Huis & interieur

Interieur | Mooie raamdecoratie inspiratie

28 juli 2020

raamdecoratie trends inspiratie
De woonkamer is dé plek in huis waar we de meeste tijd in doorbrengen. Het is de plek waar je kunt heerlijk kunt ontspannen, samenkomt en waar je vrienden en familie ontvangt. Juist op een plek waar je veel bent, is het belangrijk om de juiste raamdecoratie te kiezen. Raamdecoratie is niet alleen praktisch waarmee je inkijk kan voorkomen en de kan zon weren, maar het is een belangrijke sfeermaker in je interieur.

raamdecoratie trends inspiratie

Trend: houten jaloezieën

De trend van dit moment: houten jaloezieen. Houten jaloezieën vind je tegenwoordig bijna in iedere moderne woonkamer. En dat is niet voor niks, want ze bieden veel voordelen en geven een ruimte enorm veel sfeer. Zo bieden ze de gewenste lichtinval en privacy, geven ze het interieur een natuurlijke en warme uitstraling en passen ze in iedere woonstijl. Of je nu een Scandinavisch, modern, landelijk of botanisch interieur hebt, houten jaloezieën zijn altijd een perfecte match.

Heb je openslaande deuren, smalle ramen, grote ramen of een schuifpui? Houten jaloezieën op maat bieden voor alle soorten ramen en deuren een ideale oplossing. Voor ieder type raam is een andere lamelbreedte passend. Heb je een klein of smal raam? Dan zijn jaloezieën met een lamelbreedte van 25 mm of 50 mm erg mooi. Wanneer je grote en brede ramen hebt, is een brede lamel van 70 mm een ware uitkomst. De afstand tussen de lamellen is hierbij groter, waardoor je een bredere doorkijk en dus meer licht hebt.

raamdecoratie trends inspiratie

Een stijlvol interieur met shutters

Shutters hebben een stijlvolle en luxe uitstraling en zijn een echte meerwaarde voor jouw woonkamer. Deze prachtige raamdecoratie past in vrijwel elke interieurstijl en biedt voor iedere situatie een oplossing. Zelfs voor schuine ramen zijn shutters ideaal. Heb je openslaande deuren in je woonkamer? Kies dan voor shutters met een vouwrailsysteem. Hierbij schuif je de lamellen opzij wanneer je de deuren open hebt staan. Grote ramen of een schuifpui? Dan is een shutter met een schuifrail een ideale oplossing.

Net als bij jaloezieën bepaal je eenvoudig hoe veel licht je naar binnen wil laten vallen en hoeveel privacy je wil.

‘Lees ook: Home | Binnenkijken in onze slaapkamer.’

raamdecoratie trends inspiratie

De voordelen van de juiste raamdecoratie in de woonkamer

Meer privacy in huis
Eén van de grootste voordelen van raamdecoratie in de woonkamer is privacy. Je hebt namelijk helemaal zelf de controle over de inkijk in jouw woning. Je kunt de jaloezieën helemaal omhoog trekken, volledig dicht doen of de lamellen op zo’n manier kantelen dat je wel daglicht naar binnenlaat maar er niet naar binnen gekeken kan worden.

Lichtinval
Een lichte woonkamer oogt veel ruimer en ook voelen we ons fijner met veel licht. Houten jaloezieën en shutters zorgen voor een optimale regeling van de lichtinval. Doordat je de lamellen zelf kunt kantelen, bepaal je eenvoudig hoeveel licht je naar binnen laat. Én niet te vergeten: hierdoor heb je nooit meer last van hinderlijke schitteringen op je televisie scherm!

Sfeer
Raambekleding geeft een ruimte enorm veel sfeer en zorgen ervoor dat de woonkamer gezellig en af is.

Perfect passend met raamdecoratie op maat
Wanneer je kiest voor maatwerk raamdecoratie, wordt elk type raamdecoratie helemaal op maat gemaakt. Je bepaalt hierbij zelf de gewenste afmetingen, kleur, materiaal, bediening en opties. Het voordeel? Dat jouw raamdecoratie tot op de centimeter past en deze perfect matcht bij de rest van je interieur!

–> Wat is jouw komende interieur project? Is er iets wat je nog aan wil gaan pakken?

Liefs,
Desirée

*

Reacties op dit artikel

    Antwoorden

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.