Beauty

Getest | Cibdol gezichtsverzorging met CBD

6 september 2020

gezichtsverzorging met CBD (Cibdol ervaring/review)
Ik heb inmiddels al een aantal keer over producten met CBD geschreven; van CBD olie tot aan CBD koffie en over CBD in verzorgingsproducten voor het lichaam en in haarproducten. Maar gezichtsverzorging met CBD was een heel nieuwe wereld voor me. De afgelopen tijd heb ik dit uitgebreid getest met de skincare van Cibdol en ik vertel je er graag wat meer over in dit artikel.

‘Lees ook: CBD olie, wat is het & wat kan het voor je doen?

gezichtsverzorging met CBD (Cibdol ervaring/review)

Cibdol

Cibdol is een merk uit Zwitserland dat allerlei CBD producten in het assortiment heeft, van CBD olie tot aan supplementen en verzorgingsproducten met CBD. Ze werken enkel met CBD van de hoogste kwaliteit, verkregen uit eersteklas Europese hennep en ze streven ernaar de meest pure CBD op de markt te brengen die geheel THC-vrij is.

De voordelen van CBD voor je huid

CBD heeft een heleboel gezondheidsvoordelen en voor de huid staat deze stof vooral bekend om de kalmerende werking en dat het de huid activeert om gezonder te worden. Het kalmerende effect komt voort uit het relaxerende effect van CBD op de huid. Zo zorgt het ervoor dat de huid minder heftige reacties zal vertonen waardoor de textuur gladder wordt, je huid minder droog zal worden, roodheid zal verminderen en haar natuurlijke glans terug zal krijgen. Let op: deze voordelen heeft het stofje CBD op de huid, niét hennepzaadolie. Het moet dus echt duidelijk op de verpakking en in de ingrediëntenlijst staan als CBD/cannabidiol, het liefst met de percentages erbij.

Om de werkzame bestanddelen van CBD optimaal in een hoge concentratie aan de cellen en weefsels af te kunnen geven maakt Cibdol gebruik van liposomen in de huidverzorgingsproducten. Dit zijn een soort kleine beschermende ‘bolletjes’ waarmee actieve ingrediënten zoals CBD sneller en in een hoge concentratie door celmembranen kunnen doordringen.

Ingrediënten

Als ik kijk naar de Cibdol gezichtsverzorging met CBD dan heeft deze heel erg duidelijke ingrediëntenlijsten waar ook duidelijk de hoeveelheid CBD per product vermeld staat, en dat zijn best hoge percentages! Zo bevat het serum 60mg CBD per 30ml, de oogcrème 26ml CBD per 13ml en de crème 100mg CBD per 50ml.

Verder zit er in de producten onder andere (variërend per product) glycerine, shea boter, vitamine E, zonnebloemolie, retinol (vitamine A), hyaluronzuur, aloë vera, panthenol, soja- en rijstproteïnen, mangoboter en kokosextract. Géén uitdrogende/ontvettende alcoholen en er is slechts een klein beetje parfum aan toegevoegd. Good to know: zowel het serum, de oogcrème als de gezichtscrème zijn vegan.

Prijs & Verkrijgbaarheid

Cibdol heeft een heel assortiment aan beautyproducten zoals gezichtsverzorging met CBD. De producten zijn zowel los te koop met een prijs variërend van €5,95 tot €24,95 per stuk. Maar er zijn ook sets verkrijgbaar, zoals de CBD Anti-Age schoonheidsset zoals je in dit artikel voorbij ziet komen. Met de aanschaf van een set krijg je zo’n 30% korting en betaal je voor de vier producten (lipbalm, serum, oogcrème en anti-afeing cream) een totaalprijs van €48,16.

–> Neem een kijkje op de website van Cibdol voor het gehele assortiment.

gezichtsverzorging met CBD (Cibdol ervaring/review)

Mijn ervaring

Nu ik de producten een aantal weken uitgeprobeerd heb, kan ik een mooie mening vormen over deze Cibdol CBD producten. De verpakkingen vind ik allereerst best wel mooi en fris qua vormgeving. Okee okee, ik had de crème liever in een tube of pompje gezien omdat dat hygiënischer is en werkzame bestanddelen zo beter behouden blijven, maar ik weet dat veel mensen het gewoonweg lekker vinden om een lik crème uit een potje te pakken met de vinger.

Het oogserum voelt door de ijzeren rol-applicator lekker verkoelend aan op de huid, trekt snel in en heeft een heel fijne hydraterende werking zonder té voedend te zijn. Zo kan je hem dus ook goed overdag en zelfs onder make-up gebruiken zonder dat je concealer gaat creasen of je mascara zal gaan stempelen op de huid. Iets dat beide vaak voorkomt bij een te ‘volle’ oogcrème.

Het serum is misschien wel mijn favoriete product, omdat hij zo lekker fris aanvoelt op de huid en snel intrekt en je gelijk een hydraterend en kalmerend effect merkt. Dit komt vast door de hoge concentratie aan aloë vera, iets waar mijn droge en vochtarme huid gek op is.

De crème heeft een iets rijkere textuur en voelt duidelijk meer verzorgend aan. Dat komt doordat hier onder andere shea boter aan toegevoegd is. Zeker in combinatie met het serum meer een product voor in de avond en eventueel nog mooi aan te vullen met een druppeltje huidolie eronder. Voor overdag gebruik ik liever een iets lichter product mét SPF.

De lippenbalsem heeft een lekker voedende textuur vanwege de mangoboter en daar komt ook de iets zoetige smaak vandaan. Verder geeft hij een subtiel glansje aan de lippen en blijven deze lekker zacht en soepel, terwijl ik normaal in deze tijd van het jaar met het wisselen van de seizoenen al wel wat drogere lippen begin te krijgen.

gezichtsverzorging met CBD (Cibdol ervaring/review) gezichtsverzorging met CBD (Cibdol ervaring/review)

Overall? Ik vind dat de producten een heel erg mooie kwaliteit/prijsverhouding hebben; ze bevatten mooie ingrediënten in hogere percentages en dat voor een heel erg redelijke prijs. Daarnaast werken ze ook nog eens prettig en reageert mijn huid er positief op. Ja, zeker een aanrader om eens uit te proberen en ik denk dat veel verschillende huidtypes hiermee uit de voeten kunnen! Of ik nu na een paar weken al echt iets van de anti-age werking merk durf ik zo niet te zeggen, maar mijn huid lijkt wel net even iets minder droog, reageert minder snel qua roodheid en vlekken én voelt lekker zacht en soepel aan. Een positieve eerste ervaring met skincare met CBD dus :)

–> Heb jij wel eens producten of gezichtsverzorging met CBD olie gebruikt?

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

*

Reacties op dit artikel

    Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.