Beauty

Foundation Friday | Wet ’n Wild Photofocus foundation

21 augustus 2020

wet n wild photofocus foundation review 1 - Foundation Friday | Wet 'n Wild Photofocus foundation
Ik krijg vaak de vraag naar wat mijn favoriete budgetvriendelijke foundation is, maar eerlijk is eerlijk: die vraag beantwoorden is niet zo gemakkelijk omdat er dan toch vaak een ‘maar’ achter komt. Laat ik er nou vandaag eentje voor je hebben waar maar weinig aan op te merken valt. Dus met recht een budget beauty tip deze keer met de Wet ’n Wild Photofocus foundation in deze uitgebreide Foundation Friday review!

‘Lees ook: bareMinerals original foundation (review).’

wet n wild photofocus foundation review 2 - Foundation Friday | Wet 'n Wild Photofocus foundation

Wet n Wild Photofocus foundation

De belofte

Wet ‘n Wild Photo Focus Foundation is een nieuwe high performing foundation die je huid perfectioneert. Deze unieke foundation geeft een matte flawless finish en zorgt ervoor dat jouw look klaar is voor de perfecte selfie, filters zijn vanaf nu overbodig! De foundation perfectioneert je huid, geeft een matte flawless finish, komt in een high performing formule, een unieke formule en is vegan.

Ingrediënten

Als ik naar de ingrediënten kijk zie ik niet echt wat opvallends; het is een foundation op waterbasis met glycerine en siliconen. Er zijn verder geen opvallende huidverbeterende, verzorgende of hydraterende ingrediënten aan toegevoegd. Dit kan een nadeel zijn als je een wat drogere huid hebt, maar heeft vaak als voordeel dat hij langer zal blijven zitten en echt meer als een ‘canvas’ basis zal dienen voor de rest van je make-up.

Prijs & Verkrijgbaarheid

De Wet n Wild Photofocus foundation is online bij verschillende webwinkels te vinden. Zelf kocht ik hem bij Boozyshop, waar hij voor €6,95/30ml verkrijgbaar is in zes kleuren. Geen heel grote kleurenrange en je moet maar net geluk hebben, maar dan heb je hiermee zeker een heel erg mooie budgetfoundation te pakken.

wet n wild photofocus foundation review 4 - Foundation Friday | Wet 'n Wild Photofocus foundation wet n wild photofocus foundation review 5 - Foundation Friday | Wet 'n Wild Photofocus foundation wet n wild photofocus foundation review 6 - Foundation Friday | Wet 'n Wild Photofocus foundation

Review

Laat ik maar gelijk met een nadeel binnenkomen in de review: de verpakking. Niks mis met de kleuren of de keuze voor glas, maar wel voor de grote opening (hij loopt zó leeg als je hem per ongeluk laat vallen) en het ‘applicatorstaafje’. Ik had er liever een pompje op gehad zodat je daarmee netjes kan doseren. Maar verder is het handig dat het een transparant flesje is zodat je goed kan zien welke kleur je in handen hebt en hoeveel product er nog in zit.

Ik heb deze foundation zelf in de kleur Nude Ivory, een lichte kleur met een neutrale ondertoon. Ik kies de laatste tijd vaker voor een foundation met een minder specifiek koele ondertoon omdat een meer neutralere ondertoon de roodheid in mijn huid meer neutraliseert en dat vind ik erg mooi. Het is niet eens de lichtste kleur en een goede match voor mijn iets zongekuste huidje, dus ik gok dat ik voor de herfst- en wintermaanden ook nog een match kan vinden, aangezien mijn huid dan iets lichter is.

De foundation heeft geen heel opvallende geur, maar wel een redelijk dunne textuur. Persoonlijk vind ik zo’n dunnere textuur wel gemakkelijk om de foundation mooi in de huid te kunnen blenden, maar verwacht er geen full coverage mee te bereiken. De dekking vind ik dan ook eerder medium te noemen; hij egaliseert duidelijk de huid, neutraliseert roodheid, bedekt kleine plekjes en de pigmentvlekken redelijk en heeft als voordeel dat hij met een tweede laagje hier en daar nog best mooi op te bouwen is waardoor een losse concealer overbodig wordt. De finish is duidelijk aan de matte kant, maar dan zónder dat hij droge plekjes op laat vallen (mits je vooraf goed hydrateert, in dunne laagjes werkt en de tijd neemt hem te blenden). Even afpoederen, een blush en een lipbalm erbij en ik ben good to go. Wow! En ja, gedurende de dag blijft hij ook nog eens verrassend goed zitten, zélfs met die tropische dagen die we gehad hebben. Ik ben de laatste tijd meer een voorstander van een meer glowy finish, maar ik zet deze foundation zeker in mijn privé stash voor etentjes, lange dagen buiten de deur etc. waar ik liever kies voor een mattere uitrstraling + losse highlighter.

En ohhh, wat suf! Ik kwam er ná het ontvangen van mijn bestelling achter dat er ook een dewy variant op deze Wet n Wild Photofocus foundation bestaat.. Als het goed is dus dezelfde eigenschappen, maar dan een minder matte finish. Die moet ik dus ook maar eens gaan testen om ze eens naast elkaar te kunnen leggen :)

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Yvon
  Reply Yvon 24 augustus 2020 at 18:20

  Ik ben echt al jaren op zoek naar een goed dekkende foundation die niet afgeeft op mijn witte werkkleding ….

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 1 september 2020 at 13:45

   Dat is helaas ook wel een lastige combinatie.. De meeste foundations geven nou eenmaal af. Maar, er gaat er binnenkort eentje voorbijkomen in deze rubriek die dicht in de buurt komt van én goed dekkend én goed blijven zitten!

 • Avatar van Anita
  Reply Anita 21 augustus 2020 at 11:33

  Klinkt als een hele fijne foundation. Ik snap wel dat veel mensen gek zijn op deze foundation. Het is alleen jammer dat de kleuren keuze zo klein is in Nederland. In Amerika zijn er wel meerdere kleur opties.

  De dewy variant schijnt ook echt super te zijn.

  Wederom staat ook deze foundation jou super.

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.