Beauty

Getest! | NIVEA CELLULAR LUMINOUS630 tegen pigmentvlekken

29 oktober 2020

NIVEA CELLULAR LUMINOUS630 tegen pigmentvlekken review/ervaring
Na jarenlang onderzoek worden de nieuwe NIVEA CELLULAR LUMINOUS630 producten gelanceerd die beloven bestaande pigmentvlekken te vervagen en nieuwe pigmentvlekken te voorkomen. Ik ben deze producten nu een maand aan het testen en vertel je er in dit artikel alles over, ínclusief de eerste voor- en nafoto’s.

Wat zijn pigmentvlekken?

Als je ouder wordt herken je het vast wel; er komen langzaam meer en meer bruine vlekjes op de huid in je gezicht. Als gevolg van huidveroudering, zonschade, erfelijkheid, stress, medicatie en/of hormonale schommelingen wordt het pigmentatieproces in de huid verstoord. Hierdoor gaan de pigmentcellen in de onderste laag van de huid melanine aanmaken die langzaam naar de bovenste huidlagen verschuiven. Het resultaat: zichtbare oranje- tot bruingekleurde vlekken. Dit wordt pigmentvlekken, ouderdomsvlekken ofwel hyperpigmentatie genoemd.

NIVEA CELLULAR LUMINOUS630 tegen pigmentvlekken review/ervaringNIVEA CELLULAR LUMINOUS630 tegen pigmentvlekken review/ervaring

NIVEA CELLULAR LUMINOUS630

De belofte

“NIVEA introduceert nu de CELLULAR LUMINOUS630 Anti-Spot productlijn en biedt hiermee een oplossing om pigmentvlekken tegen te gaan en de vorming van nieuwe pigmentatie te helpen voorkomen. Het resultaat is een egalere huid en verminderde pigmentvlekken, met zichtbaar lichtere vlekken na vier weken gebruik.”

Volgens de verpakking verminderen de producten vlekken veroorzaakt door zon, ouderdom en hormonale invloeden, helpt het voorkomen van nieuwe vlekken en geeft het de huid een natuurlijke glow. Het eerste resultaat zal na 4 weken al zichtbaar worden en na 12 weken belooft het de huid gladder en zachter te maken met niet alleen minder zichtbare en lichtere vlekken, maar ook dat de grootte van de vlekken verminderd zal zijn. Klinkt goed!

Ingrediënten

Het steringrediënt in deze nieuwe producten van NIVEA is ‘Luminous630’ en is het resultaat van tien jaar intensief onderzoek. Er is onderzocht wat de oorzaak van de disbalans in melanine is; ofwel welk enzym verantwoordelijk is voor de melanineproductie. Daarna werd dit enzym nagemaakt, om vervolgens verschillende moleculen hierop uit te gaan testen. Het 630ste molecuul bleek succesvol te zijn in het reguleren van melanine met als bijgevolg het zichtbaar verminderen van pigmentvlekken. Deze producten vervagen hierdoor de bestaande pigmentvlekken en helpen zo ook nieuwe pigmentvlekken te voorkomen.

In zowel het serum als de dagcrème zit verder onder andere ‘isobutylamido thiazolyl resorcinol’ (pigmentoplossend/egaliserend), glycerine (hydraterend), hyaluronzuur (geeft een vochtboost) en vitamine E (beschermend) waarbij aan de dagcrème een SPF50 is toegevoegd. Ook bevatten beide producten siliconen en een klein beetje parfum, wat de producten fijn smeerbaar maakt en een luxe, frisse geur meegeeft.

Prijs & Verkrijgbaarheid

In de nieuwe NIVEA CELLULAR LUMINOUS630 lijn zijn twee producten verkrijgbaar:

– NIVEA CELLULAR LUMINOUS630 Anti-Spot Corrigerend Serum €39,99/30ml
– NIVEA CELLULAR LUMINOUS630 Anti-Spot Dagcrème SPF50 €39,99/40ml

Deze producten zijn verkrijgbaar bij onder andere Kruidvat, Plein.nl en verschillende andere drogisterijen. Tip: bij Kruidvat loopt er nu een “2e NIVEA artikel voor €2,00” actie en bij Plein.nl krijg je nu 50% korting bij aanschaf van deze producten.

–> Klik hier voor de website van NIVEA voor meer informatie over deze producten.

NIVEA CELLULAR LUMINOUS630 tegen pigmentvlekken review/ervaring

Review

Ik heb – zeker sinds ik een stukje de dertig gepasseerd ben – helaas steeds meer last van pigmentvlekken. Ik benoem ze wel vaker in skincare artikelen en in de Foundation Friday rubriek zijn ze ook zichtbaar op de voorfoto’s waar ik geen make-up draag. Het begon met lichte vlekken, maar door de jaren heen werden deze steeds duidelijker zichtbaar in de vorm van twee ‘banen’ boven mijn jukbeenderen en er komen hier en daar kleine ‘spots’ bij. Eerlijk? Het is toch best wel iets waar ik een tikkeltje onzeker over ben, wat me er vermoeider uit laat zien en ervoor zorgt dat ik nooit de deur uitga zonder foundation of in ieder geval concealer over deze pigmentvlekken.. Ik was dus gelijk nieuwsgierig toen ik benaderd werd of ik deze nieuwe NIVEA CELLULAR LUMINOUS630 producten wilde gaan testen. Met als belofte de commitment te maken om ze iedere dag trouw te gaan gebruiken voor drie maanden lang. Daar was deze #skincarejunkie wel voor in, zeker als het zulke veelbelovende resultaten zou hebben als in de testen en klinische evaluaties tijdens de ontwikkeling van deze producten naar voren kwam.

In zowel het serum als de dagcrème zitten het steringrediënt Luminous630 dat je maximaal vier keer op een dag aan mag brengen op je huid. Aangezien je het serum zowel in de ochtend als avond gebruikt en de dagcrème enkel in de ochtend zit je zo aan drie keer en ‘smeer je veilig’. Eventueel kan je in de zomer nog een keertje extra de dagcrème halverwege de dag aanbrengen vanwege de hoge zonbeschermingsfactor SPF50 en dan nog zit je mooi binnen deze max.

Laat ik beginnen bij de verpakking, want wat ben ik blij dat er gekozen is voor pompflacons. Niet alleen werkt dit heel hygiënisch, ook blijven werkzame bestanddelen tot aan het laatste pompje beschermd tegen invloeden van buitenaf waardoor ze goed hun werk kunnen blijven doen. Daarnaast vind ik de witte verpakkingen met de goudkleurige details en fuchsia kleuraccent heel fris en luxe.

NIVEA CELLULAR LUMINOUS630 tegen pigmentvlekken review/ervaring

De textuur van het serum is iets dikker dan ik gewend ben van een serum, maar hij smeert fijn uit en trekt snel in. De dagcrème heeft een iets dikkere textuur, smeert prettig uit zonder vettig laagje achter te laten en laat de huid er mooi plump uitzien wat een fijne basis geeft onder eventuele make-up. Ondanks de hoge SPF50 laat de dagcrème geen witte waas achter, irriteert de ogen niet en geeft geen huidirritatie, iets waar ik bij veel producten voor het gezicht met een hoge SPF regelmatig last van heb. Nog een pluspunt: de producten geven na een aantal weken trouw gebruik de huid ook een mooie subtiele glow.

Toen ik begon met de NIVEA CELLULAR LUMINOUS630 producten had ik het idee dat mijn huid na een aantal dagen tot een ruime week even iets droger aan begon te voelen, iets waardoor ik een beetje huiverig werd om door te zetten maar ik ken mijn huid goed, had er vertrouwen in en zette door. Ik verwacht namelijk dat het steringrediënt ook een licht exfoliërende werking heeft waar mijn huid gewoonweg even aan moest wennen. Na twee weken gebruik werd mijn huid minder droog en voelt hij juist steeds zacht en comfortabel aan en verdwenen de droogteplekjes en kleine velletjes weer. Het serum en de dagcrème laten verder zich goed combineren met de andere huidverzorgingsproducten in mijn routine waardoor ik ze moeiteloos op heb kunnen nemen in mijn dagelijkse verzorgingsmomenten.

NIVEA CELLULAR LUMINOUS630 tegen pigmentvlekken review/ervaring NIVEA CELLULAR LUMINOUS630 tegen pigmentvlekken review/ervaring NIVEA CELLULAR LUMINOUS630 tegen pigmentvlekken review/ervaring

Het resultaat na vier weken

Ik gebruik de NIVEA CELLULAR LUMINOUS630 nu ongeveer vier weken heel trouw en begin de eerste resultaten duidelijk te merken. Omdat ik al heel lang erg trouw ben in een goede huidverzorgingsroutine en ik al redelijk wat heb uitgeprobeerd tegen mijn pigmentvlekken, was ik een beetje sceptisch maar de foto’s liegen niet en laten een verschil zien. Sowieso lijkt de algehele indruk van mijn gezicht wat rustiger en egaler, maar je kan er niet omheen dat er ook al een duidelijk zichtbaar verschil is in de vermindering van mijn pigmentvlekken. Ik ben serieus onder de indruk.

Ik blijf deze producten voorlopig nog gebruiken en ga er over een maandje of twee nogmaals over terugkomen in een artikel. Met deze veelbelovende en positief verrassende resultaten na ongeveer een maandje gebruik ben ik heel benieuwd wat het na drie maanden zal weten te realiseren. Ik houd je op de hoogte! –> Klik hier voor het artikel met de review + voor- en nafoto’s na 3 maanden testen!

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

* Dit artikel is geschreven in samenwerking met NIVEA.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van N. Felix
  Reply N. Felix 15 december 2022 at 12:22

  Na 2 mnd uitproberen van dit serum plus dagcreme geen enkel verschil. Zie ook andere reacties. Zonde van het geld. En deze reviews worden gedaan in samenspraak met de leverancier (nivea, biobey). Waarschijnlijk tegen vergoeding…

 • Avatar van I.
  Reply I. 17 april 2022 at 16:12

  # nivea anti-pigment serum# 3maanden gebruikt en totaal geen resultaat/ verbetering. Raad nivea anti-pigment serum niet aan.

 • Avatar van Betty Blokhuizen
  Reply Betty Blokhuizen 20 augustus 2021 at 11:54

  Na ruim 3 maanden elke dag de serum en de dagcrème gebruikt te hebben is er helemaal geen resultaat van deze dure producten te zien. Geen enkele vermindering van mijn pigmentvlekken na 14 weken gebruik….
  Nivea belooft iets wat ze echt niet waar maken. Het is zonde van je geld, ik raadt je aan het niet te kopen.
  Het enige postieve is dat de producten lekker ruiken en ze zijn goed smeerbaar maar ze helpen NIET tegen pigmentvlekken!

 • Avatar van Floor
  Reply Floor 3 juni 2021 at 16:49

  Misschien omdat ik te oud ben, 77 met nog een relatief jong-uitziende, probleemloze huid mét een paar pigmentvlekken, maar na het “leeg” smeren van beide flacons geen enkel resultaat. En hoe krijg ik de flacons écht leeg? Dat krijgt dat pompje niet voor elkaar, dus ook nog eens dure verspilling! Valt me erg tegen van Nivea!

 • Avatar van Ortal-Dijk
  Reply Ortal-Dijk 25 april 2021 at 22:09

  Product goed aleen voor de verkoper !!. Geen enkel verschil naa 2 manden gebruik . Klanten misleading. Zonder van het geld !!.

 • Avatar van Arnold
  Reply Arnold 21 april 2021 at 16:41

  En daar komt dan nog bij dat het artikel is geschreven in samenwerking met…..je raadt het al….Nivea. Weg objectiviteit! Zag ik helaas nu net pas, anders had ik me nooit laten misleiden door deze sneue vorm van reclame maken.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 21 april 2021 at 18:26

   Beste Arnold, ik ga enkel een samenwerking aan als er een goede match is met een merk/product en altijd onder de voorwaarde dat ik 100% eerlijk mag zijn. Hadden de producten geen resultaten gegeven, dan had je dat ook gelezen. Maar, zoals je ook op de foto’s heel duidelijk kan zien, is er wel degelijk een zichtbaar verschil waar je niet omheen kan.

 • Avatar van Amelia
  Reply Amelia 14 april 2021 at 01:33

  Dag Desirée! Super leuke blog. We zouden het ook heel tof vinden moest tijd hebben om ook onze 100% natuurlijke crème tegen pigmentvlekken willen reviewen ( https://www.biobey.be/product/creme-tegen-pigmentvlekken-50-ml/ ) Of andere producten die je leuk vindt van Biobey (Belgische webshop voor natuurlijke en duurzame verzorgingsproducten). Met veel plezier sturen we het nar jou op als het mag :) groetjes

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 15 april 2021 at 11:34

   Hi Amelia, Dankjewel voor je enthousiaste reactie en voorstel. Je mag me voor een eventuele samenwerking zeker bereiken door middel van een mail. Fijne dag!

 • Avatar van Arnold
  Reply Arnold 13 april 2021 at 17:16

  Na 2,5 maand ook helemaal niets te zien. Goeie marketing, lekker duur, waardeloos product. Geen geld aan uitgeven en dan maanden hopen dat het iets doet. Koop dan pot vaseline, doet ook niets!!

 • Avatar van Hennie
  Reply Hennie 11 april 2021 at 20:36

  Na 6 weken nog steeds geen verschil.
  €80,- weggegooid

 • Avatar van Ans van de Ree
  Reply Ans van de Ree 19 maart 2021 at 21:41

  Slecht ik beveel het niet aan ,het doet helemaal niets heb het twee keer gekocht en opgebruikt totaal geen effect.
  Toen contact gezocht mer de Nivea klantenservice , nou ze vonden het raar het is een goed product bla bla bla bla ,en toen het advies om naar een dermatoloog te gaan.

 • Avatar van Esther
  Reply Esther 3 maart 2021 at 21:01

  Welke reiniger gebruik jij s avonds voor het aanbrengen van het serum?

 • Avatar van Corina
  Reply Corina 6 februari 2021 at 13:59

  Ik heb zowel het serum als de dagcrème, hoe moet ik dit gebruiken? Zorgend de dagcrème en savonds het serum? Of moet ik na de dagcrème morgens ook nog het serum eroverheen doen, en kan ik dan gewoon ook nog foundation doen?

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 6 februari 2021 at 15:45

   Hi Corina, je gebruikt in de ochtend zowel het serum als de dagcrème (nadat je je huid hebt gereinigd) en daarna kan je gerust een foundation aanbrengen. In de avond gebruik je enkel het serum en daaroverheen eventueel een nachtcrème die je anders ook gebruikt. Succes!

 • Avatar van Arnold
  Reply Arnold 4 januari 2021 at 19:28

  Hoi Desirée, ik ben benieuwd hoe het beeld zich de afgelopen maanden heeft ontwikkeld. Heb de creme net binnen, met name voor op bovenkant van mijn handen gekocht. Hoor graag hoe het gaat nu?

 • Avatar van Fleur
  Reply Fleur 17 november 2020 at 10:16

  Ik ben super benieuwd wat er te zien is qua resultaat na in totaal 3 maanden! Aangezien ik ook sinds m’n 30ste last heb van zonnevlekken en pigmentvlekken, zoek ik altijd nog naar het wondermiddel. Het serum Ageless vd Namaste lijn van Rituals heeft al geholpen, maar ik hoop dat ’t nog minder zichtbaar wordt….

 • Avatar van Sandra
  Reply Sandra 30 oktober 2020 at 16:49

  Sorry, maar ik zie t niet hoor🤔

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 3 november 2020 at 11:01

   Ik denk dat je er echt goed voor moet kijken, het is ‘pas’ na een aantal weken natuurlijk. Maar zeker op de video’s (voor gebruik en nu) die ik op Instagram Stories plaatste kan je het nóg duidelijker zien.

 • Avatar van Tessa
  Reply Tessa 29 oktober 2020 at 20:48

  Wow, al duidelijk verschil! Kijk al uit naar de update over een paar maanden!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 3 november 2020 at 11:02

   Leuk om te zien zo he? Ik was ook al echt wel onder de indruk en ben heel benieuwd naar het resultaat over een aantal maandjes smeren :)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.