Lifestyle Media

Gadgetliefde | Urbanista New York ANC koptelefoon

26 juli 2020

Urbanista New York review/ervaring/test
Ohhhh, ik bén me toch enthousiast over een nieuwe gadget die ik sinds een paar weken in huis heb! Het is een koptelefoon met ANC (Active Noice Cancellation) en ik kan dit stukje techniek zeker aanraden aan iedereen die nogal prikkelgevoelig is en snel is afgeleid met omgevingsgeluiden. In dit artikel vertel ik je alles over de Urbanista New York koptelefoon!

‘Lees ook: Gadgetliefde | De Huawei MediaPad M3 Lite (review).’

Urbanista New York review/ervaring/test

Urbanista New York headphone

“De Urbanista New York koptelefoon is voorzien van actieve noice cancellation (ANC) wat betekent dat je ze op kantoor kunt dragen of in de bruisende straten en toch ongestoord van je muziek kunt genieten. Als de ANC-functie aan staat, kun je op één oplaadbeurt 16 uur genieten van noise cancellation en puur muzikaal genot. Met de ANC-functie uitgeschakeld, kun je 25 uur lang draadloos muziek luisteren en bellen. Mocht je ooit geen batterij meer hebben, dan kun je ze met het meegeleverde snoer aan je apparaat aansluiten.”

Alle specificaties op een rij

– ANC functie
over ear koptelefoon
– accuduur van 16 uur met ANC-functie aan en 25 uur met ANC-functie uit
– volledig oplaadbaar in 2,5 uur
– 234 gram
– zowel draadloos als met (meegeleverd) snoer te gebruiken
– Bluetooth 4.1 koppeling
– te koppelen met zowel iOS, Windows en Android
– er kan handsfree mee gebeld worden
– bevat een aan/uit-knop en play/pause-, forward- en backward knoppen
– wordt geleverd met opbergtasje, USB-oplaadkabeltje en een jack cable.

Prijs & Verkrijgbaarheid

Deze Urbanista New York ANC koptelefoon is in twee verschillende kleuren verkrijgbaar, waarvan ik de ‘Dark Clown’ (mat zwart) heb. Hij is onder andere bij hoesjesdirect.nl verkrijgbaar en heeft een verkoopprijs van €149,95.

Urbanista New York review/ervaring/test

Hoe werkt Active Noise Cancelling (ANC)?

Als gadgetlover vind ik het heel erg interessant om even wat dieper in de materie achter een bepaalde techniek te duiken. Zo was ik heel nieuwsgierig hoe ANC nou precies werkt en ik probeer het hieronder uit te leggen.

Normaal gesproken komt het geluid via een koptelefoon binnen in je gehoor, maar krijg je ook nog zo’n beetje alle omgevingsgeluiden mee. Tenzij je het geluid flink hard hebt staan, maar dat is op den duur schadelijk voor je gehoor en komt de muziek vaak niet ten goede. Active Noise Cancellation maakt van een omgevingsgeluid een antigeluid door omgevingsgeluiden op te nemen, dit om te draaien (te inverteren) in een geluid dat in tegenovergestelde richting gaat en daardoor de omgevingsgeluiden zo goed als ‘neutraliseert’. Een beetje als Plus (geluid) Plus (antigeluid) maakt Min, zeg maar. Klinkt een beetje technisch en almost like magic, maar hey: het werkt!

Urbanista New York review/ervaring/test

Mijn ervaring

Eerlijk is eerlijk, als vrouwelijke gadgetliefhebber vind ik het uiterlijk van een product ook echt wel belangrijk. Maar daarbij zit je met de Urbanista New York koptelefoon wel goed. Hij heeft een minimalistische vormgeving en de kleur Dark Clown vind ik heel erg mooi. Ja, het lijkt ‘gewoon’ op een zwarte koptelefoon, maar in het echt is het een mooi mat, rubberachtig materiaal en dat geeft het een stoer randje. Wél gevoelig voor vingerafdrukken, maar ik vind het een toffe finish.

Qua audio-ervaring word ik enthousiast van het geluid. Aangezien mijn muzieksmaak heel erg varieert, van klassieke pianomuziek tot Franse chansons, top40 muziek, ballads, RnB.. Deze koptelefoon geeft zowel een zwaardere bas als hoge, heldere tonen heel mooi weer. En daarnaast zit hij ook nog eens comfortabel op mijn hoofd door de zachte kussentjes van de oorschelpen.

Dit is mijn eerste koptelefoon die een ANC-functie heeft en ik was hier al langere tijd heel nieuwsgierig naar. Tijdens de eerste try out was ik dan ook wel echt onder de indruk van dit effect en liet mede-newbie Paul dit ook ervaren. Wow, wat is dat bizar! Het is echt niet dat je ineens een ruisje door je muziek heen hoort, niks van dat, maar het zorgt ervoor dat achtergrondgeluiden van straat, verkeer, spelende (of kibbelende..) kinderen en bijvoorbeeld een televisie flink wordt geminimaliseerd. Wát een heerlijke verademing! Ik ben zelf best wel prikkelgevoelig en vind het heel erg fijn om in stilte of soms met een zacht muziekje aan te werken. Zelfs als ik de koptelefoon zonder muziek maar mét ANC-functie op heb, scheelt het al enorm in het omgevingsgeluid.

Wat mij betreft een aanrader als het aankomt op prijs/kwaliteit-verhouding, de looks en het geluid wat eruit komt. Ik draag hem in ieder geval graag tijdens het werken, wandelen en als ik flink in de weer ben met huishoudelijke taakjes. Oh, en stiekem heb ik hem ook wel eens gewoon op zonder muziek omdat er dan minder ge-“ma-maaaaa”-t wordt. #keepingitreal #grijns #loedermoeder ;)

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

*

Reacties op dit artikel

  • Avatar van Mieke
    Reply Mieke 27 juli 2020 at 19:40

    Oh dat klinkt wel heel interessant!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.