Mama & Kind

Mommy musthave | Tips voor schoolgaande kinderen

22 oktober 2020

musthaves schoolgaande kinderen
Inmiddels is Shae alweer een maandje of twee geleden begonnen aan groep drie. Ik merk dat de overgang voor haar wel een beetje pittig is, maar ze doet het heel erg goed en het is bizar hoe snel ze het leren lezen en schrijven oppakt. Ik ben zó trots op haar! Ik heb de afgelopen tijd een aantal nieuwe aanwinsten voor haar waarbij ik me regelmatig bedenk hoe blij ik ermee ben omdat ze zo mooi, duurzaam en/of handig in gebruik zijn.. Tijd om ze te delen met andere moeders met schoolgaande kinderen!

‘Lees ook: Binnenkijken | Het speelhoekje van de meiden in de woonkamer.’

musthaves schoolgaande kinderen

Mommy musthaves voor schoolgaande kinderen

De perfecte jas voor de herfst en winter

Laat ik maar beginnen met de jas. Regenjassen zoals deze zien we de afgelopen jaren steeds meer als gewone dagelijkse jas en dat kan natuurlijk prima. Want het zijn niet van die ‘overjasjes’ voor wanneer het regent, maar echt lekker warm gevoerde jassen. Maar dan mét een aantal fijne voordelen; zo is de jas van Shae die ik bij HEMA kocht niet alleen lekker warm, hij is waterdicht én vlekken van modder en dergelijke krijg je er zonder moeite van afgepoetst. Top!

Mwehhh, ik zie nu dat ze online bij HEMA niet meer te koop zijn.. Maar ik weet dat de regenjassen van America Today voor kinderen ook lekker warm en goed waterdicht zijn en ook nog eens in leuke kleuren verkrijgbaar :)

musthaves schoolgaande kinderen

Regenlaarzen

In voorgaande jaren heb ik voor Shae van verschillende merken regenlaarzen gekocht. Het is gewoonweg gemakkelijk schoeisel om aan te trekken en houdt de voetjes lekker droog, maar veel laarzen bieden te weinig support rondom de voet en enkel, hebben niet echt een voetbed en zijn ‘koud’ om te dragen. Daarom besloot ik dit jaar voor de Enfant thermoboots te gaan. Ik kocht ze voor beide meiden in een maatje groter en ze zitten perfect mét nog een klein beetje groeiruimte. Voor mijzelf – jaja! – kocht ik ze in mijn eigen maat en dat zit qua maat helemaal goed.

Okee, het zijn wellicht een beetje prijzige regenlaarsjes met €49,95 per paar maar ze hebben wel een aantal voordelen; ze zijn met wol gevoerd dus lekker warm, hebben een prima voetbed, een mooie pasvorm met niet zo’n wijde slobberige kuitwijdte, zijn geschikt tot -30C, je kan ze op een wolwasprogramma in je wasmachine wassen en hebben een goede grip op natte ondergrond. (En natuurlijk té leuk dat ze deze leopardkleur en de zwarte variant ook in volwassenmaten hebben ♥)

musthaves schoolgaande kinderen

Drinkfles

Of mijn oudste dochter is niet zo’n held met drinkbekers, of veel drinkbekers zijn simpelweg niet zo eenvoudig in gebruik en anti-lek als beloofd. Ik werd er in ieder geval gek van hoe vaak een drinkbeker in haar tas had gelekt of dat ze het systeem niet zonder geknoei/gespetter onder de knie kreeg. Omdat ze inmiddels ruim zes jaar is, besloot ik eens een Dopper van mijzelf mee te geven naar school. En dat bleek een succes!

Helemaal leuk dat je nu via de website van Dopper een Dopper naar wens kan customizen. Zo kan je een kleurtje uitkiezen, eventueel een printje en er een naam op laten drukken. Shae heeft een Original in de kleur Pink Paradise met de hartjesprint en haar eigen naam erop en dat vindt ze helemaal geweldig. En mama is er ook blij mee, want ze zijn makkelijk af te wassen zonder gekke randjes of ventieltjes en dergelijke waar vieze restjes achter kunnen blijven zitten en ze gaan lang mee wat het ook een duurzame keuze maakt :)

musthaves schoolgaande kinderen musthaves schoolgaande kinderen

Rugzak

De zoektocht naar de perfecte schoolrugzak was er ook wel eentje de afgelopen jaren.. Vaak zijn ze óf te klein zodat ze op de gymdagen met een extra gymtasje naar school moest of haar broodbakje, drinkfles en broodtrommel er maar nét in pasten, óf de opening is te smal/klein óf ze zijn voor deze leeftijd duidelijk een slag te groot. Ik heb dan ook vaak tegen Paul geroepen dat ik misschien zelf een rugzak voor kinderen op de basisschool wilde gaan ontwerpen..

Tot ik na lang zoeken deze messenger rugzakken van Shoesme tegenkwam. Dit merk is wellicht meer bekend vanwege de kinderschoenen, maar ik kan je hun rugzakken dus aanraden. Ze zijn heel betaalbaar (€19,95) en zijn ideaal! Ze hebben de perfect grootte waardoor een broodtrommel, fruitbakje, drinkbeker, pakje melk én eventuele gymkleding er precies in passen. Daarnaast zit er een elastiek aan de binnenkant waar je een banaan of de drinkfles rechtop in kan zetten en hebben ze een grote opening die doet denken aan die van een dokterstas. Zo kan Shae heel gemakkelijk alles er netjes in en uit halen. Dan zit er ook nog een voorvakje met rits op en heeft hij goed geplaatste (!) en gewatteerde schouderbanden waardoor hij fijn zit en niet afzakt.

Nope, geen gesponsord artikel dit. Maar gewoon een aantal fijne tips die ik graag met je wilde delen, omdat ik weet hoe frustrerend lang de zoektocht naar een specifiek item soms kan zijn en hoe zonde het is als je steeds iets aanschaft wat ‘het’ niet blijkt te zijn. Hopelijk scheelt dit jou hierin de zoektocht :)

–> Mocht je voor mij trouwens dé tip hebben voor de ideale broodtrommel, dan hoor ik het graag! Shae eet namelijk ‘maar’ twee boterhammen tussen de middag en veel broodtrommels zijn echt veel te groot waardoor haar brood gaat schuiven en het een rommeltje wordt in de lunchbox. Ik ben dus op zoek naar een broodtrommel die niet te groot is, goed sluit maar wel door kinderhandjes eenvoudig te openen is. Help?

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

  • Avatar van Diteke
    Reply Diteke 26 oktober 2020 at 21:46

    Goeie tip van die drinkfles!

    Misschien heb je hier iets aan voor het broodtrommeltjesprobleem: onze zoon (4) heeft een broodtrommeltje met zo’n los bakje met vakjes. Je kunt ‘m vinden via Google als je zoekt op bentobakje. Daar kunnen de tussendoortjes voor de kleine pauze in en dan is ernaast ruimte voor precies twee boterhammen.

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.