Ik ontving het nieuwe kookboek van Lekker & Simpel dat compleet in het teken staan van zoete recepten. Er staan maar liefst 125 zoete recepten in ZOET; van taarten, cakes en cheesecakes tot toetjes en koekjes. Eén van de recepten in het boek is deze voor een herfstige kruidcake met noten en banaan. Echt een aanrader om eens te maken! Helemaal leuk: ik mag dit bakboek vol lekkere recepten ook weg gaan geven :)
‘Lees ook: Recept voor zachte kardemombroodjes (Zweedse kardemummabullar).’
Inhoudsopgave
Recept voor kruidcake met noten en banaan
Ingrediënten
– 200 gram zelfrijzend bakmeel
– 125 gram roomboter op kamertemperatuur + extra om in te vetten
– 125ml melk
– 100 gram bruine basterdsuiker
– 1 banaan
– handje hazelnoten
– handje walnoten
– 1 eetlepel (schenk)stroop
– 2 eieren
– 2 theelepels koekkruiden
– een snufje zout
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven op 180C en vet een bakblik in (niet nodig bij een siliconen vorm)
2. Hak de noten zo grof of fijn als je lekker vindt
3. Prak de banaan fijn met een vork
4. Meng de boter en de suiker met het snufje zout en meng dit tot een egale massa, voeg vervolgens één voor één de eieren toe en daarna de koekkruiden, stroop en melk
5. Als laatste schep je de banaan en noten door het beslag
6. Giet het mengsel in de bakvorm en bak de cake 40-45 minuten.
Ik maakte deze cake met lichte basterdsuiker, 2 kleine bananen en twee handjes gemengde noten en dat ging helemaal prima. De smaak van deze cake ligt ergens tussen een bananenbrood en een kruidcake in en hij is erg lekker. Ook de meiden smullen er goed van mee! Tip: als er bananen in een recept verwerkt worden, is het het lekkerst als de bananen goed rijp zijn omdat ze dan heerlijk zoet smaken en zacht van textuur zijn. Heb je nou geen rijpe bananen in huis? Dan zijn ze met de truc uitgelegd in dit artikel in no-time rijp te maken :)
Lekker & Simpel | ZOET
Wat ben ik toch fan van het concept van Jorit en Sofie, de oprichters van de foodblog Lekker & Simpel. Ze delen veel afwisselende recepten met als belangrijkste uitgangspunt dat ze – naast lekker – ook eenvoudig te maken moeten zijn. Zo ook met de recepten uit dit bakboek; die zijn een piece of cake om te maken en zijn zeker foolproof. Love it!
ISBN 9789461562661 | Bertram + de Leeuw Uitgevers | 264 pagina’s | €21,99 bij o.a. bol.com
Facebook winactie | Win het Lekker & Simpel ZOET kookboek
Wat moet je doen om kans te maken? Volg mij op Facebook, like de post die hoort bij dit artikel en laat er een reactie onder achter. Bonuspunten als je de post deelt :)
–> Wat is jouw favoriete baksel voor de herfst en winter? Deel gerust jouw recept onder dit artikel, leuk om inspiratie op te doen bij elkaar!
Liefs,
Desirée
Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥
* Meedoen met deze winactie kan t/m zondag 1 november 2020, 23.59u. De winnaar ontvangt na afloop persoonlijk bericht.
Reacties op dit artikel
Bananenbrood met chocola😁
Gevulde speculaas vind ik heerlijk in deze periode, erg benieuwd naar de recepten in dit boek om lekker mee aan de slag te gaan!
Mmmmm, wat een lekkere baksels in dit boek! Recentelijk heb ik kaneel-pompoencake gebakken en chocolade-pindakaasrepen gemaakt. Allebei té lekker! Graag doe ik mee voor dit prachtige boek.
Bananencake/brood wil bij mij nog niet zo goed lukken tot op heden, maar ik ga het zeker nog eens proberen. De aanhouder wint! hoop ik dan toch….
Appeltaart met lekker veel kaneel en slagroom hmmmm. Maar ook appelflapjes. Vooral de kaneel geeft echt de herfst winter feeling.
Appeltaart. (Ook in de zomer trouwens.)
Wij vinden bananenbrood met kaneel en pecannoten heerlijk in het najaar. Maar ook lekkere wafels natuurlijk. Gisteren nog een lekker flesje vanille/bourbon gekocht voor in de volgende lichting wafels.
Met stip op nummer één: bananenbrood!
Een heerlijk geurende kruidcake! En steeds weer variëren met de specerijen, zodat geen cake hetzelfde is!
Mmmm, appeltaart/crumble/cake/moes zijn natuurlijk altijd goed in het najaar. Maar wafels, brownies en bokkenpootjes ijstaart zijn ook zeer welkom in mijn buik haha
Oeh jammie,
Wat het hier altijd goed doet is appeltaart met noten. Of warme rollen uit de oven met ham/kaas en oregano.
Zomers het liefst iets fris, dus lemoncheesecake. Maar ook met sinaasappel is deze super lekker!
Verse appeltaart oh warm met een toefje slagroom jummie
Waar ik goed in ben geworden zijn lava cake jes en cheese cake
Maak ook graag een ouderwets arretjescake , cake en een appeltaart.
We zijn echte zoetekauwers.
Jaaaa een appeltaart is natuurlijk wel voor de hand liggend, maar een heerlijke cheesecake vind ik ook niet verkeerd
Mijn favoriete recept is redvelvet taart! Ga het volgendeweek weer maken Voor mijn dochter haar verjaardag, ik gebruik dan roze kleurstof ipv rode😄! Zo lekker.. dit boek stond al boven aan mijn verlang lijstje😍 zou geweldig zijn om te winnen♡
Eentje noemen is moeilijk.
Maar mijn top 3 is:
Appeltaart (met Slagroom)
Bananenbrood (maar helaas ben ik de enige hier thuis) en
Worteltaart.
Ik ben vooral dol op appeltaart, in al zijn variaties. En dan het liefst warm met een flinke dot slagroom… ;-)
Dat wisselt ieder keer bij mij en aan mijn cravings. Ik heb wel een vegan recept voor een chocolade cake en citroen cake die ik vaak bak omdat het juist vegan is heb ik alle recepten altijd thuis en het is makkelijk te maken. Extra handig is dat wij ook vrienden hebben die geen eieren, noten en/of lactose verdragen dus kan het echt iedereen eten.
Dat is de wortel, courgette cake voor onze dreumes. Toch nog wat groentes ;)
Appeltaart en bananenbrood! Ik ga dit recept eens proberen en ik doe ook zeker mee op Facebook!
heerlijk, boerencake gevuld met fruit uit eigen tuin! Dat boek zou goed van pas komen, ik ben gisteren geopereerd en mag nog niet veel doen, maar wat lekkers bakken kan altijd toch :)