Beauty

Foundation Friday | Chanel Les Beiges Healthy Glow foundation (hydration and longwear)

9 oktober 2020

Chanel Les Beiges Healthy Glow foundation hydrating and longwearing review B20
Een foundation met een hele mond vol aan officiële benaming; de Chanel Les Beiges Healthy Glow foundation hydration and longwear. Het is een vernieuwde variant van deze foundation en juist door die toevoeging en combinatie van “hydration and longwear” werd ik er extra benieuwd naar. Een hydraterende foundation is met mijn drogere huidje namelijk wel welkom en langhoudend is altijd fijn, zodat je je gedurende de dag geen zorgen hoeft te maken over je make-up. Lees mijn uitgebreide review in dit artikel!

‘Lees ook: Skincare | Is bakuchiol het nieuwe anti-age wondermiddel?

Chanel Les Beiges Healthy Glow foundation hydrating and longwearing review B20

Chanel Les Beiges Healthy Glow foundation hydration and longwear

De belofte

“Een foundation met een natuurlijk resultaat, voor een huid die straalt als na een dag in de buitenlucht. De fijne, smeltzachte textuur laat zich makkelijk op de huid uitwerken tot een nauwelijks waarneembaar laagje dat als een tweede huid aanvoelt. De combinatie van pigmenten en lichtweerkaatsende poeders ziet de huidstructuur er gladder uit. De imperfecties worden vervaagd. De teint is egaler en het resultaat ziet er luchtig uit, zonder zichtbare overgangen. Dankzij de aanpasbare dekking en de langhoudende formule blijft de huid 12 uur lang stralen.

De formule beschermt de huid tegen vervuiling en andere schadelijke invloeden van de stad.De formule is verrijkt met hydraterende bestanddelen en geeft de huid onmiddellijk een aangenaam gevoel en hydrateert haar elke dag opnieuw.”

Ingrediënten

De basis van deze foundation is van water en siliconen waaraan kleurpigmenten en onder andere hydraterende glycerine en enkele verzachtende, beschermende plantenextracten met verzachtende eigenschappen en vitamine E aan toegevoegd zijn.

Eerlijk is eerlijk: ik had er wellicht iets meer verzorgende ingrediënten in verwacht. Maar aan de andere kant zit er onder andere geen talk in, een bestanddeel dat niet mooi werkt met drogere huidjes omdat het fijne lijntjes en rimpels meer laat opvallen.

Prijs & Verkrijgbaarheid

Deze Chanel Healthy Glow foundation is in 20 kleuren verkrijgbaar met een adviesprijs van €52,99/30ml bij onder andere Parfumerie Douglas, de Bijenkorf en ICI Paris XL.

Mocht je twijfelen over welke kleurcode het beste aansluit bij jouw huid en ondertoon, bedenk je dan dat Chanel werkt met de volgende coderingen; B voor een neutrale ondertoon, BD voor een warme ondertoon en BR voor een koele ondertoon.

Chanel Les Beiges Healthy Glow foundation hydrating and longwearing review B20 Chanel Les Beiges Healthy Glow foundation hydrating and longwearing review B20

Review

De Chanel Les Beiges Healthy Glow foundation komt in een glazen verpakking met zwarte tekstopdruk en een handige en hygiënische pomp. Heel klassiek en minimalistisch en goed aansluitend bij de look&feel van het merk.

Qua kleur vond ik het nog best wel even lastig om deze te matchen, want ik bestelde de foundation online. Na veel reviews en YouTube filmpjes bekeken te hebben gokte ik op de kleur B20. Dit is er eentje met een neutrale ondertoon en de op-één-na-lichtste kleur met die ondertoon. Ik was namelijk bang dat de BR (met een koele/roze ondertoon) te roze voor mij zou zijn. Achteraf gezien vind ik de kleur B20 toch best wel wat aan de warme kant van de ‘neutrale range’ en had ik waarschijnlijk net iets beter gematchd met de BR15, omdat de B20 ook nét een tikje te donker is. Laat staan als we net iets verder de herfst en winter ingaan en ik nog iets lichter van kleur wordt. Maar, gelukkig kan ik de kleur nog iets corrigeren met de concealer en poeder die ik erover aanbreng en door hem iets meer te blenden over de hals ‘klopt’ het geheel alsnog redelijk goed. TLDR; het is best lastig om een kleur online te kiezen..

Chanel Les Beiges Healthy Glow foundation hydrating and longwearing review B20 Chanel Les Beiges Healthy Glow foundation hydrating and longwearing review B20 Chanel Les Beiges Healthy Glow foundation hydrating and longwearing review B20 Chanel Les Beiges Healthy Glow foundation hydrating and longwearing review B20

De foundation heeft een wat dunnere textuur, een subtiele maar luxe geparfumeerde geur en voelt heel erg licht en fris aan op de huid. Met ongeveer anderhalf pompje heb ik voldoende product en ik vind deze foundation het mooist aanbrengen met mijn vingers. Hij versmelt moeiteloos met de huid, zonder streperig effect. Het lijkt en voelt bijna meer als een serum, maar dan mét een medium dekking. De huid wordt duidelijk egaler, maar de natuurlijke roodheid in mijn huid en pigmentvlekjes komen er nog wel net doorheen.

De finish vind ik prachtig! Deze is goed te omschrijven als dewy en de ‘healthy glow’ uit de naam is dus zeker een goede belofte. Zelfs met het lichtjes afpoederen van de foundation blijft deze mooie glans aanhouden. Heel natuurlijk en zelfs door de dag heen bleef dit effect aanhouden. Ik vind de finish zó natuurlijk en mooi, dat ik het door middel van de twee close-up foto’s moest laten zien in dit artikel. Dit is ‘no make-up make-up’ op z’n best en ik weet zeker dat veel huidtypes hier mooie resultaten mee kunnen behalen, maar wat mij betreft een enorme aanrader voor drogere huidjes. Fijne lijntjes, rimpeltjes en droge plekjes worden niet geaccentueerd, de foundation hoopt niet op en blijft gedurende de dag ook nog eens heel mooi zitten.

Als je op zoek bent naar een niet al te dekkende foundation mét duidelijke glow dan zou ik zeker eens een proefje hiervan proberen in de parfumerie, zodat je een goede kleurmatch hebt :)

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Isabelle Van de Velde
  Reply Isabelle Van de Velde 4 april 2021 at 18:19

  Hallo, mooie review! Met welk poeder heb je afgewerkt?

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 5 april 2021 at 09:58

   Dankjewel! Ik poeder af met de Hourglass Ambient Lighting Powder in Diffused Light. Echt een enorme aanrader! :)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.