Huis & interieur

Home | Tips voor een mooie en gestylde walk-in-droomkast

17 september 2020

walk in closet inrichten tips
Een walk-in-closet is voor veel vrouwen een droom die ze graag zouden realiseren. Zodat je al je kleding, schoenen en tassen mooi kan uitstallen en er meer overzicht in je kast ontstaat. En helemaal fijn als er in je inloopkast ook nog ruimte is voor een pas-spiegel zodat je je bij elkaar bedachte outfit eens goed van top tot teen kan bekijken wanneer je hem aanhebt. Heb je de ruimte en is het tijd om deze droom te verwezenlijken? Met de tips in dit artikel richt jij de meest ideale walk-in-closet in voor jouw gehele garderobe. Tijd dus om die kamer zonder bestemming om te dopen tot je persoonlijke droomkast!

‘Lees ook: Home | 3x inspiratie voor droogbloemen in je interieur.’

walk in closet inrichten tips

Tips voor het inrichten van een walk in closet

Investeer in goede kledinghangers

Ken je dat? Dat je vesten en blousejes opgefrommeld in je kast liggen, omdat je maar geen ruimte kunt vinden voor deze kledingstukken? Je jurken hangen tenslotte al aan de overvolle garderobestang en je blousejes vallen toch keer op keer van de kledinghangers af. Met een Kastengigant inloopkast heb je dit probleem niet meer. Ontwerp zelf jouw inloopkast met voldoende hang en legplekken en investeer in goede kledinghangers; suède hangers voor een luxe uitstraling bijvoorbeeld en waar je kleding ook niet meer vanaf kan glijden.

Sorteer op kleur

De mooiste walk-in-closets zijn gesorteerd op kleur. Door je kleding op kleur te rangschikken ziet jouw inloopkast er al gauw georganiseerd en rustig uit en het maakt het combineren voor bepaalde outfits ook net even wat gemakkelijker. Zorg ook voor een mooie plank waar jij je schoenen en tassen kunt uitstallen en sorteer ook deze op kleur.

Seizoensgebonden walk-in-closet

Voorkom dat je je in de zomer door een berg truien moet worstelen om dat ene linnen broekpak te vinden, terwijl buiten de mussen van het dak vallen. Verhuis donsjassen, wintermantels en zware truien naar elders, berg ze bijvoorbeeld in vacuumzakken op zolder op, en verruil je wintergarderobe voor luchtige zomerjurkjes en lichte outfits. Het is twee keer per jaar even een beetje werk om je kleding op te ruimen, maar het maakt wel dat je optimaal kan genieten van een overzichtelijke garderobe. Dus even die handen uit de mouwen en deel je garderobe op in twee delen: lente/zomer en herfst/winter.

Sieraden opbergen

Bij veel maatwerkkasten kan je ook ruimte inplannen voor het opbergen van sieraden, sjaaltjes en riemen. Zo zijn er bijvoorbeeld lades met vilten inleg tegen het schuiven en met een mooie vakverdeling verkrijgbaar. Wil je je sieraden juist liever tentoonstellen? Schaf dan een display aan om je mooiste items mooi in het zicht te hebben. Voor een speelse look hang je de mooiste wandhaakjes op waar je dat ene mooie sjaaltje aan kunt hangen of waar jij je hoeden aan kwijt kunt. Items die je liever aan het zicht onttrekt berg je op in mooie manden of boxen en met een schuifdeur hoef je ook geen rekening te houden met de draaicirkel en kan je het geheel strakker afwerken. Praktisch en stylish tegelijk!

Walk-in-closet stylen

Nu alles hangt of staat is het tijd om de puntjes op de i te zetten. Voor accessoires en decoratieve items is ook plek in jouw inloopkast. Denk eens aan een mooie passpiegel waarin je al je outfits kunt bewonderen. En wat denk je van een fijne stoel of poef om jouw hakken of sneakers makkelijk aan te kunnen doen? Met een kroonluchter, staande lamp of dimbare spotjes maak je jouw droomkast vervolgens helemaal af.

Het is dat wij er in huis echt geen ruimte voor hebben, maar anders zou ik het wel weten. Ik droomde als jong meisje al weg bij de inloopkast van Carrie uit Seks and the City..

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

* Dit artikel is geschreven in samenwerking met Kastengigant.

Reacties op dit artikel

    Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.