Beauty

Foundation Friday | Clarins Everlasting foundation

30 oktober 2020

Clarins Everlasting foundation review/ervaring
Een matte foundation en een droge huid zijn geen goede match, omdat het vaak droogtelijntjes en eventuele velletjes accentueert en de huid gedurende de dag trekkerig kan laten aanvoelen. Dát moet anders kunnen dacht Clarins en zo werd de Clarins Everlasting foundation gelanceerd. Een long-wearing & hydrating matte foundation. Ik heb hem getest!

‘Lees ook: Met deze tips vind je jouw perfecte foundation!

Clarins Everlasting foundation review/ervaring

Clarins Everlasting foundation

De belofte

“Een #lifeproof foundation met een 24 uur langhoudende formule, matte finish, hoge dekking én met de voordelen van huidverzorging. Transpiratie, water of tranen hebben geen invloed meer op je make-up dankzij het Everlasting duo. En make-up die afgeeft op je kleding is verleden tijd. Je kunt achter je bus aan rennen, een lange dag werken, naar yoga gaan en tot de vroege ochtend uitgaan met je vrienden zonder dat je make-up een centimeter verschuift.”

Voluit heeft deze foundation de Clarins Everlasting long-wearing & hydrating matte foundation (Clarins Everlasting teint mat haute tenue & hydratation).

Ingrediënten

Ik blijf het interessant vinden om in de ingrediëntenlijstjes te duiken en nieuwe dingen te leren, zoals waarom er voor bepaalde ingrediënten wordt gekozen. Zo zitten er biologische haversuikers in deze foundation die ervoor zorgen dat de kleurpigmenten beter aan de huid kunnen hechten voor het beloofde longwearing resultaat. Daarnaast zit er onder andere bamboepoeder en silica in die de huid matteren zónder dat het er ‘doods’ uit zal zien en krijgt het een soft-focus effect.

Daarnaast zit er onder andere quinoa extract, het Clarins Anti-Pollution extract, siliconen, haverextract, glycerine, vitamine E en urea. Je zou met deze ingrediëntenlijst bijna denken dat je het over een skincareproduct hebt en dat is toch wel één van de redenen waarom ik een zwak heb voor producten van Clarins; zelfs make-up is nooit ‘alleen maar make-up’ maar bevat ingrediënten die in het teken staan van huidverzorging en huidverbetering. Love that!

Prijs & Verkrijgbaarheid

De Clarins Everlasting foundation is verkrijgbaar tegen een adviesverkoopprijs van €45,00/30ml via onder andere de Nederlandse Clarins webwinkel, ICI PARIS XL (nu 25% korting) en Parfumerie Douglas. Deze foundation is verkrijgbaar in 35 kleuren, onderverdeeld in de drie ondertonen Cool (C), Warm (W) en Neutral (N). Er is ook een bijpassende Clarins Everlasting concealer te koop in 8 kleuren.

Clarins Everlasting foundation review/ervaring Clarins Everlasting foundation review/ervaring

Review

Laat ik na de lof over de ingrediënten ook maar beginnen met liefde voor de verpakking. Hoe chique staat deze ronde glazen flacon met goudkleurige dop op je make-uptafel? Prachtig, toch? En dan heeft het ook nog eens een handige pompflacon waardoor je de foundation hygiënisch kan doseren en niet snel teveel pakt. Want met deze foundation geldt: a little goes a long way.

Ik ben persoonlijk geen fan van matte foundations omdat ik een droge huid heb en niet hou van het ‘strakke’ gevoel dat bijna alle matte foundations geven. Daarnaast accentueren ze vaak fijne lijntjes en droge plekjes op de huid en dat geeft geen mooi resultaat.. Ik was dus ook een beetje huiverig om deze Clarins Everlasting foundation te gaan testen, maar toen ik het ingrediëntenlijstje zag en het persbericht met alle informatie las werd ik steeds meer nieuwsgierig ernaar.

De textuur van de foundation is redelijk vol en daardoor vind ik het prettig om hem met mijn vingers aan te brengen. Zo warm je de foundation wat op met de warmte van je huid en kan je hem mooier laten versmelten. Met één tot anderhalf pompje van deze foundation heb je dan voldoende product voor je gezicht en het mooi over te laten lopen in je hals. Qua dekking is dit zeker een medium-to-full te noemen. Aangebracht met de vingers eerder een goede medium dekking en aangebracht met een kwast kom je richting een full coverage.

Het is wel een foundation die vraagt om wat vlotter mee te werken, omdat hij al snel opdroogt en dan gelijk vastzit als een huis. Want die #lifeproof, long-wearing, transferproof beloftes worden zeker waargemaakt. Ondanks dat ik gedurende de dag best wat aan mijn gezicht zit blijft hij tot in de avond mooi op z’n plek zitten en heb ik ook echt wel een goede reinigingsolie nodig om hem van mijn huid te halen. Perfect dus voor lange dagen met (online) meetings en dergelijke, of als je gewoon zeker wil zijn van je make-up waarbij bijwerken niet nodig zal zijn.

Clarins Everlasting foundation review/ervaring Clarins Everlasting foundation review/ervaring

De Clarins Everlasting foundation heeft zeker een matte finish, maar het is er eentje die toch nog wat natuurlijke glow doorlaat en ik zou het eerder omschrijven als zacht satijnmatte. Heb je echt een drogere huid dan kan ik wel aanraden om je huid goed te exfoliëren, van tevoren een hydraterende dagcrème aan te brengen en zelfs een extra laagje verzorgende primer. Zo zal je zelfs met deze matte foundation goed uit de voeten kunnen. Eerlijk is eerlijk: vanwege de hoge dekking en de matte finish vind ik voor mij persoonlijk niet een foundation voor iedere dag, maar meer eentje voor speciale gelegenheden. Ik vind het effect heel erg classy & chique en dat is perfect voor wanneer je bijvoorbeeld met de feestdagen eens extra uit wil pakken :)

Ik draag deze foundation in de kleur 103N Ivory, die qua ondertoon mooi neutraal is maar wel een tintje te donker. Maar gelukkig zie ik dat hij bij de Clarins webwinkel nog in 4 lichtere kleuren verkrijgbaar is, dus hier moet je ook als ‘Sneeuwwitje’ een match mee kunnen maken.

Overall vind ik dit een heel mooie foundation met een chique finish, vind ik het heel erg fijn dat hij niet afgeeft (geen oranje mondkapje!) en ben ik echt impressed hoe hij als een huis op je gezicht blijft zitten van het moment van aanbrengen tot wanneer je in de avond je gezicht gaat wassen. Ja, ik durf het te zeggen: dit is de beste matte foundation die ik ooit heb geprobeerd. Als dit ‘jouw’ type foundation is, dan is dit zeker een aanrader!

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

    Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.