Huis & interieur

Home | Tips om je keuken mooi te stylen

28 september 2020

keuken mooi stylen tips
De keuken wordt meer en meer een volwaardig onderdeel van ons huis. In veel huizen is er sprake van een open keuken, waardoor deze vrijwel één geheel vormt met de woonkamer. In andere gevallen is er gekozen voor een grote keuken waar zich ook een deel van het dagelijks leven afspeelt, de zogenaamde woonkeuken. Hier vind je vaak een grote eettafel waar niet alleen aan gegeten wordt, maar ook gezellig aan geborreld of gewoon gekletst. De keuken neemt een steeds centralere rol in ons dagelijks leven in, en dus willen we ons er goed voelen. Maar hoe style je je keuken eigenlijk precies in de sfeer die je in gedachten hebt? In dit artikel lees je enkele tips om direct mee aan de slag te kunnen gaan :)

Tips om je keuken mooi te stylen

De keuken als onderdeel van het huis

Natuurlijk, de keuken is altijd al een onderdeel van het huis geweest. Vroeger was het alleen een ruimte waar je uitsluitend kwam om maaltijden te bereiden of de afwas te doen. Eentje die je niet per se met heel veel zorg inrichtte. Je koos voor een keuken die praktisch was en een beetje je smaak, en daar deed je het dan mee, net zolang tot hij aan vervanging toe was.

Dat is tegenwoordig wel anders. Zeker bij een open keuken, die al jarenlang de normaalste zaak van de wereld zijn, werd de keuken opeens een ruimte die je wel een beetje leuk en netjes moest – en wílde – houden. Je zat er toch tegenaan te kijken vanuit je woonkamer, tenslotte en je wilt graag dat het één geheel is. De vieze vaat nog een tijdje op het aanrecht laten staan is dan geen optie meer, en keukenkastjes die totaal niet matchen met de rest van je interieur ook niet. De basis moet goed zijn, en passen bij de rest van het huis. Maar ook de accessoires moeten bij voorkeur een beetje leuk matchen.

‘Lees ook: IKEA hack | Maak van je IKEA keuken een design keuken met KOAK Design.’

keuken mooi stylen tips

Hoe maak je het af?

Een keuken laten plaatsen in een kleur en stijl die past bij de rest van je woonkamer is de eerste stap, maar dan ben je er nog niet. Niet als je het echt goed wilt doen. Je wilt ook dat de verdere uitstraling van je keuken een beetje klopt. Is de basis van je keuken licht, net als in je woonkamer, dan wil je wat mooie accenten aanbrengen op de manier waarop je dat in de woonkamer ook hebt gedaan. Gelukkig lukt dat in de keuken ook steeds beter. Er zijn bijvoorbeeld prachtige keukenmachines te koop, in alle kleuren van de regenboog. (Hallohooo, mooie KitchenAid!) Wil je rood, groen, oranje of zilver? Alles kan. Maar ook zwarte apparatuur wordt steeds meer verkocht omdat dit goed aansluit bij de industriële trend, denk bijvoorbeeld aan een mooie zwarte waterkoker. Fabrikanten zien steeds meer in dat ook een keuken gestyled wordt, en bieden je volop keuze om je keuken van top tot teen te laten matchen met jouw voorkeuren en, niet onbelangrijk, de rest van je huis.

En om de keuken ‘eigen’ te maken kan je ook in deze ruimte gerust een aantal persoonlijke items neerzetten en vergeet vooral de verse kruiden en/of een mooie plant niet voor wat kleur en om de keuken tot leven te laten komen!

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

*

Reacties op dit artikel

    Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.