Beauty

Foundation Friday | Becca Ultimate Coverage

11 september 2020

Becca Ultimate Coverage foundation review
Ik kreeg al een paar keer de vraag of ik een echt goed dekkende foundation aan kon raden, die niet afgeeft op kleding zoals bij de hals, het knuffelen of op een mondkapje én het liefst ook natuurlijk oogt. Eerlijk gezegd kon ik er zo snel geen noemen die aan deze specifieke wensen voldoet.. En dus begon ik aan een zoektocht, probeerde ik er verschillende uit en kan ik inmiddels zeggen dat je met de Becca Ultimate Coverage foundation héél dicht in de buurt komt van dit wensenlijstje!

‘Lees ook: Foundation Friday | NYX Born to Glow!.’

Becca Ultimate Coverage foundation review

Becca Ultimate Coverage 24 hour foundation

De belofte

“Een volledig dekkende vloeibare foundation met een 24-uur houdende waterbestendige dekking voor een ademende, natuurlijke finish. BECCA Cosmetics’ beste foundation om onmiddellijk alle huidproblemen te camoufleren – van het bedekken van poriën en acne tot hyperpigmentatie en roodheid. De formule die heeft bewezen 24 uur lang kleurvast te blijven, balanceert gecoate pigmenten met water voor een smetteloze, volledig dekkende look met een onzichtbare, natuurlijke finish. De ademende en vocht-, zweet-, water- en smeerbestendige volledig dekkende foundation smelt samen in de huid en bedekt 24 uur lang alle imperfecties zonder de poriën te verstoppen of er geplamuurd uit te zien, met continue hydratatie. Deze foundation is niet-comodegeen.”

En dan staat er op de verpakking ook nog vermeld dat je bovenstaande beloftes met slechts één pompje product kan bereiken..

Ingrediënten

Dit is een foundation op basis van verschillende siliconen en water, een hoog percentage aan kleurpigmenten en verder onder andere hydraterende glycerine aan toegevoegd is, maar verder geen noemenswaardige huidverzorgende ingrediënten. Bij dekkende longlasting foundations zien we zulke ingrediëntenlijstjes wel vaker, omdat verzorgende en voedende ingrediënten een foundation nou eenmaal minder dekkend, natuurlijker en minder langhoudend maken.

Prijs & Verkrijgbaarheid

Deze foundation is in Nederland online op verschillende plekken te koop. Ik bestelde hem zelf bij Parfumerie Douglas voor €39,77/30ml en hij is in 24 kleuren verkrijgbaar, variërend van zeer licht tot intens donker qua kleurdiepte en met verschillende ondertonen.

Becca Ultimate Coverage foundation review Becca Ultimate Coverage foundation review

Review

Waar ik tot ongeveer een jaar geleden wel echt een voorkeur had voor de goed-dekkende-foundations, ben ik nu meer een liefhebber van een medium dekking met een natuurlijkere finish. Dit, omdat ik steeds meer tevreden ben met mijn huid en daardoor ook duidelijk minder dekkende producten nodig heb. Daarnaast speelt het ook zeker mee dat de meeste full coverage foundations nu eenmaal niet heel goed samen gaan met een drogere huid: vaak trekken ze in lijntjes, accentueren ze velletjes en droge plekjes en is de finish wat matter zodat een drogere huid er juist nóg droger uit ziet.

Ik was dus zeker een beetje sceptisch toen ik aan de slag ging met deze foundation. Maar vanwege de meerdere gelijke verzoekjes naar een foundation met goede dekking, die niet afgeeft én natuurlijk oogt vond ik het ook wel weer een leuke uitdaging om aan te pakken. Na een flinke zoektocht kwam ik uit bij deze Becca Ultimate Coverage foundation en werd ik zo nieuwsgierig dat ik besloot deze eens goed uit te gaan testen. Een aantal anderen met dezelfde beloftes maakten die niet waar en dus was ik benieuwd wat deze wat meer high-end foundation zou doen.

De verpakking vind ik in ieder geval erg mooi, juist door de eenvoud van een transparante ronde glazen flacon met een zilverkleurige dop en een handig pompje dat de foundation hygiënisch doseert. Ik heb deze foundation in de kleur 1N2 Porcelain, de derde kleur in de kleurenrange en eentje met een neutrale ondertoon. Qua kleur is hij op dit moment – vanwege een zomertintje – nét eventjes iets te licht, maar wat verder in de herfst en winter zal het een goede match zijn. Qua ondertoon is hij ook erg mooi; niet te warm/oranje of te koel/roze en hij neutraliseert hierdoor de roodheid in mijn gezicht goed zonder het geheel te ‘geel’ te maken.

Becca Ultimate Coverage foundation review Becca Ultimate Coverage foundation review Becca Ultimate Coverage foundation review

Aangezien de verpakking uitgaat van één pompje voor het beloofde effect, ben ik ook gaan werken met één pompje. WOW! De dekking van deze foundation is wel echt heel erg goed en duidelijk dicht tegen het full coverage aan. Mocht je nou echt wat opvallende hyperpigmentatie of andere opvallende plekjes hebben, dan kan je deze foundation mooi opbouwen met een tweede laagje en zie je er zeker niks meer van terug. A little goes a long way en even de tijd nemen om hem mooi uit te werken draagt zeker bij aan het resultaat. Het is qua textuur een wat vollere foundation die redelijk vlot droogt. Fijn voor de mensen met een wat vettigere tot normale huid, maar als je een normale tot droge huid hebt dan moet je duidelijk wat sneller werken. Mijn tip voor de drogere huidtypes: breng na het reinigen een goede moisturizer aan en een hydraterende of voedende primer, laat dit even intrekken en breng dan de foundation aan. Dit maakt bij deze Becca Ultimate Coverage foundation een wereld van verschil met hoe het eindresultaat wordt. Ik heb de foundation trouwens met mijn vingers, een platte kwast en een kabuki brush getest en vind uiteindelijk met mijn vingers het prettigst werken.

De finish van deze foundation is minder mat dan ik had verwacht en daar ben ik met mijn drogere huid heel erg blij mee. Je kan de finish het beste omschrijven als een satijnmatte uitstraling. Ik skip na deze foundation mijn concealer en maak mijn lookje af met een subtiel laagje poeder, een bronzer, blush, highlighter, taupe oogschaduw, een likje mascara (jep, de wimperextensions zijn tóch weer weg..) en een lippenbalsem en dit blijft zonder problemen de hele dag zitten. Zelfs met een warmere dag waarbij ik toch een aantal keer licht bezweet raakte, bleef mijn make-up op haar plek. Ik zit gedurende de dag redelijk vaak aan m’n neus en leun mijn gezicht nog wel eens op mijn hand, waardoor de foundation rondom mijn neus en op mijn wang vaak als eerste verdwijnt, maar met deze foundation heb ik daar geen last van. Je ziet aan het eind van de dag (zie laatste foto) hooguit een klein beetje meer glans onder mijn oog/naast de neus, maar amper tot geen creasing, geen droge plekjes die geaccentueerd worden en het lijkt net alsof mijn make-up er amper een uurtje op zit. En ook na een warm OV-tripje met wit stoffen mondkapje zit er niks aan de binnenkant.

Ik ben zéker onder de indruk van deze foundation en durf wel te zeggen dat hij mijn vroeger zo geliefde Estée Lauder Double Wear foundation van de eerste plek heeft geschoven als het op een fullcoverage foundation aankomt. Maar.. je moet wel van een foundation met flinke dekking houden, even de tijd nemen om hem mooi uit te blenden en – heb je een drogere huid – skip dan zeker een goede hydraterende primer niet als tussenstap.

–> Wat is jouw favoriete foundation? En van welke foundation zou jij wel eens een uitgebreide review willen zien?

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

  • Avatar van Valerie
    Reply Valerie 11 november 2020 at 11:07

    Heb deze gekocht op basis van uw review en ben er super tevreden over. Zo zuinig en mooi !

  • Avatar van nicole
    Reply nicole 11 september 2020 at 08:59

    Ziet er prachtig ui

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.