Eten & drinken

Recept | Broodje pulled salmon van de BBQ

15 augustus 2020

pulled salmon van de bbq
Nu we een nieuwe barbecue hebben en het ook nog eens heerlijk weer is, staat hij met regelmaat te gloeien zodat we er wat lekkers op kunnen bereiden. Daarnaast kreeg ik in een perspakket een BK Black Steel koekenpan die op alle warmtebronnen gebruikt kan worden, zélfs op de barbecue. Dat moest natuurlijk getest worden! Het resultaat? Een heerlijk broodje pulled salmon van de BBQ.

‘Lees ook: Bananenbrood met chai kruiden (recept).’

pulled salmon van de bbq pulled salmon van de bbq

BK Black Steel koekenpan

Er zijn van die gerechten die ik heerlijk vind van de BBQ, maar die toch altijd wat lastiger hierop te bereiden zijn. Zoals bijvoorbeeld een stukje vis (want dat plakt vast aan het rooster) of gamba’s (want zelfs op een spies draaien ze altijd net verkeerd of eindigen ze alsnog tussen de kolen). Voor onder andere gerechten als deze is zo’n pan van plaatstaal ideaal!

Je kan zo’n mooie robuuste BK Black Steel koekenpan op iedere hittebron gebruiken, zelfs op inductie en ook in de oven of op de barbecue is geen probleem. Een pan van plaatstaal (carbon steel) schroeit ingrediënten aan de buitenkant perfect dicht, zodat er een mooie karamellisatie ontstaat en de natuurlijke sappen in het product bewaard blijven. Zo krijg je dus een lekker knapperig laagje van buiten met een malse en sappige binnenkant.

Het was voor ons de eerste keer dat we een pan op de barbecue hebben gebruikt en we zien er zeker de voordelen van in; de vis was door de snelle warmtegeleiding in no-time klaar en perfect bereid en het nodigt uit tot ook wat meer/gemakkelijker te spelen met bijgerechtjes zoals groentes. Zoals de heerlijke gekarameliseerde rode uienringen uit het recept. Door de natuurlijke anti-aanbaklaag was het schoonmaken van de pan naderhand geen enkele moeite. Leuk weetje: deze pan krijgt met ieder gebruik een meer geoxideerde patinalaag en daarmee sterkere anti-aanbakeigenschappen.

De BK Black Steel koekenpan is in verschillende formaten verkrijgbaar vanaf €24,99.

pulled salmon van de bbq pulled salmon van de bbq

Recept | Broodje pulled salmon van de BBQ

Dit recept is zó eenvoudig dat iedereen het kan maken, maar het is vooral de combinatie van de verschillende toevoegingen wat dit een heerlijk broodje maakt waarbij je je vingers af zal likken.

Ingrediënten
– 2 broodjes naar keuze (wij kozen voor meerzadenbollen)
– een stuk verse zalm van goede kwaliteit van ongeveer 200 gram
– een halve eetrijpe avocado in plakjes
– een rode ui in ringen
– een handvol rucola slamix
– fetadip (half blok feta, 1 teen knoflook, peper, zout, tuinkruiden en een eetlepel crème fraîche in de mixer)

Bereiding van de zalm en uien
Zorg dat de kolen in de BBQ lekker aan het gloeien zijn, zonder uitslaande vlammen en zet de pan op het grillrek. Doe hier een klont boter in, wacht even totdat deze bruin wordt en leg het stuk zalm in de pan. De zalm heeft slechts een paar minuten aan beide kanten nodig om aan de buitenkant dichtgeschroeid te worden en aan de binnenkant warm maar rosé te zijn, precies zoals wij hem het liefst hebben. De uienringen kan je gerust in dezelfde pan meebakken en door deze in beweging te houden met een tang zal je zien dat ze door de flinke hitte van de barbecue al snel lekker gekarameliseerd en zoet worden. Een beetje peper en zout over de zalm en je bent klaar om deze met twee vorken uit elkaar te plukken en je broodje pulled salmon op te bouwen.

Enjoy!

Liefs,
Desirée

* Dit artikel is onderdeel van een samenwerking met BK.

Reacties op dit artikel

  • Avatar van Heidi
    Reply Heidi 7 september 2020 at 15:53

    Ziet der super lekker uit.

  • Avatar van Naomi de gelder
    Reply Naomi de gelder 20 augustus 2020 at 09:30

    Dat ziet er heerlijk uit!!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.