Beauty

Foundation Friday | Colourpop Pretty Fresh concealer

7 augustus 2020

Colourpop Pretty Fresh concealer review
Okee, okee.. technisch gezien niet een foundation, dus een beetje een cheat vandaag. Maar, soms heb je nou eenmaal niet zin in een full face make-up. Zoals met de tropische temperaturen op dit moment of wanneer je gewoon even snel-snel er wat frisser uit wil zien. Ik laat je vandaag mijn favoriete concealer zien, die ik dus ook wel eens als foundation gebruik: de Colourpop Pretty Fresh hyaluronic concealer. Lees verder voor een uitgebreide review en quick how to!

‘Lees ook: Estée Lauder Futurist Hydra Rescue foundation review.’

Colourpop Pretty Fresh concealer review

Ik ben al lange tijd een groot fan van de make-up van Colourpop Cosmetics, omdat de kwaliteit ervan echt wel goed is en het daarnaast ook nog eens heel betaalbaar is. Eén nadeel: je moet het uit Amerika bestellen en dan duurt het niet alleen redelijk lang voor je het in huis hebt, maar er kunnen ook nog eens flink wat invoerkosten in rekening worden gebracht. Tip: deel je bestelling op in meerdere delen van ongeveer $25 en dan gaat het een stuk vlotter zónder extra kosten.

Voorheen gebruikte ik al lange tijd de Colourpop No Filter concealer en ik heb daar zeker een stuk of acht flacons van opgemaakt. Totdat ze de Colourpop Pretty Fresh concealer uit hebben gebracht en deze qua omschrijving net even wat beter bij mijn huidtype aan leek te sluiten. De No Filter concealer is namelijk redelijk mat en dat is voor een drogere huid niet altijd even mooi. De Pretty Fresh is juist wat meer natuurlijk qua finish én er zit onder andere hyaluronzuur in. Sinds ik deze geprobeerd heb ben ik om en schaf ik er dus ééns in de zoveel tijd een aantal tegelijk van aan zodat ik weer een tijdje vooruit kan :)

De belofte

“this creamy, cushiony, full coverage concealer seamlessly blends into the skin leaving a natural, fresh finish. skin-loving, hyaluronic acid (aka ha) and coconut water hydrate the skin, while full coverage pigments cover and correct blemishes, this combo leaves you with fresh, perfected skin that lasts all day. oil free, dermatologist tested, and ideal for all skin types.”

Kortom; dit is een olievrije concealer met een hoge dekking, verzorgende en hydraterende ingrediënten die de huid fris laten aanvoelen en voor iedere huid geschikt is.

Ingrediënten

De Colourpop Pretty Fresh concealer is er eentje op water-met-siliconen-basis waaraan kleurpigmenten zijn toegevoegd en hydraterende ingrediënten zoals hyaluronzuur, kokoswater, glycerine, appelextract en vitamine E.

Prijs & Verkrijgbaarheid

De make-upproducten van Colourpop zijn via de Amerikaanse webwinkel te koop. De Colourpop Pretty Fresh concealer kost $9 en is verkrijgbaar in 30 (!) kleuren met verschillende ondertonen. Je vindt deze concealer hier op de website van Colourpop.

Colourpop Pretty Fresh concealer reviewColourpop Pretty Fresh concealer review Colourpop Pretty Fresh concealer review

Review

De Colourpop Pretty Fresh concealer komt in het type lipglossverpakking en dat heeft zowel voor- als nadelen. Het voordeel is dat je de concealer met de applicator direct op de huid aan kan brengen en heel gericht kan doseren, maar het grootste nadeel is toch wel dat je een verpakking als deze nooit helemaal leeg kan krijgen én dat het minder hygiënisch werkt omdat je steeds met hetzelfde applicatortje in de concealer dipt.

Deze concealer heeft een frisse geur en de textuur is redelijk creamy. Hij versmelt na het aanbrengen op de huid waardoor hij heel fijn uit te werken is. Ik heb zelf kleurnummer Fair 10 N en dat is normaal gesproken een heel erg mooie match, al zou ik nu in de zomer net een tintje donkerder kunnen gaan misschien. De dekking is voor een crème concealer best aan de hoge kant. Als je zou willen kan je er – door de concealer op te bouwen in dunne laagjes – een heel natuurlijke finish mee krijgen en toch alles mee kunnen bedekken. Ik vind echter één laagje al meer dan voldoende resultaat geven. Het geheel wordt een stuk egaler en ziet er ‘fris’ uit, maar de pigmentvlekken op mijn jukbeenderen zijn alsnog licht zichtbaar. Het oogt in ieder geval heel natuurlijk, de concealer voelt niet droog aan en accentueert door de hydraterende formule geen fijne lijntjes en rimpeltjes en blijft toch de hele dag op z’n plek. Zeker wanneer je hem afpoedert met een dun laagje transparante gezichtspoeder.

Hoe ik deze concealer als foundation gebruik? Ik maak mijn gezicht schoon, breng een dagcrème met SPF aan, verdeel een beetje concealer met de applicator op de plekken zoals je op de foto ziet en werk hem vervolgens met mijn vingers of een kwast uit van binnen naar buiten. Klaar! Omdat ik zo tevreden ben over deze concealer (echt de beste/fijnste die ik ken!) ben ik ook erg benieuwd naar de Pretty Fresh getinte dagcrème en/of de Pretty Fresh foundation. Misschien bestel ik die een volgende keer maar mee om eens te gaan proberen :)

En mocht je goed opgelet hebben, dan zie dat ik mijn wenkbrauwen een update heb laten geven met #browlamination (waarover binnenkort meer) én dat ik m’n wimperextensions ook weer terug heb. Zó blij mee! ♥

–> Gebruik jij wel eens make-up van Colourpop?

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Vera
  Reply Vera 8 augustus 2020 at 09:33

  Heb hem zelf laatst ook gekocht echt een hele fijne concealer vind ik het! Gebruik hem nu dagelijks en de kleurrange is echt heel erg uitgebreid en fijn.

 • Avatar van Mieke
  Reply Mieke 8 augustus 2020 at 09:24

  Mooi! Net even wat egaler zonder een hele laag make-up.
  Nu wil ik ook weer eens bestellen bij hen 🙈

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.