Beauty

Herfst musthave | Laat je huid stralen met een huidolie

9 september 2020

Laar je huid stralen met huidolie (tips)
Het is duidelijk dat er een wisseling van de seizoenen aankomt. Die lagere temperaturen en het gure weer en het minder (actief) buiten zijn werkt ook door op de conditie van je huid. Vaak begint deze daardoor nu al wat droger en minder soepel aan te voelen en kan je merken dat het wel een oppepper kan gebruiken. Het is misschien nog iets te vroeg in het seizoen om je hele routine te veranderen, maar het toevoegen van een goede huidolie kan al veel doen en laat je huid stralen. Wat mij betreft een musthave! Ik vertel je waarom én deel 5 fijne gezichtsoliën met je.

‘Lees ook: Het resultaat van mijn brow lift/brow lamination.’

Laar je huid stralen met huidolie (tips)

Waarom een huidolie?

Een huidolie is een voedend product, dat ervoor zorgt dat je huid minder droog en weer lekker soepel aan zal voelen. Daarmee geeft het echt een boost aan je huid en zeker bij langdurig gebruik zal je merken dat het je huid weer laat stralen en ook fijne rimpeltjes en droogtelijntjes minder laat opvallen. Heb je last van een droge huid die jeukt en komen er al snel velletjes? Ook dat zal door een huidolie al snel gaan verminderen. Daarnaast geeft een gezichtsolie een beschermend laagje waar je je huid zeker in de koudere seizoenen een plezier mee doet.

Tips voor het gebruik van een huidolie

Er is echt voor ieder huidtype en iedere voorkeur een passende huidolie te vinden; zelfs wanneer je een vettere huid hebt of als je niet van dat vettige gevoel van een olie houdt. Zo zijn er ‘droge’ oliën die heel snel intrekken of is het simpelweg een kwestie van doseren en het op de juiste manier in je verzorgingsroutine verwerken.

Je kan een huidolie het beste in de avond aanbrengen, nadat je je gezicht hebt gereinigd en een lotion of tonic hebt gebruikt. Vervolgens breng je een paar druppels olie aan door deze eerst tussen je vingertoppen op te warmen en vervolgens zacht op je huid in te masseren.

Zo gebruik je een huidolie in plaats van je standaard nachtcrème en dit zal voldoende voedend zijn voor mensen met een normale tot droge huid. Heb je een vettigere huid dan kan je een olie het beste direct na het aanbrengen van een lotion of tonic gebruiken wanneer je huid echt nog wat vochtig is óf vermeng je een druppel (of twee) met je nachtcrème. Zo kan je zelfs een heel kleine hoeveelheid olie heel erg gemakkelijk verspreiden en zal het sneller opgenomen worden door de huid. Bij het gebruik van een juiste olie kan deze er zelfs voor zorgen dat de huid minder vet wordt, maar wél mooi en gezond zal gaan stralen. Heb je last van een droge tot zeer droge huid dan kan je na het inmasseren van een huidolie ook nog je normale nachtcrème aanbrengen en gebruik je de olie meer als extra voedende tussenstap.

Die laatste restjes olie die na het aanbrengen op je vingertoppen achterblijven kan je op je nagelriemen, ellebogen of de puntjes van je haren aanbrengen. Zo krijgen die drogere delen ook even wat extra’s :)

Laar je huid stralen met huidolie (tips)

Een fijne huidolie voor ieder huidtype

Ik laat je hierbij graag een aantal mooie huidoliën zien waar ik persoonlijk heel enthousiast van ben. Laat je niet misleiden omdat sommige oliën de naam ‘serum’ dragen, de getoonde producten in dit artikel vallen toch echt onder de huidoliën.

– Kiehl’s Midinight Recovery Concentrate 15ml, €26,00 (review)
– Biodermal Renewing Face Oil 30ml, €29,99 (review)
– Lavido Replenishing face serum 30ml, €65,00 (o.a. te koop bij Cosmania)
– Esse Probiotic Serum 30ml, €115,00 (o.a. te koop bij Skin District)
– Chatelier Pure Cell Protection 30ml, €139,95 (te koop via Chatelier Cosmetics)

De meeste huidoliën zijn net even wat prijziger in aanschaf dan bijvoorbeeld een nachtcrème. Dat heeft te maken met de hoge concentratie aan werkzame bestanddelen en vaak zijn de gekozen ingrediënten nou eenmaal prijzige stofjes om te produceren. Wel heeft een huidolie als voordeel dat het heel zuinig in gebruik is; vaak zijn twee à drie druppels voldoende voor je gezicht en hals.

–> Ben jij ook zo’n fan van het gebruiken van een huidolie? Welke van bovenstaande oliën spreekt jou het meeste aan of welke is thuis jouw eigen favoriet die je aan kan raden eens uit te proberen?

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

    Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.