wel tegen.

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.