Beauty Carrière & Geld

Girlboss Interview met Joyce Middelkoop van Spa Oase

9 juli 2020

Joyce Middelkoop, Spa Oase, Hoofddorp
Ruim een derde van alle ondernemers in Nederland is vrouw en er zijn heel veel vrouwen die eraan denken om een eigen bedrijf te gaan starten. Wellicht heb jij hier ook al eens over nagedacht? Of ben je al gestart maar heb je nog net dat duwtje in de goede richting nodig om er helemaal voor te kunnen/durven gaan? Deze inspirerende vrouwelijke ondernemers gingen je voor! Vandaag in de Girlboss Interview serie: Joyce Middelkoop van Spa Oase.

Girlboss
A woman in control, taking charge of her own circumstances in work & life. Someone who knowns her worth and won’t accept anything less. She is empowering and inspiring to those around her & kicks ass!” – Urban Dictionary

Joyce Middelkoop, Spa Oase, Hoofddorp

Wie ben je?
Ik ben Joyce Middelkoop, 22 jaar uit Nieuw-Vennep. Ik ben eigenaresse van Spa Oase in Hoofddorp, waar je terecht kan voor skincare and wellness treatments.

Kan je iets meer over je bedrijf vertellen?
Spa Oase is een plek waar mensen tot rust komen, waar je al je zorgen en stress kunt vergeten. Even een moment voor jezelf uit alle hele daagse hectiek. Bij Spa Oase werken we met de producten van Kalahari en Thera Naka. Deze producten bevatten minimaal 65% natuurlijke ingrediënten uit Zuid- Afrika. Ik neem je mee door een spirituele reis naar Zuid-Afrika. Sinds maart zijn de deuren geopend.

Waar komt jouw liefde en passie voor de beautywereld vandaan en wanneer besloot je hier een bedrijf mee op te willen zetten?
Toen ik 15 was ging ik altijd naar de schoonheidsspecialiste, nieuwsgierig dat ik was bleef ik maar vragen stellen over alles wat ze deed. Ik wist gelijk: dit wil ik ook doen! Ik schreef me in voor de opleiding schoonheidsspecialiste en na mijn opleiding ging ik eerst nog 4 jaar werkervaring opdoen. Ik was geduldig, tot ik merkte nu is het tijd en Spa Oase was geboren.

Op welk punt ben je ervoor gegaan om fulltime te ondernemen?
Ondernemen zit in de familie. Vanaf jongs af aan wist ik dat ik voor mijzelf wilde gaan beginnen. Nadat ik werkervaring had opgedaan ging ik gelijk fulltime ondernemen.

Wat is volgens jou de sleutel van jouw succes?
Als ik het heb over de sleutel van mijn succes is dat groot durven denken en dromen, actie ondernemen en je dromen achternagaan. Discipline is de sleutel naar je geluk, fouten maken, vallen en weer opstaan.

Waar zie je jezelf en het bedrijf over vijf jaar?
Als ik het toch over groot denken heb, gaat Spa Oase ook groeien. Zonder te veel te verklappen over waar ik heen wil over 5 jaar kan ik wel zeggen dat ik zit te denken aan een groter pand, meerdere vestigingen. Een all-in rust oord.

Joyce Middelkoop, Spa Oase, Hoofddorp

Hoe ziet een gemiddelde werkdag er voor jou uit?
Mijn dag begint vroeg in de ochtend. Ik wil mezelf voorbereiden op een positieve en geslaagde dag. Ik mediteer en ik sport. Ik check mijn e-mails, vouw de laatste was op en ik vertrek naar Spa Oase. Mijn passie is erg afwisselend, zo ziet mijn dag er dus ook uit. Gezichtsbehandelingen, massages, harsen, pedicure en manicure.

De afwisseling zit hem ook in de mensen, iedereen is anders, zo maak ik elke behandeling persoonlijk. De wensen bespreken we in het voetbad voor we de behandeling gaan beginnen. Dat maakt het ook zo leuk. Naast fysiek aanwezig zijn, ben ik ook continu bezig met sociale media van Spa Oase, marketing en hoe ik Spa Oase nog meer een succes maken kan. Spa Oase is 7 dagen in de week geopend en ook in de avonden.

Wat is het grootste leerpunt uit jouw carrière?
Leer en groeipunten maak ik elke dag mee. De grootste zijn geduldig zijn en vertrouwen in jezelf hebben. Vragen stellen wat iemand echt wil en niet zomaar ervan uitgaan dat jijzelf alles beter weet. Je kunt zoveel leren van andere mensen. Luister meer dan dat je praat.

Waar kan jij als ondernemer echt niet zonder?
Als ondernemer kan ik echt niet zonder mijn boekhouder, je financiën op orde hebben is echt zo belangrijk. Ik zelf vindt dit het minst leuke, daarom ben ik blij dat ik dit grotendeels uithanden kan geven.

Wat is het beste advies dat je aan andere (vrouwelijke) ondernemers kan geven?
Mijn beste advies is: blijf jezelf uitdagen, ontmoet zoveel mogelijk mensen en leer van iedereen die je ontmoet zodat je zelf weer groeien kan. Volg je dromen en ontdek je passie. Wees niet bang om fouten te maken, sterker nog ik wil juist fouten maken. Zonder fouten leer je niet en kan je dus ook niet groeien. Als je onderneming sprongen maakt, zorg dat dat dan ook privé bij je gebeurt. Je lichaam, je relaties en vriendschappen, je spiritualiteit. Alles staat met elkaar in verbinding. En zo bereik je je doelen en succes.

Spa Oase

Kruisweg 1061
Hoofddorp

–> Neem een kijkje op de website van Joyce van Spa Oase voor meer informatie.

Heb jij een eigen bedrijf en wil je dit graag in de spotlight zetten in deze rubriek? Neem dan zeker eens contact met me op! ♥

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Jorinde
  Reply Jorinde 11 juli 2020 at 16:27

  Super interessant om te lezen! Wat gaaf dat ze dit op haar 22e al voor elkaar heeft gekregen en mooi hoe ze tegen ondernemen aankijkt!

 • Avatar van VWillemse
  Reply VWillemse 9 juli 2020 at 14:35

  Huh, staat hier echt dat Joyce 22 is?!
  Wat een wijs en volwassen meisje al.
  En harde werker.
  Ik hoop dat de doelen die ze voor ogen heeft over 5 jaar, allemaal gaan lukken.
  Leuk te lezen hoe enthousiast en positief ze is.

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.