Beauty Carrière & Geld Media

Business | Tips om jouw salon in the picture te zetten

8 augustus 2020

meer zichtbaarheid salon/praktijk
Naar aanleiding van eerdere artikelen in de business-reeks krijg ik vooral vanuit de kant van salons de vraag of ik eens tips wil delen hoe je een salon op een leuke manier in the picture kan zetten. Naast mijn blog help ik graag andere vrouwelijke ondernemers en ik vind het dan ook erg leuk mee te kunnen denken om jouw bedrijf te laten groeien. Zeker als het om een plaatselijk bedrijf gaat, zoals een salon, en ook als er niet een heel groot marketingbudget is. Ik deel een aantal tips die je kunnen helpen de zichtbaarheid van je salon te vergroten.

1. Samenwerken

Zeker als je net gestart bent, ben je voornamelijk bezig met meer naamsbekendheid te krijgen. Hiervoor is samenwerken een mooie optie. Probeer bijvoorbeeld om jouw visitekaartjes of een mooie flyer neer te mogen leggen bij andere bedrijven in dezelfde richting als jouw bedrijf. Niet bij directe concurrenten natuurlijk, maar stel dat jij een nagelsalon hebt dan zou je goed samen kunnen werken met een schoonheidssalon gespecialiseerd in gezichtsbehandelingen of bijvoorbeeld zelfs met een fysiotherapeut. Je kan vervolgens ook weer een flyer van de ander bij jouw salon ophangen of hun visitekaartjes aan een klant meegeven. Mooi om zo elkaar te kunnen helpen!

2. Val op!

Stel dat je een mooie praktijkruimte hebt weten te bemachtigen in een gezondheidscentrum of wellnesscentrum, dan kan het alsnog best wel lastig zijn om aan iedereen die daar komt te laten weten dat ook jouw bedrijf hier te vinden is. Zonde, want vaak zijn de bezoekers van zo’n centrum redelijk breed geïnteresseerd en kan iedereen een potentiële klant van je zijn. Je kan dit bijvoorbeeld heel eenvoudig oplossen door een mooie roll up banner in de aankomsthal neer te zetten. Wel in overleg met de verhuurder natuurlijk, maar zo’n banner neemt niet veel plek in beslag en zorgt er wel voor dat je opvalt. Ook nog eens handig en mooi om bijvoorbeeld mee te nemen als je eens naar een event gaat of iets dergelijks.

3. Goodies

Ik weet zeker dat heel erg veel klanten blij worden van een leuke extra bij hun bestelling, zoals een leuke goodie. Zorg er dan wel voor dat het iets moois is waar ze wat mee kunnen zodat het echt waarde krijgt. Denk bijvoorbeeld aan een mooi notitieboekje! Als je wat meer budget hebt dan kan je mooie notitieboekjes laten bedrukken met jouw logo, maar je kan ook mooie standaard notitieboekjes kopen, laat stickers maken met jouw bedrijfslogo erop en plak deze aan de binnenkant erin. Of zorg dat je deze leuke goodie in een goodiebag van een lokale bingo/quiz/event mag stoppen, wie weet bij welke toekomstige klant het zo terecht komt :)

Het blijft altijd een beetje lastig om algemenere tips te delen, waar echt iedere salon iets mee kan, juist omdat salons een meer persoonlijke aanpak nodig hebben. Toch denk ik dat je hier al best wat mee moet kunnen en het in ieder geval het balletje aan het rollen zet om eens verder/anders te denken als het aankomt op het zichtbaar maken van jouw bedrijf. Mocht je het leuk vinden om eens wat dieper en meer gepersonaliseerd aan de slag te gaan voor jouw salon, neem dan zeker eens contact met me op. Dan brainstorm ik graag met je mee!

Liefs,
Desirée

*

Reacties op dit artikel

    Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.