Beauty

Het resultaat van mijn brow lift / brow lamination

12 augustus 2020

brow lamination, brow lift, Arnhem, Brows by Ellis, resultaat, foto's, ervaring, review
Als #beautymeisje blijf ik alle ontwikkelingen binnen deze wereld op de voet volgen. Te leuk en interessant wat er allemaal bedacht wordt om je huid en/of uitstraling te kunnen verfraaien. En vanwege mijn werk vind ik het dan ook zeker leuk om het één en ander zelf uit te proberen om het effect ervan te kunnen testen. En te kunnen delen, natuurlijk Zo is één van de nieuwste trends op het gebied van de wenkbrauwen de brow lift / brow lamination. Ik onderging deze behandeling bij Silk PMU (voorheen Brows by Ellis) in Arnhem/Huissen. Ik vertel je er graag meer over én laat je het resultaat zien!

Wat is brow lamination / een brow lift?

De behandeling is het beste te omschrijven als het in blijvend model brengen van je wenkbrauwhaartjes. Zo kan je wilde en ‘bushy’ wenkbrauwen met haartjes die alle kanten op groeien er een clean uiterlijk mee geven. Maar ook als je juist wat kortere haartjes hebt, kan je hier heel erg mooi het effect van een vollere wenkbrauw mee creëeren. Zeker als je de brow lamination / brow lift in combinatie met het verven van je wenkbrauwen combineert. Daarnaast geven de gestylede wenkbrauwen een verzorgde look én lijkt je blik er meer wakker/’open’ door. Win-win!

brow lamination, brow lift, Arnhem, Brows by Ellis, resultaat, foto's, ervaring, review

Hoe verloopt de behandeling?

1. Er wordt besproken welk resultaat je voor ogen hebt, wat realistisch is en hoe de behandeling in z’n werk zal gaan. Daarna worden je wenkbrauwen gereinigd en ontvet en kan de behandeling beginnen
2. Er wordt een vloeistof op je wenkbrauwen aangebracht die de haartjes iets zachter maakt en de haartjes lift, zodat ze gemakkelijker in vorm gebracht kunnen worden
3. Vervolgens worden de haartjes met een permanentvloeistof en een kammetje in de juiste vorm gekamd, waarna het afgedekt wordt met folie. Deze stap wordt meerdere keren herhaald totdat de haartjes in de gewenste richting blijven liggen
4. Vervolgens wordt de permanentvloeistof verwijderd en wordt er een neutraliserende vloeistof aangebracht die de haartjes weer terugbrengen in de natuurlijke staat en wordt een verzorgende wenkbrauwgel aangebracht.

De behandeling duurt ongeveer drie kwartier, is compleet pijnloos en het resultaat blijft ongeveer één tot twee maanden mooi zichtbaar. Hoe vaker je de behandeling zal toepassen, hoe langer het resultaat van de brow lamination/brow lift aan zal houden omdat de haartjes de ‘geforceerde’ nieuwe haarrichting over zullen nemen in de haargroei.

Na de behandeling

Er zijn een paar regels waar je je na de behandeling aan moet houden om het resultaat zo lang mogelijk mooi te houden. Zo mag je de wenkbrauwen 24 uur niet nat maken, zodat het geheel goed kan setten. Probeer daarnaast met het reinigen van je gezicht niet te veel je wenkbrauwen mee te nemen met intensievere reinigers en/of peelings en breng elke avond een verzorgend wenkbrauwproduct aan met een spoolie (soort schoon mascaraborsteltje). Hiervoor kan je bijvoorbeeld de Thuya Regenerating Cream gebruiken. Dit is een cultproduct dat de wenkbrauwen verzorgt met onder andere arganolie en vitamine E en ook als wenkbrauwgel gebruikt kan worden voor een mooie glanzende look van de wenkbrauwen. Last but not least: smeer ook je wenkbrauwen goed met een SPF in als je naar buiten gaat, zo blijven je new brows (en eventuele nieuwe kleur, als je ook een brow tint hebt laten toepassen) het langste mooi.

Wat kost deze behandeling?

De kosten van de brow lift/brow lamination behandeling verschilt per salon en of je er de brow tint (wenkbrauwhaartjes verven) als optie erbij neemt. Waar ik mijn wenkbrauwen heb laten doen kost de browlift/browlamination behandeling €50,- en ben je €65,00 kwijt als je de haartjes ook laat verven. Let op: tot en met september betaal je €35,00 voor de behandeling en €45,00 met tint :)

Brows by Ellis in Arnhem

Ik heb de brow lift/browlamination behandeling ondergaan bij Silk PMU (voorheen Brows by Ellis) in Arnhem/Huissen. Dezelfde salon als waar ik ook mijn ombre powder brows behandeling heb ondergaan. Dat heb ik begin november 2019 laten doen en ik ben nog steeds iedere dag blij met het resultaat. Mijn wenkbrauwen zien er heel natuurlijk uit en ik zou bijna vergeten dat ik van mijzelf echt heel erg weinig/dunbehaarde wenkbrauwen heb.

Ellis heeft een salon aan huis wat zorgt voor een persoonlijke sfeer, maar de behandelruimte heeft duidelijk een professionele uitstraling. Ik vind Ellis één van de beste brow artists die ik in mijn jaren in de beautywereld tegen ben gekomen en haar passie voor het vak zie je in alles terug. Ze volgt regelmatig cursussen en workshops om haar kennis te vergroten en haar techniek te verbeteren en dat is te zien in haar prachtige portfolio op haar Instagrampagina Silk PMU. Daarnaast is ze ook nog eens een leuk persoon om om je heen te hebben en vliegt de tijd van de behandeling zó voorbij!

brow lamination, brow lift, Arnhem, Brows by Ellis, resultaat, foto's, ervaring, review brow lamination, brow lift, Arnhem, Brows by Ellis, resultaat, foto's, ervaring, review

Het resultaat

Ik vind de combinatie van de powder brows met de brow lamination + tint een perfecte combinatie. De brow lamination/brow lift samen met het verven van de haartjes laat mijn wenkbrauwen er net even opvallend voller en meer gestyled uit zien en heeft de haartjes een mooie kleur gegeven die goed past bij mijn haarkleur. En alsnog vind ik het resultaat heel erg natuurlijk. Heerlijk om in de ochtend op te staan met wenkbrauwen waar echt helemaal niks meer aan hoeft te gebeuren

Bovenstaande foto’s laten goed het resultaat van de behandeling zien en wat het als extra behandeling bovenop de powder brows voor mijn wenkbrauwen doet. Love it!

Liefs,
Desiree

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Mieke
  Reply Mieke 19 augustus 2020 at 23:05

  Wauw zo mooi! Ik heb mijn wenkbrauwen als tiener helaas wat te veel en te dun geëpileerd. Met een serum krijg ik ze iets voller maar ook alleen zolang ik dat blijf gebruiken. Mijn wenkbrauwharen zijn heel erg lang en staan alle kanten op. Ik moet ze echt om de zoveel tijd bijknippen. Gelukkig heb ik ook heel erg lange wimpers 😉
  Ik ga eens informeren naar dit soort behandeling bij mij in de buurt.

 • Avatar van Natascha - BeautyOpinie
  Reply Natascha - BeautyOpinie 13 augustus 2020 at 11:37

  Wauw Desirée, wat mooi! Het geeft je echt een mooie en frissere uitstraling. Je hebt me erg enthousiast gemaakt, want nu ik twee kindjes heb kan ik soms de tijd niet meer vinden voor een hele beauty routine haha. Dit geeft echt een fris en verzorgd resultaat. Mooi, ga het onthouden want Arnhem is voor mij ook redelijk in de buurt :)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 18 augustus 2020 at 20:33

   Nou, het is zeker een aanrader dat me ’s ochtends lekker wat tijd bespaart en me gelijk een verzorgd gezicht geeft. Ik kan Ellis in ieder geval aanraden! :)

Antwoorden

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.