Beauty

Love it! | Bobbi Brown Vitamin Enriched Face Base

7 oktober 2020

Bobbi Brown Vitamin Enriched Face Base review/ervaring
Met een drogere huid die daarnaast niet altijd even goed reageert op bepaalde ingrediënten, vond ik het best wel lastig om een goede primer voor onder mijn make-up te vinden. Niet dat iedere foundation zo’n basis eronder nodig heeft, maar toch merkte ik de laatste tijd dat mijn huid wel wat extra’s kon gebruiken tussen de dagverzorging en de foundation in. Ik besloot te gaan voor de Bobbi Brown Vitamin Enriched Face Base die wordt omschreven als een “all-in-one primer & moisturizer” en sindsdien is het een product dat ik dagelijks gebruik. Ik vertel je graag waarom!

‘Lees ook: Foundation review | MAC Studio Fix Fluid foundation.’

Bobbi Brown Vitamin Enriched Face Base review/ervaring

Bobbi Brown Vitamin Enriched Face Base

De belofte

“Een Bobbi Brown bestseller; een primer plus hydratatie voor het vlot aanbrengen van make-up. Rijk gevoel, maar nooit vet. Deze geavanceerde formule met Shea Butter hydrateert en verzacht de huid onmiddellijk. Breng Vitamin Enriched Face Base aan om de huid te hydrateren, glad te maken en voor te bereiden op de make-upapplicatie.”

Ingrediënten

Als ik naar de ingrediëntenlijst kijk valt het me als eerste op dat dit niet een primer op basis van siliconen is waaraan een paar licht-hydraterende ingrediënten toegevoegd zijn, maar dat het meer onder een skincare product valt. Er zit namelijk een hele reeks aan voedende, verzorgende, beschermende en hydraterende ingrediënten in zoals shea boter, squalaan, verschillende plantenextracten, hyaluronzuur, vitamine E, plantenoliën en panthenol (pro-vitamine B5).

Als je fan bent van een primer met zo’n zijde/velours-achtig gevoel op de huid, dan is dit niet een primer voor jou. Maar heb je een normale tot droge huid, reageert je huid niet goed op siliconen en/of vind je dat silky gevoel gewoonweg niet fijn: dan kan ik je deze zeker aanraden om eens te proberen. Helemaal als je huid wel wat extra’s kan gebruiken als het op huidverzorging aankomt.

Prijs & Verkrijgbaarheid

De Bobbi Brown Vitamin Enriched Face Base is verkrijgbaar voor €55,00/50ml via onder andere Parfumerie Douglas, ICI Paris XL en Lookfantastic. Tipje: sinds kort is er ook een travelsize van 15ml te koop voor €18,00, hier kan je al echt wel even een tijdje mee vooruit aangezien het product zuinig in gebruik is.

Bobbi Brown Vitamin Enriched Face Base review/ervaring Bobbi Brown Vitamin Enriched Face Base review/ervaring

Review

Toen ik de eerste keer over dit product las, zette ik mijzelf toch wel even met beide voeten op de grond. Want laten we eerlijk wezen: een primer voor €55,00, dat is niet niks. Ik zocht verder en probeerde hier en daar nog iets dat ik thuis had liggen, maar toch bleef ik hem in mijn achterhoofd houden. Dus toen er weer eens een beauty night bij Parfumerie Douglas was waarbij je 25% korting op alles kreeg besloot ik hem te bestellen. In combinatie met de 25% korting én de gedachte dat er qua inhoud in de Bobbi Brown Vitamin Enriched Face Base 50ml zit, tegenover de gemiddelde hoeveelheid van 30ml in bijna alle andere primers op de markt, had ik de aanschaf voor mijzelf goed gepraat ;)

Laat ik maar gelijk met de deur in huis vallen met hèt nadeel: de verpakking. Hoe mooi de transparante ronde pot met het zwarte deksel er dan ook uit ziet in de badkamer, heel erg hygiënisch is het niet (want steeds met je vingers erin) en ook voor het behoud en de werking van de ingrediënten is het niet goed (want steeds zuurstof erbij en dat beïnvloedt de werking en houdbaarheid van bepaalde ingrediënten). Ik had dit product dus liever in een pompflacon gezien..

Maar, verder is het niets anders dan lof voor dit product. De geur is heerlijk opwekkend en fris, wat in de ochtend echt een fijne oppepper geeft. Het product smeert lekker uit, trekt – ondanks de verzorgende en voedende ingrediënten – nog best snel in en het legt een heerlijk verzachtend laagje op mijn huid. Dit extra verzorgende tussenlaagje tussen mijn dagverzorging en foundation in doet mijn drogere huid heel goed. Zelfs de ‘eeuwige’ droge plekjes zoals die rondom mijn neusvleugels, mondhoeken en tussen mijn wenkbrauwen in verdwenen als sneeuw voor de zon en dat laat zo’n beetje iedere foundation er mooier uit zien.

Ik was vanwege de ingrediëntenlijst bang dat dit een te voedend product voor onder een foundation zou zijn en het juist ervoor zou zorgen dat een foundation eerder zou gaan ‘glijden’ of vervagen, maar niks is minder waar. Maar let wel: less is more! Je hebt echt maar de hoeveelheid van een erwt nodig per keer. Verwarm dit tussen je vingertoppen, breng het aan op je gezicht en geef het een paar minuten om in te trekken voordat je je foundation aanbrengt. Deze brengt hierna heel soepel aan, trekt niet in fijne lijntjes en rimpeltjes, droge plekjes worden niet geaccentueerd en het laat je huid de hele dag door comfortabel aanvoelen. Ik ‘mis’ deze primer echt als ik hem een keertje overslag te gebruiken. Voor mij duidelijk een blijvertje in mijn dagelijkse routine!

De Bobbi Brown Vitamin Enriched Face Base is vanwege de ingrediëntenlijst duidelijk méér dan alleen een primer en biedt tevens een mooi stukje skincare. Mijn drogere, 35+ huid wordt er in ieder geval heel blij van. Love it!

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

    Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.