Beauty

Mijn favoriete crèmes met SPF voor het gezicht

15 juli 2020

SPF voor het gezicht tips
Als het op SPF voor het gezicht aankomt, dan heb ik hier toch best een aantal eisen voor. Zo wil ik dat het een hoge zonbeschermingsfactor heeft, dat hij lekker smeert zónder een witte waas achter te laten, dat hij meer doet dan alleen ‘beschermen tegen de zon’ maar ook een stukje huidverzorging en -verbetering biedt en dat de crème het het liefst ook nog eens goed doet onder je make-up. Ja, deze #skincarejunkie stelt hoge eisen ;) In dit artikel deel ik vijf producten met je die allemaal met vlag en wimpel slaagden voor deze test!

SPF voor het gezicht | Mijn persoonlijke favorieten

‘Lees ook: Het Grote Zondossier 2020 | Alles dat je moet weten over zonbescherming.’

SPF voor het gezicht tips

Neogen Dermalogy day-light protection sunscreen SPF50

Ik heb van deze crème nu al de derde tube in huis, dus dat zegt heel wat. Het is er eentje die geschikt is voor ieder huidtype, maar zeker de normale tot drogere huidjes worden hier heel blij van. Ondanks de hoge factor smeert hij heerlijk uit, zonder een vettig gevoel of een witte waas en hij doet het heel erg goed onder make-up.

Buiten dat zitten er veel verzorgende en hydraterende ingrediënten in zoals hyaluronzuur, glycerine, verschillende planten- en vruchtenextracten en vitamine E.

–> Deze crème is onder andere bij Little Wonderland te koop voor €23,95 (50ml).

SPF voor het gezicht tips

Paula’s Choice Defense essential glow moisturizer SPF30

Mocht je van een mooie glow op je huid houden en een wat drogere huid hebben, dan is deze SPF voor je gezicht een enorme aanrader. Hij heeft een beetje een grijzig tintje, maar daar zie je niks van terug als je hem eenmaal uitgesmeerd hebt. De crème smeert soepel en laat geen witte waas achter, maar vanwege de glow moet je wel rekening houden dat de make-up die je erover aanbrengt ook duidelijk meer glanzend zal worden. Ik vind dit effect voor de zomermaanden juist wel mooi, maar het is iets om rekening mee te houden :)

Ook in deze zonbescherming zitten veel hydraterende en verzorgende ingrediënten, zoals glycerine, antioxidanten, arganolie, peptiden, vitamine C, niacinamide en vitamine E.

–> Deze crème is onder andere via de Nederlandse Paula’s Choice webwinkel te bestellen voor €34,00 (60ml).

SPF voor het gezicht tips

Medik8 daily radiance vitamin C SPF30

Kan jouw huid wel wat extra’s gebruiken en wat extra hulp kunnen gebruiken bij pigmentvlekken en huidverkleuring, dan is deze SPF voor je gezicht een tip. Sowieso is dit echt een prachtig skincare merk met producten van hoge kwaliteit en deze nieuwe crème heeft mooie eigenschappen. Er zit een unieke lipide-oplosbare vorm van Vitamine C in dat bomvol antioxidanten zit, je huid helpt te beschermen tegen vrije radicalen en de productie van collageen stimuleert. Daarnaast zit er onder andere hyaluronzuur en vitamine E in wat de huid hydrateert, voedt en beschermt.

Extra fijn: deze crème heeft een heerlijke verkwikkende geur en laat een zijdezacht laagje achter op de huid zónder een witte waas of vettig gevoel. En dat zorgt ervoor dat hij het ook nog eens heel erg goed doet als basis onder je make-up!

–> Deze crème is onder andere via de Nederlandse Medik8 webwinkel te bestellen voor €73,95 (50ml).

SPF voor het gezicht tips

Naïf face sunscreen SPF30

Voor onze dochters hebben we al vanaf de geboorte verschillende producten van dit merk in huis, dus het merk heeft zeker een speciaal plekje in mijn hart gekregen. Voor mijzelf had ik ook al goede ervaring met hun shampoo en conditioner en daar is met deze zonnecrème een volgend product bij gekomen. De crème heeft een heerlijke zachte geur en laat na het inwerken geen witte waas achter. Er zitten maar weinig ingrediënten in en het zijn vooral verzorgende ingrediënten zoals kokosextract, kokosolie, olijfolie, vitamine E en zonnebloemolie. Dit maakt het wel een wat vettere/voedende zonnebrand, die ik meer geschikt vindt voor de dagen dat ik geen make-up draag want foundation pakt er net even iets minder mooi over. Perfect dus voor mee naar het strand en in de eigen achtertuin :)

Good to know: deze zonnebrand komt in een bioplastic verpakking, is oceaanvriendelijk, bevat geen nano-deeltjes en microplastics en is vegan.

–> Deze crème is onder andere via de webwinkel van Naïf te bestellen voor €24,95 (50ml).

SPF voor het gezicht tips

On the go | Collistar protective crystal stick SPF50+

Een product als dit vind ik echt een musthave om altijd in je tas te hebben. De stick is transparant dus hij laat zéker geen witte waas achter op de huid en je brengt hem aan zonder dat je je vingers hoeft te gebruiken. Perfect voor over (nieuwe) tattoos en littekens om ze tegen zonlicht te beschermen, maar ik vind hem ook een tip voor plekjes die snel verbranden zoals je voeten/tenen als je sandaaltjes aan hebt, oren, schouders en dergelijke. En als je dan toch spontaan een zonmomentje meepakt smeer je jezelf en je kinderen er ook snel mee in. Deze stick is speciaal geformuleerd voor de hyper-gevoelige huidtypes en er zit onder andere vitamine E in.

–> Deze stick is onder andere bij Douglas te koop voor €29,99 (25ml).

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Lisa
  Reply Lisa 15 juli 2020 at 16:14

  Ja zeker, gebruik meerdere producten van Medik 8, de serums zijn ook echt een aanrader!

 • Avatar van Van Semmertier Sandra
  Reply Van Semmertier Sandra 15 juli 2020 at 14:22

  Ik gebruik een cc cream met factor 50 van Germaine de capuccini. Mooi tintje en beschermd 👌

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 15 juli 2020 at 15:07

   Klinkt ook heel interessant, ik ga eens naar zoeken. Dankjewel voor de tip!

 • Avatar van Vwillemse
  Reply Vwillemse 15 juli 2020 at 09:29

  Ik gebruikte voorafgaande jaren eigenlijk uitsluitend La Roche Pisay en Eucerin, maar daar is nu Dr Leenarts als budget vriendelijke variant bijgekomen.
  De stick van Collistar lijkt mij wel wat, zodra de degene die ik nog heb op is.
  Normaal ga ik liever voor parfumvrij, maar met een stick behandel je toch maar kleine stukjes en is wel zo handig om altijd in je tas te hebben zitten.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 15 juli 2020 at 15:08

   La Roche-Posay heeft ook heel mooie zonproducten inderdaad!

 • Avatar van Lisa
  Reply Lisa 15 juli 2020 at 08:41

  Ik gebruik de creme van Medik8, erug fijn! 😊
  Ik ga ook eens die van Paula’s Choice proberen, bedankt voor de tips!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 15 juli 2020 at 15:08

   Leuk om te horen dat jij die van Medik8 gebruikt, fijn product he? Denk dat die van Paula’s Choice je dan ook zal bevallen, zeker als je van een glansje houdt :)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.