Beauty

Skincare tip | Nanoil Vitamin C face serum

30 oktober 2020

Nanoil vitamin c face serum
Vitamine C staat voornamelijk bekend als beauty ingrediënt dat je huid weer laat stralen. Maar, het kan zoveel meer voor je huid doen en is zéker in deze tijd van het jaar een aanrader om als kuurproduct aan je routine toe te voegen. Ik vertel je er graag meer over én deel als budget beauty tip het Nanoil Vitamine C serum met je.

‘Lees ook: Skincare tip | Bakuchiol tegen huidveroudering.’

Nanoil vitamin c face serum

Wat doet vitamine C voor je huid?

Vitamine C is een sterke antioxidant die voor veel processen in je lijf goed is. Het zorgt onder andere voor gezonde bloedvaten, botten, tanden, huid en spieren en draagt bij aan een goed functionerend zenuwstelsel, draagt bij aan de energievoorziening van je lichaam en beschermt tegen vrije radicalen. Een tekort ervan merk je al snel aan een verminderde weerstand en bijvoorbeeld een slechte wondgenezing.

Vitamine C uit voeding

Natuurlijk kan je vitamine C voor het overgrote deel uit je dagelijkse voeding halen. Vooral in spruitjes, acerolabessen, kiwi’s, broccoli en paprika zit een flinke dosis vitamine C. Je kan dit eventueel aanvullen met een vitamine C supplement en het fijne is dat je een eventueel overschot aan vitamine C eenvoudig uitplast in de wc.

Vitamine C in skincare

Vitamine C wordt al jaren toegevoegd aan beautyproducten en het staat voornamelijk bekend om zijn eigenschap om een doffe huid weer te laten stralen. Maar het heeft nog veel meer fijne voordelen voor je huid. Zeker een specifiek vitamine C serum (of booster) kan je in deze tijd van het jaar mooi als een kuurproduct gebruiken. Het zorgt al snel voor een egalere en zachtere huid omdat het je huid aan het werk zet om meer collageen te produceren. Hierdoor wordt de huid soepeler en het werkt tegen droogtelijntjes, zorgt voor een sterke huidbarrière en helpt wondjes en littekentjes sneller en mooier te genezen. Daarnaast vermindert het pigmentvlekken, stimuleert het de celvernieuwing en helpt het bij het krijgen van een egalere huid.

Let op

Het kan zijn dat je huid even moet wennen aan een specifiek vitamine C product en daardoor kan het de eerste paar keer wat ‘warm’ en tintelend aanvoelen op je huid. Dit wordt met het gebruik minder omdat je huid er dan aan begint te wennen, maar het kan dus aan te raden zijn om te beginnen met het aanbrengen van dit product óm de dag en als je huid er tegen kan over te gaan naar het dagelijks aanbrengen. Een Vitamine C serum kan je het beste in de avond op een gereinigde huid aanbrengen ónder een eventuele nachtcrème of huidolie. En vergeet daarnaast niet om overdag je huid te beschermen door een product met minimaal SPF30 te dragen.

Nanoil vitamin c face serum

Nanoil Vitamin C face serum

Vitamine C kan nogal tricky zijn om in een serum te stoppen, aangezien het een redelijk instabiel ingrediënt is dat zijn werkzaamheid al snel laat aantasten door onder andere contact met zuurstof. In het Nanoil Vitamin C face serum zit een 100% stabiele vorm van vitamine C  waardoor het tot de laatste druppel goed zijn werk kan doen.

Het serum voelt heel licht en fris aan op de huid, trekt snel in zonder een vettig of plakkerig laagje achter te laten en combineert goed met andere producten in een huidverzorgingsroutine waardoor je het goed als kuurproduct aan je routine kan toevoegen. Naast vitamine C zit er ook nog onder andere punarnava extract (kalmerend en verzachtend) en glycerine (hydraterend) in. Het serum is verder vrij van uitdrogende/harde alcohol en siliconen en er zit slechts een klein beetje parfum in dat voor een subtiele en frisse geur zorgt.

En.. het oog wil ook wat: de verpakking vind ik heel mooi om te zien. Een donkere glazen flacon wat helpt bij het beschermen van onder andere de vitamine C tegen daglicht, het goudkleurige lettertype geeft het flesje een luxe look&feel en het donkere houten randje geeft een mooi natuurlijk element aan het geheel. Nóg een pluspunt: een hygiënisch pipetje waarmee je het serum goed kan doseren.

Het Nanoil Vitamin C face serum is verkrijgbaar voor €19,00/50ml. Klik hier voor de webwinkel van Nanoil voor meer informatie.

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

*

Reacties op dit artikel

  • Avatar van Angelique Dusee
    Reply Angelique Dusee 18 augustus 2021 at 14:45

    Hoeveel vitamine C zit erin

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.