Beauty

Foundation Friday | L’Oréal True Match foundation

18 september 2020

L'Oréal True Match foundation review/ervaring/test
Vandaag niet alleen een heel budgetvriendelijke foundation in deze rubriek, maar ook nog eens eentje die gewoon ‘om de hoek’ in een drogisterij te koop is zodat je de kleuren kan zien en testen. Scheelt een heleboel online zoeken naar reviews en wellicht alsnog een verkeerde kleur bestellen.. Vandaag aan de beurt: de L’Oréal True Match super-blendable foundation!

‘Lees ook: Becca Ultimate Coverage foundation (review).’

L'Oréal True Match foundation review/ervaring/test

L’Oréal True Match foundation

De belofte

“De L’Oréal True Match foundation geeft een natuurlijk make-up resultaat. Dit komt doordat de foundation perfect blendt met jouw huid. De foundation is verrijkt met verzorgende ingrediënten en hyaluronzuur zodat de huid er niet alleen egaler uitziet, maar ook goed verzorgd wordt. De huidvriendelijke True Match foundation formule helpt de huid te verbeteren. Na 2 weken gebruik kan de foundation al voor huidverbetering zorgen. Deze hydraterende foundation is geschikt voor alle huidtypes en kan dus ook door mensen met een gevoelige huid, oudere huid en droge huid gebruikt worden.”

Ingrediënten

Als ik zo naar de ingrediëntenlijst kijk zie ik dat dit een foundation op water- en siliconenbasis is, waaraan verschillende huidverzorgende ingrediënten toegevoegd zijn. Zo zit er onder andere glycerine, vitamine E, panthenol, urea-extract, aloë vera en hyaluronzuur in. Daarbovenop bevat deze foundation een SPF17 die hiermee een lichte bescherming tegen de schadelijke effecten van de zon biedt.

Er staat op de verpakking de tekst “improves skin quality in 2 weeks” en dat vind ik nogal een belofte, maar de foundation bevat wel degelijk meer verzorgende en hydraterende ingrediënten dan veel andere foundations waardoor het ook zeker een huidverzorgend product genoemd kan worden.

L'Oréal True Match foundation review/ervaring/test L'Oréal True Match foundation review/ervaring/testL'Oréal True Match foundation review/ervaring/test L'Oréal True Match foundation review/ervaring/test

Review

De L’Oréal True Match foundation komt in een glazen verpakking met zilverkleurige accenten, een minimale opdruk aan tekst en heeft een handig pompje waarmee je hygiënisch en precies kan doseren.

Qua textuur is dit een wat dunnere foundation en dat vergemakkelijkt het blenden zeker. De textuur in combinatie met de huidverzorgende ingrediënten en siliconenbasis geeft namelijk een fluwelen gevoel en hij laat zich zonder moeite verdelen. De dekking is medium en eventueel op te bouwen, maar ik vind de dekking na één laagje voldoende en ik gebruik daarna enkel wat concealer op de pigmentvlekken op mijn jukbeenderen. De finish is redelijk natuurlijk en ik denk inderdaad dat deze foundation voor zo’n beetje ieder huidtype geschikt is. Wel raad ik aan – zeker met een echt drogere huid – een goede primer te gebruiken. Anders kunnen drogere plekjes en lijntjes net even wat geaccentueerd worden.

De foundation geeft niet heel erg gemakkelijk af en ik durf hem wel goed touchproof te noemen, maar zo halverwege de middag (dus na een uur of 6 tot 8) begint hij langzaam te vervagen. Dit kan je met de juiste poeder en eventueel een finishing spray wel iets verlengen. Niet een foundation dus om echt een hele dag ‘perfect’ mee door te komen, maar voor alleen een werkdag of voor een avond met een – coronaproof – etentje/feestje een prima foundation. Zéker voor deze prijs!

Qua kleur draag ik deze foundation in 1N Ivory. Omdat ik hem online bestelde via bol.com was het toch nog even een gok, maar hij blijkt heel erg mooi aan te sluiten bij mijn huidskleur én ondertoon. Hij is neutraal zonder te warm of te koel te zijn en hij laat de kleur van mijn gezicht mooi aansluiten bij die van mijn hals waardoor je er zeker geen masker-effect mee krijgt.

Prijs & Verkrijgbaarheid

De L’Oréal True Match foundation is zowel bij verschillende drogisterijen, parfumerieën en online te koop met een adviesprijs van €16,99. Hij is regelmatig flink in de aanbieding te vinden, zoals nu bij bol.com voor €10,19, bij Kruidvat krijg je de 2e voor de halve prijs, je krijgt 10% korting bij Parfumerie Douglas en via Wehkamp is hij nu in de aanbieding voor €12,74. Een groot applaus voor L’Oréal voor de kleurenrange van deze foundation, want er zijn maar liefst 48 kleuren verkrijgbaar die ook nog eens onderverdeeld zijn in koele, neutrale en warme ondertonen. Het moet gek lopen wil je hier niet een match tussen vinden :)

–> Heb jij deze foundation al eens geprobeerd of ben je er benieuwd naar geworden? Van welke foundation zou je graag een uitgebreide review voorbij willen zien komen in de Foundation Friday rubriek?

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

*

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Yvonne
  Reply Yvonne 20 september 2020 at 19:12

  Ziet er goed uit, ik ga hem ook proberen.

 • Avatar van Rachel Kromdijk
  Reply Rachel Kromdijk 20 september 2020 at 11:10

  Wat een mooi resultaat, ziet er goed uit zeg.. hier ga ik eens even naar kijken!

 • Avatar van Margreet
  Reply Margreet 19 september 2020 at 11:04

  Deze werd mij aangeraden door mijn huidtherapeut omdat hier vrijwel geen comedogene stoffen in zaten. Had hiervoor de Infallible en die verstopte mijn huid meer zei ze. Vond Infallible heerlijk en bleef langer zitten maar deze smeer je makkelijker een tweede keer bij.

 • Avatar van Anita
  Reply Anita 19 september 2020 at 09:06

  Dit is echt een super favoriet. Helaas is mijn kleur in Nederland niet verkrijgbaar en moet ik deze kopen als ik op vakantie ben in het buitenland.

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.