Reizen & vrije tijd

Family Travel | Ons vakantiehuisje in Denemarken

3 september 2020

vakantiehuisje in Denemarken huren tips
Als je mij via social media volgt, dan heb je vast en zeker meegekregen dat wij in de laatste week van de zomervakantie een week naar Denemarken geweest zijn. Voordat we kinderen hadden waren Paul en ik al meerdere keren in dit land geweest en dit was de eerste keer mét kinderen. We hadden een heerlijk vakantiehuisje in Denemarken gehuurd en ik kreeg hier veel vragen over. Omdat een vakantie als deze ons als gezin zó goed bevalt, vertel ik je hier graag wat meer over!

‘Lees ook: Family Travel | Onze rondreis door Zuid-Noorwegen.’

vakantiehuisje in Denemarken huren tips vakantiehuisje in Denemarken huren tips vakantiehuisje in Denemarken huren tips

Een vakantiehuisje in Denemarken huren

Je kan tegenwoordig ook heel erg gemakkelijk via bijvoorbeeld Landal naar een bungalowpark in Denemarken, maar wij vinden het net even iets leuker om zelf op zoek te gaan naar een vakantiehuisje. En aangezien zo’n beetje heel Denemarken vol staat met leuke huisjes van particulieren die hun (tweede) (zomer)huisje te huur aanbieden, is er voor iedereen wel wat te vinden. Zo hebben we al eens dichtbij een grote stad gezeten en een strandboerderijtje gehuurd en kwamen we nu uit bij een boshuisje dat ook nog eens heel dichtbij het strand lag. En waar we eerder op Jutland verbleven, kozen we nu voor Seeland/Sjaelland. Dit is het grootste eiland van Denemarken dat tussen het Deense eiland Funen en Zweden in ligt. Om specifieker te zijn, lag ons vakantiehuisje in Sjaellands Odde. Helemaal bovenin dat smalle stukje dat ik op de kaart aan heb gemarkeerd :)

Op dit eiland van Denemarken zit je op hetzelfde stuk als Roskilde en Kopenhagen, maar kan je ook nog redelijk eenvoudig met een ferry een dagtripje naar Aarhus maken. Over dit tripje komt zeker nog een aparte blog aan binnenkort!

Een vakantiehuisje in Denemarken huren is eigenlijk heel eenvoudig. Je hebt hier namelijk een aantal boekingspartners voor zoals Novasol, Dansk, Belvilla, Sol og Strand en dansommer. Wij hebben er deze keer voor gekozen te boeken via Novasol en hebben hier een goede ervaring mee. Je kan via de website in een paar stappen filteren in welke regio je een vakantiehuisje zoekt, wat de aankomst- en vertrekdata zijn, hoeveel slaapkamers en andere opties je belangrijk vindt (denk aan WiFi en of honden welkom zijn bijvoorbeeld) en het boeken is daarna in een paar klikken gedaan. Om een prijsindicatie te geven: wij betaalden voor dit vakantiehuisje voor zeven nachten in het hoogseizoen ongeveer €600,-.

Wij vinden zo’n vakantiehuisje echt ideaal omdat je dan echt een ‘thuisgevoel’ hebt als je een dagje uit bent geweest. Daarnaast geeft het heerlijk wat privacy, is de ligging vaak midden in de natuur, kan je hond gewoon mee op vakantie, hebben ze vaak een ruime eigen tuin én zit er negen van de tien keer een bubbelbad, whirlpool, stoomdouche en/of sauna in.

Ons huisje was dit keer ook weer van alle gemakken voorzien; drie slaapkamers én nog een buitenhuisje met twee stapelbedden, een fijne open keuken, zithoek, eethoek, WiFi, whirlpool én een grote omheinde tuin met meerdere terrassen, een schommel en zandbak waarbij we meerdere keren werden vergezeld door een hertenfamilie. Okee, de inrichting is misschien aan een opfrisbeurtje anno 2020 toe, maar ergens is er ook weer niks mis met een beetje back to basic en voelden we er ons al snel thuis. Ondanks dat we heel veel uitstapjes hebben gemaakt was het heerlijk tot rust komen die week ♥ Dit vakantiehuisje beviel ons zo goed dat we eraan zitten te denken om vaker naar terug te gaan komen..

vakantiehuisje in Denemarken huren tips

Roadtrip

Helemaal in deze tijd met het COVID-19 virus en alle maatregelen vinden we het in ieder geval heel erg fijn dat een vakantie zoals deze met eigen vervoer te doen is. Je hoeft er dus niet het vliegtuig voor in, komt niet met andere mensen in aanraking én kan ook nog eens meenemen wat je maar wil omdat je geen rekening hoeft te houden met formaten en gewichten van koffers.

Vanaf ons huis in Arnhem tot aan het adres van het vakantiehuisje in Denemarken was het op papier een uur of negen rijden, maar met wat pauzes, oponthoud en files onderweg namen zowel de heenreis als terugreis zo’n twaalf uur in beslag. Zeker iets om rekening mee te houden, dus zorg voor voldoende drinken, versnaperingen, muziek (tip: ik download thuis altijd een paar leuke Spotify playlists die we dan met Bluetooth in de auto kunnen afluisteren) en wat speelgoed voor de kinderen. Zo is het ook aan te raden een opgeladen tablet mee te nemen waarop je via Netflix wat filmpjes hebt gedownload en waar wat kinderspelletjes op staan. Zo kom je met regelmatig stoppen om de benen te strekken, Coosje uit te laten en wat te eten en te drinken, samen te zingen, ik-zie-ik-zie-wat-jij-niet-ziet spelletjes en dergelijke te doen verrassend snel door die uurtjes in de auto heen. Doordat je bij de sleuteloverdracht voor het huisje met maar één ander persoon contact hebt kan je dit dus best een coronaproof vakantie noemen. Fijn!

vakantiehuisje in Denemarken huren tips vakantiehuisje in Denemarken huren tips

De veelzijdigheid van Denemarken

Waarom wij een zwak hebben voor Denemarken? Het is het land waar Paul mij op één van onze eerste vakanties samen ten huwelijk heeft gevraagd, dus alleen daarvoor heeft Denemarken al een speciaal plekje in ons hart. Maar daarnaast is het ook een heel veelzijdig land. Je kan er volledig tot rust komen in de natuur, het land heeft veel prachtige en schone (!) stranden, is heel hondvriendelijk, sowieso zijn de mensen er ook heel vriendelijk en er is echt van alles te ondernemen. Of je nu van wat meer rust houdt en door kleine dorpjes wil wandelen of hippe boetiekjes en leuke musea wil gaan ontdekken in de grotere steden zoals Aarhus en Kopenhagen.

Wat wij zoal gedaan hebben die week? We zijn naar de Dierentuin van Kopenhagen, het Nationaal Aquarium, het beeld van De Kleine Zeemeermin en verschillende dorpjes geweest, zagen de bekende Sontbrug naar Zweden (‘de brug’ van de serie The Bridge), waaiden uit aan het strandje én maakten een dagtripje met de ferry naar Aarhus waar we onder andere een aantal musea bezocht hebben. Een fijne combi en lekker veel afwisseling met zowel voor ons als de meiden een heleboel leuks :)

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

  • Avatar van Heidi
    Reply Heidi 7 september 2020 at 15:56

    Ziet der daar super leuk uit.
    Mijn vakantie sta ook op mijn blog, je moet maar eens kijken ☺😉

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.