Beauty

Foundation Friday | Mijn favoriete foundations van dit moment

25 september 2020

favoriete foundations (droge huid)
Nu we alweer een heel aantal foundations in deze Foundation Friday rubriek verder zijn en er ook daarnaast best wel een boel foundations door mij getest worden, krijg ik vaak de vraag welke mijn favorieten zijn die ik er zelf ook echt regelmatig of zelfs dagelijks bij pak. Hier hoefde ik eigenlijk niet eens lang over na te denken en dus zette ik mijn favoriete foundations van dit moment graag voor je op een rij, inclusief voor- en nafoto’s en uitleg waarom ze zo fijn zijn!

Mijn favoriete foundations van dit moment

Bij onderstaand rijtje moet ik eigenlijk wel een korte disclaimer delen. Want iedere huid is anders en iedereen heeft weer andere wensen in de zoektocht naar de perfecte foundation. Ik heb zelf een wat drogere huid, heb een voorkeur voor een goede medium dekking, heb wat lichte roodheid en vlekken die ik graag egaler wil maken en twee pigmentvlekken op mijn jukbeenderen die ik minder op wil laten vallen. Onderstaande foundations checken alle genoemde wensen én combineren ook nog eens heel fijn met mijn drogere huid :)

‘Lees ook: Skincare | Waarom een huidolie een must have in je routine is!’

L'Oréal Infaillible 24H Fresh Wear foundation review (25 Ivory Rose) L'Oréal Infaillible 24H Fresh Wear foundation review (25 Ivory Rose)

L’Oréal Infaillible 24H Fresh Wear foundation

Laat ik maar met de meest budgetvriendelijke foundation in het rijtje beginnen: de L’Oréal Infaillible 24H Fresh Wear foundation. Het is een wat dunnere foundation met een redelijk goede dekking, maar de formule voelt heel luchtig/fris aan op de huid en daarmee scoort hij zeker punten. Door de satijnen finish is hij niet te glanzend of te mat en hij is redelijk longwearing en touchproof.

–> Deze L’Oréal foundation is onder andere bij bol.com te koop voor €13,00 (aanbieding). Lees de uitgebreide review over deze foundation hier.

IT Cosmetics CC Cream Illumination review/ervaring Fair IT Cosmetics CC Cream Illumination review/ervaring Fair

IT Cosmetics CC+ Cream Illumination

Naar deze grijp ik eigenlijk standaard als ik merk dat mijn huid wel wat extra’s kan gebruiken als het op huidverzorging aankomt, want dit is méér dan alleen een foundation. De hype rondom dit product snap ik wel hoor, want het heeft een heel mooie ingrediëntenlijst met huidverzorgende en huidverbeterende bestanddelen, daarnaast biedt hij een mooie dekking zonder een maskergevoel én laat hij de huid stralen. De winnaar als het op een aanrader voor droge huidjes aankomt!

–> Deze IT Cosmetics CC+ Cream is bij ICI PARIS XL voor €39,50. Lees de uitgebreide review over dit product hier.

bareMinerals original foundation review (moonlit magic kit) bareMinerals original foundation review (moonlit magic kit)

bareMinerals Original Foundation

Jaren geleden (en dan echt een jaar of 8-10?) was ik echt een groot fan van minerale foundation, er was toen een enorme hype rondom minerale make-up en met allerlei forums werden er groepsbestellingen vanuit het buitenland georganiseerd. Té leuk om aan terug te denken hoe alles zo veranderd is en gek eigenlijk hoe deze hype op een gegeven moment simpelweg weg-ebte. Uit pure nieuwsgierigheid en na het zien van een YouTube filmpje besloot ik de bareMinerals foundation een kans te geven en ik kocht hem in een mooie kit met bijpassende kwast.

Je moet duidelijk van een foundation met een wat meer glanzende finish houden, maar als dat zo is: try this one! De poederfoundation versmelt door de combinatie met de natuurlijke vetten in je huid en je dagverzorging tot een romig geheel met een medium dekking en een heel natuurlijke finish. Deze poederfoundation is daarnaast plaatselijk wat meer op te bouwen, waardoor ik zelfs m’n pigmentvlekken er goed mee kan verdoezelen zonder een afzonderlijke concealer nodig te hebben. Yay!

–> De bareMinerals foundation is te koop bij Parfumerie Douglas voor €32,65. Je kan mijn uitgebreide review over deze foundation hier lezen.

armani luminous silk foundation review (2) armani luminous silk foundation review (2)

Armani Luminous Silk foundation

En dan de foundation die ik al jaren in mijn hoofd had om eens uit te proberen, maar de prijs hield me eerlijk gezegd toch wel wat tegen.. Nadat er meerdere vragen binnenkwamen of ik deze foundation eens kon reviewen én er een mooie actie was bij Lookfantastic besloot ik er maar eens voor te gaan. En het is sinds ik hem in huis heb de meestgebruikte foundation die ik heb, dus dat zegt eigenlijk al alles. Een mooie verpakking, fijne textuur, geeft een blurr-effect op de huid, heeft een mooie dekking zonder masker-effect en laat mijn huid er de hele dag (en dan ook echt tot ’s avonds laat) mooi uitzien en combineert ook nog eens fijn met mijn drogere huid. Love it!

–> Deze Armani foundation is verkrijgbaar voor €48,95 bij Lookfantastic en met de code NL15 krijg je er nog 15% korting op. Lees mijn uitgebreide review over deze foundation hier.

Wat is op dit moment jouw favoriete foundation? En van welke foundation zou jij wel eens een uitgebreide review terug willen zien?

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

  • Avatar van Aletta
    Reply Aletta 30 september 2020 at 19:57

    Hoi Desirée, ik lees altijd met plezier jouw Foundation Friday posts, en ben met jou fan van minerale foundation.
    Waar ik ook benieuwd naar ben, is de Erborian CC Cream, verkrijgbaar in 2 kleuren. Zou je deze eens willen testen?

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.