Huis & interieur Persoonlijk

Love it! | Foto’s van onze family shoot als blijvende herinnering

14 juli 2020

family shoot fotoboek en foto's op canvas
Het is je vast niet ontgaan dat wij als gezin een fotoshoot hadden een tijdje geleden. Paul en ik waren namelijk tien jaar getrouwd en waar we dit eigenlijk wilden vieren met een feestje en onze geloften hernieuwen, gooide COVID-19 roet in het eten. Omdat we deze bijzondere dag niet voorbij wilden laten gaan boekte ik als verrassing een family shoot in. Het resultaat is prachtig en het zou zonde zijn om die foto’s alleen online in een album te hebben, dus gingen we voor een aantal foto’s voor aan de muur en een fotoboek met alle foto’s als blijvende herinnering.

Liefs in beeld

En ohhh, wat ben ik blij dat we dit gedaan hebben! Sowieso kan ik zo’n shoot enorm aanraden om eens te doen met je gezin en er dan bijvoorbeeld een jaarlijks iets van te maken. Het is niet alleen een leuke activiteit om te doen samen met je gezin (het samen klaarmaken en optutten, de ‘spanning’ en de shoot zelf maken een leuke ochtend met elkaar) maar het levert je ook nog eens heel dierbare foto’s op van het meest kostbare wat je hebt. De foto’s van ons als stel, van de meiden afzonderlijk en de zusjes met elkaar én natuurlijk de foto’s als gezin samen bezorgden ons kippenvel en een traan toen we ze als eindresultaat binnen kregen.

Het is even wat uitzoekwerk om een goede fotograaf te vinden die qua stijl echt aansluit bij je wensen, maar wij kunnen in ieder geval Eefje van Liefs in beeld aanraden als je uit de omgeving van Arnhem komt. Niet gesponsord, maar echt oprecht enthousiast. Een leuke vrouw in de omgang – zéker ook met de kinderen – en werkelijk prachtige foto’s als eindresultaat. We hadden het grootste gedeelte van de tijd niet eens in de gaten dat er foto’s gemaakt werden, het ging heel natuurlijk met amper aanwijzingen en dat zie je terug: we staan op de foto zoals we zijn. Het komt namelijk niet vaak voor dat ik mijzelf mooi op foto’s vind staan (noem het onzekerheid, perfectionisme of ijdelheid maar het is nou eenmaal zo..), maar het is Eefje heel erg goed gelukt.

‘Lees ook: Binnenkijken in onze slaapkamer.’

family shoot fotoboek en foto's op canvas family shoot fotoboek en foto's op canvas

Foto’s op canvas & een fotoboek

We vonden het daarom zonde als we niet iets met de foto’s zouden gaan ‘doen’ en na wat rondkijken bij Smartphoto (ik werk al jaren met ze samen en de kwaliteit is altijd erg mooi!) kwamen we uit op één foto in het groot voor in de woonkamer. Het werd die van ons als gezin met de prachtige lichtinval die we als foto op canvas met lijst af lieten drukken wat echt een heel erg mooie afwerking heeft; het lijkt alsof de foto ‘zweeft’ en het heeft een luxe look&feel. Een prachtige blikvanger zo boven de eettafel en het geeft gelijk je interieur een mooie persoonlijke touch.

family shoot fotoboek en foto's op canvas family shoot fotoboek en foto's op canvas

In de hal hing nog een foto op plexiglas van Shae, maar we hebben natuurlijk alweer bijna anderhalf jaar twee kinderen. Tijd voor wat nieuws! Het werd deze vertederende foto van de meiden samen die we ook op canvas lieten afdrukken, maar dan op een frame van 4cm dik. Zo ‘springt’ de foto mooi van de muur af en het is een prachtige binnenkomer zo boven hun kapstokje :)

family shoot fotoboek en foto's op canvasfamily shoot fotoboek en foto's op canvas family shoot fotoboek en foto's op canvas

En als laatste lieten we ook alle foto’s afdrukken in een mooi vierkant fotoboek met zwarte achtergrond. Dit vonden we zelf het mooist bij de stijl van de foto’s en het stevige matte papier en het witte randje om de foto’s maakt het helemaal af.

Zo’n fotoshoot met je gezin kost wel wat, maar het is het zó waard. Want we maken tegenwoordig wel zo’n beetje hele dagen door foto’s van de meiden en soms een selfie hier en daar, maar echt mooie foto’s als gezin samen hadden we niet echt. Ik denk dat we hier een jaarlijkse traditie van gaan maken met elkaar! ♥

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

*

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Heidi
  Reply Heidi 20 juli 2020 at 09:34

  • Wat prachtig is het….
  • Hier hebben we enkel met de communie van mijn zoontje zo naar een fotograaf geweest. En ik moet zeggen wat hou ik der gewoon van, gewoon omdat het anders is dat je dan zelf trekt.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 20 juli 2020 at 15:19

   Dat is het zeker, heel waardevol ♥

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 16 juli 2020 at 20:48

  Wat een prachtige foto!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.