Beauty

Foundation Friday | Becca Zero foundation

23 oktober 2020

Becca Zero foundation review
Ik ben erin getrapt. Met open ogen. Mijn nieuwsgierigheid won het van mijn hersens en ik liep zó in de marketingpraatjes rondom dit nieuwe product. De Becca Zero foundation. En ja, je ziet op de foto helemaal goed dat dit een transparante foundation is. Ik vertel je er alles over in deze review!

‘Lees ook: Met deze tips vind je jouw perfecte foundation!

Becca Zero foundation review

Becca Zero no pigment virtual foundation

De belofte

“De BECCA Cosmetics Zero Foundation maakt de huid zacht, verdoezelt onregelmatigheden en hydrateert de hele dag, met een matte finish.

Het verzachtende effect van een foundation, maar zonder pigment, zodat je huid zichtbaar blijft. Dit hybride make-up- en huidverzorgingsproduct maakt gebruik van Clear Light Blur Technology om licht te manipuleren, zodat uw huid er zichtbaar zachter uitziet en onregelmatigheden worden verdoezeld. De formule zonder siliconen is verrijkt met hyaluronzuur en reguleert het oliegehalte in de huid én hydrateert de huid de hele dag door. De gelachtige structuur verkoelt direct als verfrissend koud water en geeft de huid een transparante, matte finish.

BECCA Zero No Pigment Virtual Foundation is perfect voor dagen waarop u even geen zin heeft in volledige make-up, maar wel een perfecte teint wilt om te laten zien hoe mooi u uw gezicht vindt. De huid is zichtbaar zachter, zonder onregelmatigheden, met een vrijwel onzichtbare finish.”

Ingrediënten

Als ik naar het ingrediëntenlijstje kijk dan snap ik waar de hybride-term vandaan komt, want het is zeker een skincare/make-up product. Zo zit er onder andere hydraterende glycerine, wonderolie en hyaluronzuur in en dit laatste ingrediënt voorziet je huid van een heerlijke vochtboost.

In het ingrediëntenlijstje zitten geen ‘harde’ (uitdrogende) alcoholen, geen parfum en geen siliconen. En goed om te weten: dit product is vegan en dierproefvrij!

Prijs & Verkrijgbaarheid

De Becca Zero foundation is verkrijgbaar voor 37,99/30ml bij Parfumerie Douglas.

Becca Zero foundation review Becca Zero foundation review

Review

Aangezien dit product in de markt wordt gezet als een foundation, zal ik hem proberen als eerste ook als een foundation te reviewen. Alhoewel dit best lastig is..

Qua verpakking ben ik geen grote liefhebber van een potje, ook al zit er een handig spateltje bij. Je hebt zo toch telkens zuurstof, stofjes en dergelijke dat bij de ingrediënten komt en dat is gewoonweg niet zo hygiënisch en laat de werkzame bestanddelen ‘afzwakken’. Maar eerlijk is eerlijk: het ziet er wel mooi uit. Zo’n klein schattig, rond potje met witte rand en glanzend zilverkleurige opdruk.

De Becca Zero foundation is geurloos, heeft een wat dikkere textuur die doet denken aan een matte gel en doet me denken aan de textuur van The Body Shop Body Sorbet. En ook al zou je door deze textuur gelijk aan siliconen denken; deze zitten er dus niet in. Hij geeft wel lichtjes dat velvety huidgevoel, maar dus niet zo verstikkend en ‘glibberig’ als een primer op siliconenbasis. Hij voelt in ieder geval verrassend fris en verkoelend aan op de huid en mijn drogere huid ‘drinkt’ het mooi op. Deze foundation komt in één ‘kleur’ en past dus bij iedere kleur huid en ondertoon en omdat er geen kleurpigmenten in verwerkt zitten geeft deze ‘foundation’ dus ook geen dekking.

Becca Zero foundation review Becca Zero foundation review

Wat hij dan wél doet? Natuurlijk probeer ik de aanschaf van dit product enigszins voor mijzelf goed te praten en wil je misschien ook meer zien dan wat er daadwerkelijk is. En daar heeft mijn kritische kant dan weer moeite mee, want ik moet wel eerlijk blijven. De Becca Zero foundation geeft dus geen dekking en lijkt – zoals je op de foto’s van mijn gehele gezicht kan zien – niet echt iets te doen. Maar toch, zeker als je de close-upfoto’s naast elkaar ziet en goed kijkt dan zie je toch een kleine verandering. Poriën en droogtelijntjes/fijne rimpeltjes lijken net even wat minder op te vallen, de huid oogt net wat frisser  en het geheel lijkt op de één of andere manier ook rustiger.

Voor mij persoonlijk valt dit niet onder de noemer ‘foundation’ en ik voel me gewoonweg net even wat mooier met een drupje foundation zodat roodheid, vlekjes, wallen en de pigmentvlekken gecorrigeerd worden. Daarom besloot ik dit product als primer te gaan testen. En dat doet hij dan wel weer heel erg goed. Gelukkig! Voelt deze aankoop niet helemaal als een waste of money :)

Natuurlijk is dit een heel erg mooi marketingverhaal, want het moge duidelijk zijn dat dit product niet de naam ‘foundation’ zou moeten hebben. En tóch vind ik het mooi hoe dit product precíes past binnen de hele love the skin you’re in trend die we zien. Dat je echt niet een dekkende foundation nodig hoeft te hebben om meer van je huid te houden zoals deze is en dat die er mag zijn en gezien mag worden, zoals deze is. En daar doet deze Becca Zero foundation het dan weer wel goed, want het geeft je huid nét dat kleine beetje extra zoals ik al omschreef. En ach, anders gebruik je hem gewoon als een primer voor onder je favoriete foundation.

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

  • Avatar van Sonja
    Reply Sonja 23 oktober 2020 at 12:42

    Ik vind wel dat je goed kunt zien dat met de Becca foundation je gezicht er fris uitziet. (zonder ook wel hoor!) Net of je een boost gehad hebt. Maar ik snap dat het niet voldoet aan je verwachting. Ik ga het ook niet aanschaffen. Fijne review!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.