Eten & drinken

Onze ervaring met de HelloFresh family box (+ kortingscode!)

13 oktober 2020

ervaring/test/review Hello Fresh kortingscode
Het was alweer een hele tijd geleden dat we een aantal keer een HelloFresh maaltijdbox hebben laten bezorgen, dus toen ik benaderd werd of ik een keertje de Family Box wilde proberen was ik zeker nieuwsgierig. Wat maakt zo’n gezinsbox nu anders dan de normale variant, hoe bevalt het ons en de kinderen en hoe werkt het concept van HelloFresh nu precies? In dit artikel lees je er alles over én mag ik een heel mooie Hello Fresh kortingscode met je delen zodat je het zelf eens kan uitproberen!

‘Lees ook: Herfstrecept | Bakplaat met spruitjes, prei en feta.’

ervaring/test/review Hello Fresh kortingscode

HelloFresh Familybox

In de familie box van HelloFresh zitten toegankelijke en makkelijke recepten voor de hele familie, waarbij er wordt afgewisseld tussen gerechten met vis, vlees en vegetarische opties. Wat je voorkeur ook heeft: je kan zelf kiezen welke recepten je in jouw te ontvangen box wil hebben. En dat vind ik persoonlijk een heel erg groot voordeel, zodat je zeker weet dat er niks tussen zit dat jij of je gezinsleden echt niet lekker zou vinden.

Aan wat voor gerechten je dan moet denken? Wij hadden in onze levering drie recepten voor de volgende maaltijden:

– Snelle wokschotel met gekruide kipfiletreepjes met udonnoedels, cashewnoten en een gebakken ei
– Hartige taart met feta en champignons met komkommer- paprikasalade
– Burger met pittige groene peper en piccalilly met aardappelpartjes en een frisse salade.

Zoals je ziet zijn het heel erg afwisselende maaltijden en ook echt wel gericht op dat kinderen ze gemakkelijk mee kunnen eten. Niks té spannends of heel erg pittig qua smaak, of je kan bijvoorbeeld de pepertjes en piccalilly op het bord van je kind weglaten.

Wij vonden de hoeveelheden in de box echt meer dan prima. Nu ben ik een kleine eter vanwege de maagverkleining die ik 3,5 jaar geleden heb gehad, maar Paul is best een flinke eter en we hebben twee jonge meiden die steeds meer/beter mee beginnen te eten. Dus al met al kom je toch op ‘gemiddelde eters’ uit en we hebben geen enkele avond te weinig gehad. De verhouding qua koolhydraten, lekker veel groentes en een fijne portie vlees/kip/ei vonden we helemaal prima.

ervaring/test/review Hello Fresh kortingscode

De voordelen van HelloFresh

Als ik gevraagd zou worden wat ik de voordelen van HelloFresh vind, dan vind ik het eerste dat het je een nieuwe impuls in de keuken geeft qua inspiratie. Vaak zit je toch een beetje vast in redelijk vaste maaltijden die meerdere keren per maand op tafel staan en hiermee probeer je weer net even wat andere combinaties en smaken. Leuk!

Daarnaast is het fijn dat je er niet al teveel bij na hoeft te denken; simpelweg de ‘zak van de dag’ uit de koelkast pakken en het duidelijke stap-voor-stap recept volgen en dat terwijl je wel met goede en verse ingrediënten aan het koken bent en gevarieerde maaltijden op tafel zet. Het gemak staat bij HelloFresh duidelijk op één en dat vind ik als moeder van twee jonge kinderen met een eigen bedrijf toch wel echt heel erg fijn! Je hebt hiermee een lekkere, afwisselende, gezonde maaltijd met verse ingrediënten binnen een half uur op tafel staan zonder dat je zelf hoeft na te denken over de recepten, een boodschappenlijstje hoeft te maken, naar de winkels moet gaan en dergelijke. En die tijdsbesparing is me duidelijk wat waard :)

En dan nog een voordeel, en iets dat ik steeds belangrijker vind en meer mee bezig ben: je gooit veel minder weg aan eten. Omdat alles in de juiste hoeveelheid binnenkomt merk je dat je echt minder weggooit aan overdatum/overrijp/halfsnotterige etenswaren. Mooi weetje: HelloFresh maakt zich hard tegen voedselverspilling, zo werken ze bijvoorbeeld samen met de voedselbanken zodat boxen die niet bezorgd konden worden – omdat iemand bijvoorbeeld niet thuis was – toch een goede bestemming krijgen.

De nadelen van HelloFresh

Eerlijk als ik ben zijn er ook wel een aantal nadelen aan het concept van HelloFresh op te noemen. Zo vind ik dat er redelijk wat verpakkingsmateriaal mee in huis komt. Je hebt natuurlijk de kartonnen doos waarin het bezorgd wordt en daarin zitten dan de papieren zakken voor de dagelijkse maaltijden en zo’n beetje alle ingrediënten zitten daarin weer afzonderlijk verpakt. Maar, waar mogelijk merk je wel dat ze hier voor betere keuzes hebben gekozen én staat er duidelijke informatie en tips over recyclen op de doos vermeld.

Daarnaast is het natuurlijk wel iets duurder dan wanneer je zelf de boodschappen zou doen. Het is maar net de afweging die je maakt, want het scheelt je aan de andere kant ook veel tijd omdat je niet zelf naar de winkels toe hoeft te gaan om de boodschappen in huis te halen.

ervaring/test/review Hello Fresh kortingscode

Goed om te weten

Ik denk dat er veel mensen zijn die denken dat je gelijk aan van alles vast zit voor langere tijd, maar dat is dus bij HelloFresh zeker niet zo:

– je kan zelf kiezen of je voor gerechten met vlees, vis of vegetarische recepten gaat of je kan iedere week uit 20 verschillende recepten kiezen welke je wil ontvangen
– je hebt zelf de keuze wanneer je de box wil ontvangen, waarbij je een dag en een tijdvak kiest. De dag voor levering krijg je een sms met daarin de bezorgtijd zodat je weet wanneer het precies geleverd wordt
– het lidmaatschap is volledig flexibel, je kan de levering en/of de inhoud van je box op ieder moment aanpassen, pauzeren of stopzetten.

Hello Fresh kortingscode!

In samenwerking mag ik een mooie Hello Fresh kortingscode met je delen van maar liefst €40,- korting op je eerste drie boxen. Zo krijg je €20,- korting op je eerste box en op de twee boxen daarna ieder nog eens €10,- korting. Dát is nog eens leuk meegenomen om het concept eens te proberen, toch?!

De kortingscode is CURVACIOUS40 of klik hier voor de website van HelloFresh waarbij de code automatisch voor je is geactiveerd.

–> Heb jij wel eens een maaltijdbox van HelloFresh geprobeerd? Spreekt het concept en de maaltijden jou aan?

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

*

Reacties op dit artikel

    Antwoorden

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.