Beauty

Foundation Friday | H&M Perfect Hydrating Foundation

10 juli 2020

H&M Perfect Hydrating Foundation review
Dit is er eentje voor diegenen die van een lichtere dekking houden én tegelijkertijd wel wat hydratatie kunnen gebruiken. Deze week in de Foundation Friday: de H&M Perfect Hydrating Foundation. Lees verder voor meer informatie, review, swatches én natuurlijk voor- en nafoto’s van het effect van deze foundation.

‘Lees ook: Benefit Hello Happy flawless brightening foundation (review).’

H&M Perfect Hydrating Foundation review

H&M Perfect Hydrating Foundation

De belofte

“Een hydraterende, vloeibare foundation voor een transparante, natuurlijke dekking die verzorgt en een gelijkmatige, stralende teint geeft.”

Geen grote lijst met beloftes, maar gewoon zeggen waar het op staat. Een foundation met hydraterende bestanddelen, een subtiele dekking die een mooie glow geeft dus. Klinkt perfect voor de normale tot drogere huidtypes.

Ingrediënten

Als ik naar de ingrediëntenlijst kijk dan zie ik dat het een foundation op siliconenbasis is met daaraan toegevoegd een aantal hydraterende en huidverzorgende ingrediënten zoals glycerine, vitamine E, hyaluronzuur en baicalin (een antioxidant met anti-age eigenschappen). Er zit overigens géén parfum in (fijn voor de gevoeligere huidjes) en er is een SPF 15 aan toegevoegd. Geen enorme lijst met heel opvallende hydraterende of ‘skin conditioning’ (zoals op de verpakking staat) ingrediënten, maar zéker meer verzorgende ingrediënten dan in de meeste foundations zit. En daar wordt deze #skincarejunkie dan weer erg blij van aangezien ik het graag heb als een foundation nét even meer te bieden heeft en het richting een huidverzorgingsproduct gaat :)

Prijs & Verkrijgbaarheid

De H&M Perfect Hydrating Foundation is bij H&M in de winkels en via de webwinkel verkrijgbaar voor €12,99 (25ml). Dit is wel iets minder inhoud dan in een gemiddelde foundation, want daar zit vaak 30ml in. Maar alsnog een heel erg nette prijs! En goed nieuws, want – als ik het goed geteld heb – is deze foundation in maar liefst 22 verschillende kleuren verkrijgbaar met verschillende ondertonen. Well done, H&M! #applaus

H&M Perfect Hydrating Foundation review H&M Perfect Hydrating Foundation review

Review

Deze H&M Perfect Hydrating foundation komt in een tube met een handig ‘tuutje’ waar je de foundation heel prettig mee kan doseren. En dat is ook wel nodig, want qua textuur is het een redelijk dunne foundation waardoor je al snel net iets teveel product zou pakken. Even goed schudden voor gebruik en niet te hard in de tube knijpen dus. Wat ik vooral handig vind aan de verpakking is het transparante deel waardoor je goed kan zien hoeveel foundation er nog in de tube zit.

Er zijn dus 22 verschillende kleuren verkrijgbaar van deze foundation en dan zijn er ook nog verschillende ondertonen waar je uit kan kiezen. Aangezien ik deze foundation online bestelde was het nog best even gokken, maar gelukkig ging het goed. Ik heb de kleur 2C Porcelain, dit is een redelijk lichte kleur foundation met een koele (‘C’ = cool) ondertoon. Gelukkig is hij niet al te roze, maar meer tussen neutraal en roze in, waardoor het een mooie match is met de ondertoon in mijn huid.

H&M Perfect Hydrating Foundation review H&M Perfect Hydrating Foundation review

Door de dunnere textuur en de hydraterende formule smeert de H&M Perfect Hydrating Foundation een beetje uit als een gekleurde dagcrème, maar dán eentje met duidelijk meer dekking dan dat. Er is amper tot geen geur aanwezig en hij laat zich mooi uitwerken. De dekking is aan de lichtere kant, maar is tot richting medium op te bouwen en de finish is heel natuurlijk en ‘skin like’. Wel vind ik deze foundation niet heel erg langhoudend; hij versmelt zo gedurende de middag langzaam maar zeker van het gezicht. Niks aan de hand als je er een primer onder gebruikt en hem afpoedert, maar wél iets om rekening mee te houden. A little goes a long way heb ik gemerkt, want als je iets teveel gebruikt kan deze foundation in lijntjes en rimpeltjes trekken waardoor die juist geaccentueerd worden.. Maar als je niet teveel gebruikt en de tijd neemt hem echt mooi over de huid te blenden heb je daar geen last van :)

Overall vind ik het – zeker prijstechnisch gezien – best een goede foundation om een keertje de kans te geven. Zeker als je een wat drogere huid hebt en niet van een enorme dekking houdt. Hij draagt gedurende de dag ook nog eens heel comfortabel, zonder te trekken of droog aan te voelen, en dat is zeker met de zomermaanden echt een pluspunt!

–> Gebruik jij wel eens make-up van H&M? Spreekt deze foundation je aan om eens te gaan proberen?

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Iris
  Reply Iris 17 augustus 2020 at 11:27

  Hi! I found your review while I was browsing on internet trying to see if someone tried this new foundation by H&M! Did you have the chance to try/swatch also the other shades of this foundation when you bought it? I was interested in the two lighter shades, 1c light porcelain and 1w cashew, I can’t seem to understand if the second shade is too dark and if the first one is very pink or more of a neutral undertone. It is impossible to choose online and no store in my country carries an extensive stand of H&M make up and they didn’t provide any swatches on the online page or socials so I don’t actually know if this foundation has a shade that it’s light enough for me (nyx total drops in pale/huda beauty foundation in milkshake and concealer in whipped cream level of pale) , and you seem to be the only person who tried it and talk about it so I thought of asking :)
  I really like your blog though, you gained a new follower!
  Thank you for your attention,
  Have a great day :)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 18 augustus 2020 at 20:16

   Hi Iris, thanks for your e-mail. I have not tried the other ones.. I had the luck to have ordered the right shade at once. Hopefully there will be more reviews coming up! :)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.