Fashion

On trend | 7x de leukste jassen voor de herfst

10 september 2020

jassen trends herfst 2020
Nog een paar weken en dan begint officieel pas de herfst, maar het is duidelijk dat de temperatuur aan het dalen is en de dagen meer en meer gevuld zijn met wind en regen. Tijd voor een update van je garderobe om helemaal herfstproof te zijn. En hoe begin je dat beter dan met een nieuwe jas? Zo kom je in ieder geval droog en warm op je werk, met je kids op het schoolplein of bij een afspraak. Ik zet hieronder de jassen trends voor de herfst van 2020 én een aantal leuke opties voor je op een rij!

‘Lees ook: Love it! | Mijn nieuwe Keecie tas.’

jassen trends herfst 2020

Dit zijn dé jassen trends voor de herfst

Een lange mantel

Ze waren in voorgaande jaren ook al hier en daar te spotten, maar dit jaar kan je er echt niet meer omheen: de klassieke mantel maar dan in een lang model. Ikzelf moest er een beetje aan wennen, maar heb er inmiddels een zwak voor en kocht er voor de herfst en winter eentje van Scotch&Soda. Love it! Vaak zijn deze jassen uitgevoerd in een wolmix, dus niet echt bestand tegen de regen maar ze zijn hierdoor wél lekker warm en door de lengte ook nog eens fijn te dragen over rokken en zelfs langere jurken.

1. Zo vind ik zelf deze lange mantel van het merk Beaumont (€279,95) die ik bij de Bijenkorf spotte wel echt heel erg mooi, zéker ook in de fellere fuchsiaroze kleur. Maar ik heb dan ook een zwak voor roze ;) Hij is er trouwens ook in een warmere camel-kleur en in klassiek zwart. Mocht je nu ook je zinnen op zo’n lange jas hebben gezet, dan kan ik je ook aanraden eens bij MANGO te kijken. Die hebben er ook een aantal in mooie kleuren en modellen in de nieuwe herfstcollectie zitten ♥

jassen trends herfst 2020

De trenchcoat

Geen trend meer te noemen, maar duidelijk een blijvende klassieker die iedere herfst en lente weer terug komt. En daarmee een goede rede om in een model van goede kwaliteit te investeren, want deze kan makkelijk jaren meegaan. Voordeel: door het model en de tailleriem geeft een trenchcoat ook nog eens een mooie vorm en optische lengte mee aan je figuur. Win-win!

2. MANGO Polana trenchcoat met ceintuur in nuderoze, €69,99
3. InWear Jojoiw lange trenchcoat met ruitpatroon, €134,97 (sale)

jassen trends herfst 2020

Voor echte koukleumen

Ben je een enorme koukleum en sta je met temperaturen rond de tien graden al te klappertanden, dan kan je het beste uitkijken naar een goede dames winterjas. Zo eentje die alles heeft; een langere lengte zodat je billen en benen ook warm blijven, een capuchon en waterdichte stof zodat je hem ook met regen, wind en sneeuw kan dragen en een goede vulling die als een fijn thermolaagje werkt. Ik zocht er alvast een paar uit die hieraan voldoen:

4. Phase Eight winterjas met thermofunctie en volledige voering van dons, €149,50 (sale)
5. Marco Polo gewatteerde parka met thermofunctie en warme voering, €289,95

jassen trends herfst 2020

De regenjas

Het mag duidelijk zijn dat je in een land als Nederland niet onder een jas uit kan die echt goed beschermt tegen gure wind en flinke regenbuien. Sinds een paar jaar zien we dat de regenjas ook meer en meer als gewone jas gedragen wordt en vooral de dames regenjas van America Today is heel erg populair. Ze zijn gemaakt van gerecyclede petflessen, verkrijgbaar in twee lengtes en veel verschillende kleuren, je kan kiezen tussen een luchtigere stoffen voering of een warme voering van fleece/teddy waardoor ze niet zo plakken en zweterig zijn als de ouderwetse regenjassen, zijn door de getapete naden ook nog eens goed bestand tegen wind en regen én hebben een ruime capuchon waardoor je haren en gezicht ook goed droog blijven.

6. America Today langere Janice Teddy regenjas met fleecevoering, €89,99
7. America Today kortere Janice regenjas met zachte voering, €59,99

–> Ben jij al geslaagd voor een mooie herfstjas voor dit jaar? Of heb je een bepaald model op het oog waar je nog naar op zoek bent?

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

*

Reacties op dit artikel

  • Avatar van Daenelia
    Reply Daenelia 15 september 2020 at 16:16

    Ik heb nog zoveel jassen hangen van voorgaande jaren die prima passen in de huidige trends. Dus dit jaar sla ik echt even over voor nieuwe herfst- en winterjassen.

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.