Beauty

Foundation Friday | NYX Born to glow!

28 augustus 2020

NYX born to glow foundation review/ervaring/test
Ook deze week heb ik weer een heel erg budgetvriendelijke foundation in deze rubriek, namelijk de NYX Born to glow foundation. Een ‘naturally radiant foundation’ met een heel frisse finish waarvoor veel fans zullen zijn. Wat mij betreft zitten er echter wel een paar haken en ogen aan deze foundation waar je rekening mee moet houden.. Je leest het in deze uitgebreide review!

‘Lees ook: Wet n Wild Photofocus foundation review.’

NYX born to glow foundation review/ervaring/test
NYX born to glow foundation review/ervaring/test

NYX Born to glow! foundation review

De belofte

“Wij. Kunnen. Dit. Niet. De gloednieuwe Born to Glow! Deze foundation voor een natuurlijk stralende teint is zo ‘glowrieus’. Deze begeerlijke formule is beschikbaar in een inclusief assortiment van 45 ongelofelijk flatterende tinten en staat borg voor een opbouwende medium dekking en een natuurlijk stralende afwerking die uren blijft zitten. Deze vloeibare foundation blendt geweldig en werkt zelfs samen met je huid om een naadloze, egale teint te helpen creëren.”

Ingrediënten

Dit is een foundation op basis van water en siliconen en verder zit er onder andere jojoba olie, panthenol en vitamine E in. Ik denk dat veel verschillende huidtypes hiermee uit de voeten moeten kunnen.

Prijs & Verkrijgbaarheid

Deze foundation is onder andere bij Parfumerie Douglas en Boozyshop te koop voor bijna €12,00 in heel erg veel verschillende kleuren en ondertonen. Het moet gek lopen als je hier geen kleurmatch tussen kan vinden. Hulde voor merken die hun producten in zoveel verschillende kleuren uitbrengen!

NYX born to glow foundation review/ervaring/test NYX born to glow foundation review/ervaring/test NYX born to glow foundation review/ervaring/test

Review

De verpakking van deze foundation vind ik best prima; niks heel bijzonders maar een tube is handig om met je mee te nemen in tegenstelling tot een glazen verpakking en doordat er een deel transparant is kan je goed zien hoeveel foundation er nog in de tube zit. Er is echter één ‘maar’: vanwege de dunnere textuur zou een pompje handiger zijn, omdat de foundation dan beter te doseren is. Nu pak je wellicht al snel wat teveel product..

De textuur van de NYX Born to glow! foundation is duidelijk aan de dunnere kant en ik kan aanraden hem even goed te schudden voor gebruik, zodat alle pigmenten en de overige ingrediënten goed door elkaar gemengd zijn voor gebruik. De foundation heeft een lichte ‘make-up’-geur die niet opvallend aanwezig is en dat vind ik persoonlijk wel prettig.

Qua dekking kom je met deze foundation al snel uit op een licht-medium dekking als je hem met je vingers uitwerkt. Zou je een kwast of een sponsje gebruiken, dan kan je hem gemakkelijk opbouwen tot een volle medium dekking. Fijn dat je er dus meerdere kanten mee op kan; het is maar net wat je voorkeur heeft. Door de dunnere textuur laat de foundation zich heel prettig blenden en krijg je er een mooi natuurlijk effect mee. Eenmaal aangebracht droogt de foundation op tot een satijnen finish. Ik had misschien iets meer glow verwacht, maar snap de naam zeker wel: wanneer het zonlicht op je gezicht schijnt komt die mooie gloed duidelijk meer naar voren en ook dat benadrukt weer het natuurlijke effect van deze foundation.

Ik draag deze foundation in de kleur 4 Light Ivory. Dit is een lichte kleur met een neutrale ondertoon die wellicht – voor mij – iets teveel naar de gele kant neigt, maar niks dat niet te corrigeren was met een beetje poeder, bronzer en blush. Wel opvallend is dat deze kleur op de NYX website wordt omschreven als eentje met een koele/roze ondertoon, daar ben ik het duidelijk niet mee eens :)

De overige make-upproducten die ik gebruikte lieten zich heel fijn over de foundation aanbrengen en het eindresultaat is heel zacht en ‘fris’. Love it! En toen kwamen langzaam de nadelen tevoorschijn.. Hoe langer de foundation op mijn huid zat, hoe meer mijn gezicht begon te jeuken. Geen roodheid of irritatie, maar een vervelend aanwezige kriebel waardoor ik de hele tijd aan mijn gezicht wilde zitten. Aangezien ik verder niks anders in mijn skincare– of make-uproutine had gebruikt, was het duidelijk dat dit aan de foundation lag. Ik kan niet echt achterhalen welk ingrediënt hiervoor zorgt, maar het is dus wel iets om rekening mee te houden als je een iets gevoeligere huid hebt.

En dan het tweede nadeel. Hoe mooi de natuurlijke satijnen finish met subtiele glow van een afstandje dan ook mag zijn, van dichterbij werd het na een uurtje of twee een ander verhaal. De foundation begon namelijk best opvallend in droogtelijntjes en (lach)rimpeltjes te trekken. Dat is op de ‘na-foto’ al gelijk bij mijn mondhoek te zien, maar dit gebeurde dus ook naast mijn neus, bij mijn ogen en op mijn voorhoofd. Ahhhh, hier baalde ik heel erg van want de finish leek zo mooi! Bij het gebruik van een hydraterende primer werd dit wel echt minder, maar het gebeurde helaas alsnog..

Overall leek ik dus bij het maken van de foto’s en direct na het aanbrengen heel erg enthousiast over deze foundation. Het is dan ook jammer dat er zo na verloop van tijd en het meerdere dagen uittesten steeds meer nadelen aan het licht kwamen. Niks heel erg opvallends, maar ik denk wel dat deze foundation dus minder geschikt is voor mensen met een gevoeligere huid en mensen met een drogere huid..

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

    Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.