Beauty

Foundation Friday | MAC Studio Fix Fluid

2 oktober 2020

MAC Studio Fix Fluid foundation review N.45
De MAC Studio Fix Fluid foundation is er eentje die al heel wat jaren bestaat. Ik weet nog dat ik hem lang geleden, ik praat dan echt wel over zo’n tien jaar geleden, wel eens gebruikte. De dekking was goed en hij bleef de hele dag zitten, maar was eigenlijk net even té ‘droog’ in combinatie met mijn huidtype. Nu zoveel jaar later geef ik hem een tweede kans, omdat ik benieuwd was naar een eventuele verandering in de formule en hoe hij me nu zou bevallen. Ik deel het graag met je in deze uitgebreide review!

‘Lees ook: Mijn favoriete foundations van dit moment.’

MAC Studio Fix Fluid foundation review N.45

MAC Studio Fix Fluid foundation

De belofte

“Een moderne foundation die een natuurlijke matte finish combineert met een gemiddelde tot volledige dekking die in laagjes opgebouwd kan worden. Bevat een breed spectrum UVA/UVB SPF 15/PA++ zonnebescherming. Eenvoudig gelijkmatig aan te brengen, op te bouwen en te blenden. Comfortabel en langdurig houdend. Vermindert het aanzien van de poriën en onvolmaaktheden, geeft de huid een egalere, onberispelijkere uitstraling en finish.”

Kortom; een foundation met een hoge dekking, SPF15, oil-control en een natuurlijke matte finish die de zichtbaarheid van poriën vermindert en longwearing is.

Ingrediënten

Deze olievrije foundation is er eentje op basis van water en siliconen, waaraan kleurpigmenten en onder andere algen- en zeewierextracten, vitamine E en hyaluronzuur aan toegevoegd is. De MAC Studio Fix fluid foundation wordt volgens de website aangeraden voor ieder huidtype, voornamelijk voor de vettere huid vanwege de mattere finish, maar zou dus ook voor zelfs droge huidjes moeten werken. Ik ken deze foundation eigenlijk alleen nog van – heel –  lang geleden en ik leek me te herinneren dat dit best een ‘droge’ foundation was. Maar als ik zo kijk naar de ingrediënten nu, dan lijkt het me best wel mee te vallen en ik was dan ook heel benieuwd naar de combi met mijn drogere huidje omdat er toch een aantal verzorgende, beschermende en hydraterende ingrediënten in zitten.

Prijs & Verkrijgbaarheid

De MAC Studio Fix Fluid foundation is verkrijgbaar in meer dan 65 (!) verschillende kleuren, onderverdeeld in verschillende ondertonen. Het moet gek zijn wil je hier geen kleurmatch tussen kunnen vinden. Zéker een pluspunt en een applaus voor MAC voor deze grote kleurenrange!

Deze foundation kost €34,00/30ml en is onder andere verkrijgbaar via de Nederlandse MAC webwinkel, Parfumerie Douglas, de Bijenkorf, Zalando en Lookfantastic.

Tip: via de Nederlandse website van MAC krijg je op dit moment een gratis foundationkwast (de MAC Duo Foundation Brush) cadeau bij aanschaf van twee Studio Fix producten :)

MAC Studio Fix Fluid foundation review N.45 MAC Studio Fix Fluid foundation review N.45

Review

Om te beginnen: de verpakking. Ik vind de minimalistische, ronde en glazen verpakking persoonlijk wel mooi en het is duidelijk om te zien hoe leeg je foundation is. Er is echter één nadeel aan de verpakking en dat is dat de MAC Studio Fix Fluid foundation niet wordt geleverd met een pompje. Deze moet je er los bij kopen/bestellen en dat is ook zeker aan te raden. Anders komt er al snel teveel product uit de verpakking gelopen en dat is zonde. Je kan eventueel wat foundation met een wattenstaafje uit het flesje halen om dit te voorkomen, maar het is aan te raden het pompje erbij aan te schaffen.

Verder is dit een foundation met een finish die bij mij opdroogt als satijnmat, richting de mattere kant. Gelukkig niet té mat, want dat kan een gezicht er wat ‘doods’ uit laten zien en ik vind het wel mooi als de natuurlijke glow nog zichtbaar is door de foundation heen. En daar scoort deze foundation duidelijk punten, want hij lijkt wel een soort real life Photoshop filter over je huid te leggen, deze oogt heel zacht na het aanbrengen van deze foundation. Poriën vallen amper op en textuurtjes worden vervaagd.. Mooi! Qua dekking is deze foundation duidelijk aan de hoge kant, ik noem het een flinke medium dekking tot aan full coverage toe. Met een tweede laagje zou je hem in ieder geval zo goed als full coverage kunnen maken. Deze hoge dekking moet wel je voorkeur hebben, maar mocht je hem wat lichter willen hebben dan kan je hem eventueel mengen met een beetje dagcrème en met je vingertoppen aan kunnen brengen. Op deze manier kan je de dekking wat verminderen en wordt het meer een medium dekking. Op zich kan je hier dus best alle kanten mee op, het is alleen even uitproberen hoe je de door jou gewenste dekking op een zo natuurlijk mogelijke manier voor elkaar kan krijgen.

MAC Studio Fix Fluid foundation review N.45 MAC Studio Fix Fluid foundation review N.45 MAC Studio Fix Fluid foundation review N.45

Ohhh, hoe mooi is deze roze lipstick ook?! Het is de Chanel Rouge Coco Flash in 142 Crush die ik mijzelf cadeau deed. Love it!

Qua kleur draag ik deze foundation in de kleur N4.5. Dit is een lichte kleur met een neutrale ondertoon, die niet te warm/oranje of te koel/roze is. De roodheid in mijn gezicht wordt hierdoor mooi geneutraliseerd en de kleur van mijn gezicht sluit zo goed aan bij die van mijn hals en decolleté. Misschien moet ik wat verder in de herfst en winter net een tintje lichter hebben, maar voor nu is hij prima.

Ik heb een drogere huid en gebruik deze foundation op de volgende manier; gezicht reinigen, een oogcrème, serum, dagcrème en wat meer voedende primer aanbrengen, tien minuutjes wachten totdat dit wat is ingetrokken en vervolgens de foundation aanbrengen met een bufferkwast. Op deze manier krijg ik hem heel mooi aangebracht zonder dat drogere plekjes, lijntjes of rimpeltjes geaccentueerd worden. Ik heb hierna eigenlijk geen afzonderlijke concealer meer nodig, hoef mijn gezicht slechts heel lichtjes af te poederen en ik hoef me de hele dag geen zorgen meer te maken over mijn make-up. Want ook die belofte maakt de MAC Studio Fix Fluid foundation zeker waar: hij zit als een huis! Ik kan er van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat mee uit de voeten, zelfs met een mondkapje op en af zetten gedurende de dag.

Mocht ik, naast het nadeel van het ontbrekende pompje van de verpakking, ook één nadeel aan deze foundation op moeten noemen dan is het toch wel dat ik er een kriebeltje aan overhoud. Een beetje een itchy face. Heel erg lastig om uit te leggen en niet hinderlijk aanwezig, maar het is iets om rekening mee te houden als je een gevoelige huid hebt. Voor mij wegen echter de mooie kleur, het eindresultaat, de mooie finish en de longwearing kwaliteiten zwaarder en ik neem dat kriebeltje dus graag voor lief :)

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Kika vd Berg
  Reply Kika vd Berg 3 oktober 2020 at 21:42

  Hmm klinkt interessant maar ik vragen welke primer je dan gebruikt?

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 6 oktober 2020 at 12:14

   Hi! Ik vind zelf de Bobbi Brown Vitamin Enriched Face Base een enorme aanrader. Wilde hem al langere tijd eens testen, kocht hem met een mooie aanbieding en sindsdien gebruik ik hem iedere dag. Love it! Zal er binnenkort een uitgebreide review over schrijven :)

 • Avatar van Marjolein
  Reply Marjolein 2 oktober 2020 at 09:30

  In het verleden heb ik deze foundation ook weleens gehad en ik was eigenlijk niet echt een fan.. Voor mij is de dekking te heftig en dat itchy face dingetje herken ik ook! Ik denk ergens dat het door de siliconen komt. Maar inderdaad, hij bleef wel goed zitten en als je die dekking wel fijn vindt is het wel het proberen waard!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.