Beauty

Foundation Friday | bareMinerals original foundation (Moonlit Magic kit)

14 augustus 2020

bareMinerals original foundation review (moonlit magic kit)
Minerale make-up en ik gaan way back. In het begin van mijn blogcarrière was losse minerale make-up een grote hype en ik was persoonlijk een liefhebber van de producten van Everyday Minerals. Maar de afgelopen jaren gebruikte ik het steeds minder, totdat ik een tijdje geleden tijdens het uitruimen van mijn stash nog een paar potjes tegenkwam. Die waren natuurlijk niet goed meer, maar het maakte me ineens wel nieuwsgierig naar hoe minerale foundation me nù zou bevallen. Ik zocht het één en ander op en raakte benieuwd naar de bareMinerals original foundation. Jep, ik hoor je al denken: “Dees, een poederfoundation en een droge huid.. Waarom ga je het überhaupt proberen?” Well, daar vertel ik je in deze review graag meer over!

‘Lees ook: Beauty | Zó gebruik ik een concealer als foundation.’

bareMinerals original foundation review (moonlit magic kit) bareMinerals original foundation review (moonlit magic kit) bareMinerals original foundation review (moonlit magic kit)

bareMinerals original foundation

De belofte

“Ontdek de Original SPF 15 Foundation van bareMinerals. Een ultralichte, losse poederfoundation met slechts vijf minerale, vegan ingrediënten, voor een lichte-tot-volledige dekking en een perfect natuurlijke look en feel. Dankzij de verzorgende ingrediënten en de beschermingsfactor SPF 15 is deze minerale foundation ideaal voor de gevoelige huid en droogt de huid niet uit. De egale teint met een natuurlijke finish houdt de hele dag.”

Ingrediënten

Zoals je in de belofte van het merk al kan lezen bevat dit product slechts 5 ingrediënten die allemaal een natuurlijke oorsprong hebben; allemaal minerale poeders gecombineerd met kleurpigmenten. That’s it! Ze noemen het zelfs ‘make-up so clean, you can sleep in it‘. Nu zal ik niet snel zeggen dat je je gezicht in de avond niet hoeft te reinigen, maar het is fijn dat er zo weinig ingrediënten in zitten en het geen nasties bevat. Onder de ingrediënten zit onder andere zinkoxide wat een natuurlijke SPF15 levert.

Prijs & Verkrijgbaarheid

De producten van bareMinerals zijn in Nederland onder andere bij Parfumerie Douglas te koop. De Original Foundation is in zo’n 30 kleuren verkrijgbaar, met ook nog de keuze uit verschillende huidtonen. Het moet gek lopen als je met dit product geen kleurmatch kan krijgen. Heel fijn dus! De Bare Minerals Original Foundation komt in een verpakking van 8 gram en kost €32,65. Er wordt aangeraden de foundation met de bareMinerals Beautiful Finish Brush aan te brengen die los te koop is voor €32,64. Maar, er is een bareMinerals Moonlit Magic kit te koop met daarin zowel de fullsize foundation als deze make-upkwast samen voor €46,62. Eén nadeel: deze kit is enkel in de kleuren Fairly Light en Medium Beige verkrijgbaar.

bareMinerals original foundation review (moonlit magic kit) bareMinerals original foundation review (moonlit magic kit)

Review

Ik zou normaal gesproken met een droge huid zeker geen poederfoundation aanraden om te gebruiken, maar een minerale foundation is toch echt iets anders dan een poederfoundation. In de meeste poeders zit namelijk heel veel talk en dat zorgt ervoor dat het een droog product is dat lijntjes, rimpeltjes en droge plekjes accentueert. In de bareMinerals original foundation zit dat niet.

Het is juist zo dat de mineralen in deze foundation samen gaan werken met de natuurlijke oliën in je huid en die van je dagcrème waardoor ze een soort van ‘samensmelten’ en het resultaat juist erg zacht en natuurlijk is. Wel moet je rekening houden met een bepaalde techniek om de minerale foundation aan te brengen. Je tikt een beetje van de poeder in het deksel, je draait hier de brush in rond totdat het poeder opgenomen is, tikt het teveel aan poeder af en brengt vervolgens met ronddraaiende, ietwat stevige bewegingen, de foundation aan op de huid. Het is maar net hoeveel tijd je ervoor neemt, maar hoe langer je deze handeling herhaalt hoe meer dekking deze foundation geeft. Je kan het zo dus prima opbouwen van een lichte tot een medium tot zelfs een redelijk goed dekkende finish. En dat zónder dat het resultaat cakey wordt. Het kost je dus misschien net wat meer tijd dan met een gemiddelde vloeibare foundation, maar het resultaat mag er dan ook zeker naar zijn.

Het is wel lastig om een goede kleurmatch te maken als je foundation online bestelt, maar gelukkig zijn er op YouTube en Google heel veel (vooral Amerikaanse) reviews te vinden en heeft de originele bareMinerals website een shade finder. Dit samen zorgde ervoor dat ik besloot te gaan voor de kleur Fairly Light 03. Normaal zou ik misschien eerder kiezen voor een wat koelere ondertoon, maar nu ik wat meer getint ben door de zomerzon besloot ik voor deze kleur te gaan, ook omdat de neutralere ondertoon de roodheid wat meer kan neutraliseren dan een koele ondertoon doet. En gelukkig blijkt het een perfecte match te zijn. Heel blij mee, want zo kon ik dus zo’n mooie Moonlit Magic kit aanschaffen, waarbij je zowel de foundation als de brush tegen een fijne prijs hebt én ook nog eens in een mooie roségouden kleur in plaats van het reguliere zwart van het normale deksel en handvat :) En die kwast is trouwens wel een aanradertje hoor. Heerlijk zacht, pakt de minerale foundation goed op en werkt er perfect mee samen.

bareMinerals original foundation review (moonlit magic kit) bareMinerals original foundation review (moonlit magic kit)

Op de foto’s heb ik énkel de bareMinerals Original foundation op en daarna een transparante lippenbalsem en een bronzey blush aangebracht. Dus géén losse concealer en niks afpoederen. Ik ben echt heel erg positief verrast over het resultaat; een mooie natuurlijke finish, voldoende dekking door op de pigmentvlekken op mijn jukbeenderen een tweede laagje aan te brengen, droogtelijntjes en rimpeltjes worden niet geaccentueerd en het voelt net alsof ik niks op mijn huid heb. En dit bleef gedurende de dag ook nog eens mooi zitten zonder in lijntjes op te gaan hopen. En ja, zelfs met de tropische temperaturen van deze week hield deze foundation mooi. Op zulke dagen draag ik liever helemaal niks, maar ik wilde het toch getest hebben voor deze review.

Overall kan je het vast al wel tussen de regels door lezen: ik ben heel erg enthousiast en vind het resultaat op de huid prachtig. En daarnaast ook fijn om te weten dat je met zo’n redelijk puur product aan het werken bent, wat niet alleen fijn is voor je huid maar ook voor het milieu ♥

–> Gebruik jij wel eens minerale make-up? Of zou je het door deze review (weer) een kans gaan geven?

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Yvon
  Reply Yvon 24 augustus 2020 at 18:27

  Heb zelf de minerale make-up van EC geprobeerd. Ik vond het er heel mooi uitzien, maar helaas gaf deze ook af aan mijn kleding. Ze zeiden dat ik waarschijnlijk te veel gebruikt had, maar anders vond ik het niet dekkend genoeg.

 • Avatar van Sandrine Christiaens
  Reply Sandrine Christiaens 14 augustus 2020 at 11:47

  Ik heb ook een mineral foundation van studio mint maar ben er nog niet helemaal.mee vertrouwd. Zal nog verder wat moeten proberen. In de hitte draag ik geen make-up. Staat zeker mooi op je gezicht.

 • Avatar van Miranda
  Reply Miranda 14 augustus 2020 at 08:57

  Hier iemand die al jaren fan van Bare Minerals is, ik ontdekte het ooit in Amerika.Grootste pluspunt van deze foundation vind ik het gemak waarmee je het vlekkeloos aan kunt brengen en je in principe geen concealer voor oneffenheden nodig bent omdat je gewoon een klein beetje extra op vlekjes en roodheden aan kunt brengen. Hij dekt dan prima. Ontzettend jammer dat ik het in Nederland alleen online bij Douglas kan bestellen trouwens.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 18 augustus 2020 at 20:30

   Maar echt he, meerdere verkooppunten zou fijn zijn! Ik ben hierdoor zeker benieuwd geraakt naar meer van het merk :)

 • Avatar van Lisa
  Reply Lisa 14 augustus 2020 at 07:57

  Ziet er heel mooi uit, je straalt ook :)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 18 augustus 2020 at 20:31

   Dankjewel voor het compliment! :D

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.