Media

5 tips om je telefoon op te schonen

26 augustus 2020

tips telefoon opschonen / tips om je telefoon op te schonen
Ik vind het heerlijk om de boel lekker op te ruimen en dan bedoel ik niet alleen de zichtbare dingen zoals spullen in huis, maar ook de PC, tablet, laptop en mobiele telefoon moeten er regelmatig aan geloven. Zo hou je de apparatuur waarmee je werkt troepvrij én maak je deze vaak ook nog weer even sneller. Nog een voordeel: het zal je met zo’n maandelijkse opruimsessie niet snel gebeuren dat je telefoongeheugen vol zit als je foto’s wil maken van je huisdier, kind(eren) of een dagje uit. Ik deel in dit artikel 5 tips met je om je telefoon op te schonen!

1. Schoon je mediagalerij op

Hoe vaak komt het niet voor dat je met je mobiele telefoon van een bepaald moment een leuke foto of video wil maken en dat je eindigt met een hele serie? Door simpelweg zulke series even na te lopen en dubbele, onscherpe en minder mooie beelden te verwijderen scheelt dit – zeker met de hoge resolutie foto’s die telefoons tegenwoordig kunnen maken – heel wat ruimte. Of wellicht kan je eens kijken of foto’s opslaan in de cloud iets voor je is, daar kan je onder andere je beelden opslaan én je kan er zo vanaf al je apparatuur eenvoudig bij.

2. Verwijder apps die je niet gebruikt

Als je je telefoon nieuw in gebruik neemt, dan staan er vaak al een aantal apps op die je niet zal gebruiken. Daarnaast download je wel eens bepaalde apps om ze even uit te proberen of omdat je ze – tijdelijk – nodig hebt bij bijvoorbeeld een uitje. Maar apps nemen vaak redelijk wat ruimte in beslag en dus is het handig om je apps eens onder de loep te nemen en te verwijderen wat je niet gebruikt.

En als je dan toch bezig bent bij de apps van je telefoon, dan kan je hier gelijk ook de apps die je wél houdt opschonen. Door de cache te legen van apps als Facebook, Instagram en zowel de cache als de cookies van je browser maak je al met al ook nog best wat ruimte vrij.

3. Ruimtevreter nummer één: WhatsApp

Via de instellingen van je telefoon kan je in één oogopslag zien welke apps op je telefoon het meest gebruikt worden en de meeste opslagruimte in beslag nemen. Dit zie je bij Android onder Instellingen – Toepassingen – Toepassingen beheren – Alles en bij iPhone onder Instellingen – Algemeen – iPhone opslag. WhatsApp zal hier bij de meeste telefoons zo’n beetje bovenaan te vinden zijn omdat alle gesprekken, gedeelde foto’s, video’s, gifjes en memes een boel ruimte in beslag nemen.

Bepaalde gesprekken kan je vast in z’n geheel verwijderen en anderen zal je even na moeten lopen op informatie die bewaard moet worden en informatie die weg kan. Dit kan even wat tijd in beslag nemen, maar het scheelt echt heel wat ruimte op je telefoon!

4. Maak geheugen vrij op je telefoon

Nu je je telefoon al redelijk wat opgeschoond hebt, kan je ook je telefoon zelf nog even aan het werk zetten. Zo heb je bij bijvoorbeeld een Android telefoon een mapje Apparaatonderhoud dat een scan maakt waarna je bij Opslag met één druk op de knop je telefoon het één en ander laat opschonen. Bij een nieuwe iPhone gaat dat net even anders en zijn er meerdere mogelijkheden, daarvoor is deze video handig om te bekijken. Met deze opschoonfuncties worden bijvoorbeeld overbodige bestanden, logboekbestanden, systeemcaches, downloads etc. gecontroleerd.

5. Gebruik de SD-kaart

Kom je na bovenstaande tips nog steeds ruimte tekort, dan kan je ervoor kiezen om het één en ander aan informatie op te slaan op de SD-kaart van je telefoon. Veel telefoons hebben een kaartsleuf waar je een (micro) SD-kaart in kan stoppen. Vervolgens kan je er bij het opslaan van telefoonnummers, foto’s, apps, video’s en dergelijke voor kiezen om deze op te slaan op de SD-kaart en ook kan je via de instellingen van je telefoon het één en ander verplaatsen naar de SD-kaart. Op deze simpele manier krijg je al snel heel wat meer ruimte op je telefoon.

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

*

Reacties op dit artikel

  • Avatar van Heidi
    Reply Heidi 7 september 2020 at 15:55

    Bedankt voor de tips.
    Af en toe verwijder ik de foto’s wel eens.

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.