Beauty

New beauty brand | Chatelier (Instant Plump serum review)

19 augustus 2020

Chatelier Instant Plump serum review
Nederland is een nieuw beautymerk rijker en niet zomaar een merk, maar een prachtig nieuw luxe merk op het gebied van huidverzorging: Chatelier. Met de lancering van The Serum Collection werden er drie serums op de markt gebracht en ik heb er alvast één uitgebreid kunnen testen. Ik vertel je in dit artikel graag meer over het merk en het Instant Plump serum.

‘Lees ook: Beauty | Armani Luminous Silk foundation (review).’

Chatelier Instant Plump serum review

Chatelier

Chatelier is een luxe skincare merk dat producten heeft zonder onnodige toevoegingen. Zo zijn de producten dierproefvrij, vegan, bevatten ze minimaal 97% natuurlijke en minimaal 90% organic ingrediënten met een hoge concentratie aan werkzame bestanddelen. Daarnaast produceert het bedrijf op een duurzame manier, gebruiken ze zoveel mogelijk gerecycled materiaal en zo min mogelijk plastics en planten ze een boom voor ieder verkocht product. De combinatie van een high-end beautyproduct met die ecovriendelijke werkwijze maakt Chatelier zeker een vernieuwend merk in deze niche.

Het assortiment van Chatelier bestaat op dit moment uit drie serums, die geschikt zijn voor ieder huidtype:

– Pure Cell Protection youth preserving night serum
– Bright Complexion ultra rich radiant serum
– Instant Plump moisture replenishing hydrating serum.

De producten zijn via de website van Chatelier te koop voor €139,95 per flacon van 30ml.

Chatelier Instant Plump serum review Chatelier Instant Plump serum review

Chatelier Instant Plump serum

Dit serum bevat verschillende verfrissende en diep voedende ingrediënten om de huid weer in optimale conditie te krijgen. Zo zit er onder andere glycerine, algenextract, zeewier, hyaluronzuur, aloë vera, arnica olie, avocado olie en verschillende fruitextracten in. In het hele ingrediëntenlijstjes komen geen nasties terug zoals uitdrogende alcoholen en parabenen en er is een allergeenvrij parfum aan toegevoegd om het serum een fijne luxe en licht-kruidige geur te geven. Heel erg fijn extraatje: op de website van Chatelier staat heel duidelijk bij ieder product een heel uitgebreide uitleg van alle gebruikte ingrediënten en de werking hiervan op de huid ♥

Van het doosje tot aan de verpakking, van de ingrediëntenlijst tot aan de geur en het gevoel van het serum op de huid.. Ja, de hele luxe look&feel van dit merk is tot in de puntjes doorgevoerd en het maakt zo een heerlijk verwenproduct voor in je skincare routine.

Ondanks dat er flink wat verzorgende, voedende en hydraterende ingrediënten in dit serum zitten, voelt hij niet vettig aan op de huid. Hij trekt juist verrassend snel in, geeft een mooie finish op de huid zonder dat hij te mat is of te veel glanst en laat de huid direct zacht en soepel aanvoelen. Normaal gesproken heb ik in de zomer toch best wel wat meer last van een nog drogere huid en roodheid/vlekken, maar sinds ik dit serum aan het testen ben voelt mijn huid juist opvallend soepel en gehydrateerd aan. Ook snap ik de naam (Instant Plump) van dit serum wel. Binnen een paar minuten dat je het serum aan hebt gebracht lijken rimpeltjes en fijne (droogte)lijntjes opvallend minder op te vallen en oogt de huid lekker glowy & fresh. Perfect ook als basis voor onder eventuele make-up, want zowel een vloeibare foundation, een BB cream en minerale foundation combineren er goed mee.

Mocht je een wat vettere huid hebben dan kan ik me voorstellen dat je het Chatelier Instant Plump serum liever in de nacht gebruikt in plaats van je normale nachtcrème, heb je een normale huid dan kan je hem zowel in de avond als in de ochtend gebruiken en heb je een droge(re) huid dan kan hij goed ónder je normale dag- en/of nachtcrème aangebracht worden. Ik gebruik hem zelf op dit moment het liefst overdag ónder een crème met SPF. Zodat ik optimaal gebruik kan maken van het mooie plumping effect en omdat ik dan gedurende de hele dag geen last heb van een trekkerige of jeukende huid.

Ahhhh, wat kan ik toch enthousiast worden van een nieuw merk van eigen bodem dat het hele concept zo goed voor elkaar heeft. Het totaalplaatje klopt en mocht je jezelf eens willen verwennen met een mooi luxe skincareproduct, dan kan ik je dit serum zeker aanraden een kans te geven. Ik ben in ieder geval ook heel benieuwd geworden naar de overige twee serums van dit merk, want dit was een veelbelovende eerste kennismaking!

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Tineke
  Reply Tineke 17 februari 2024 at 23:23

  Hallo Desirée,

  Bedankt voor je inzichtelijke artikel over het Chatelier Instant Plump serum. Als orthomoleculair voedingsadviseur behandel ik vaak cliënten met vergelijkbare problemen, zoals een droge huid en fijne lijntjes. Ik ben het eens met je punten over de natuurlijke en voedende ingrediënten van het serum en wil graag toevoegen dat de rol van voeding en hydratatie ook cruciaal is voor huidgezondheid.

  In mijn ruim 40 jaar ervaring heb ik ontdekt dat een gebalanceerd dieet rijk aan antioxidanten en gezonde vetten, in combinatie met voldoende water drinken, een positief effect heeft op de huidconditie. Dit lijkt aan te sluiten bij wat je besprak.

  Nogmaals bedankt voor het delen van je inzichten. Ik kijk uit naar meer van je posts!

  Vriendelijke groeten,
  Tineke

 • Avatar van Laura
  Reply Laura 19 augustus 2020 at 16:34

  Prachtige review!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.